Blogg

Her finner du innlegg om fag, kundesaker og nye produkter. Du kan abonnere på vårt nyhetsbrev og få en melding når nye innlegg er postet. Du melder deg på i bunnen av denne siden. God lesning!

God fakturaflyt med Consolve

Det nye byråoverbygget Consolve gjør det enkelt for deg som regnskapsfører å holde god flyt i faktureringen til kundene dine.

Så enkelt er det å aktivere Kravia Inkasso på dine selskap i Uni Economy

I denne videoen viser vi hvor raskt og enkelt det er å aktivere Kravia Inkasso på dine selskap i Uni Economy. Først gir vi deg en rask gjennomgang av oppsett og bruk av purringer i Uni Economy, og deretter viser hvordan Kravia Inkasso aktiveres og brukes i praksis. Som du vil se gir Kravia en god oversikt og enkel flyt for purring og innkreving av fordringer.

Så enkelt gjør du hele årsavslutningen i Uni Economy

Den siste tiden har flere av kundene våre stilt oss spørsmål som handler om den helintegrerte løsningen for årsavslutning i Uni Economy. Disse dreier seg blant annet om funksjonalitet, tilganger, pris, og om den kan erstatte ulike tredjepartsløsninger – noe den som regel kan. Her får du alle svarene. 

Plattformen som gjør bokføring automatisk – på tvers av systemer

Hva skjer med en mann i sin beste alder som blir forelsket? Hvorfor velger han å flytte fra Moldova til Molde? Hvordan ønsker han å erstatte manuelt arbeid med automatikk? Og hva har han gjort i så måte som gjør at norske nettbutikker vil spare millioner på regnskap, lager og logistikk?

Uni Micro-sponset elevbedrift deler overskuddet med Barnekreftforeningen

Trioen bak kortspillet Pakkeleken fikk nylig både gull og sølv i fylkesmesterskapet for elevbedrifter. Nå har de bestemt seg for å dele overskuddet med Barnekreftforeningen.

Byråoverbygget som gir deg full oversikt på tvers av regnskapssystem

Uni Micro lanserer stadig nye løsninger for å gjøre hverdagen enklere og mer effektiv for regnskapsbyråer. Den siste tilskuddet i rekken er Consolve, som lar deg jobbe på tvers av flere regnskapssystem  – og sparer deg for tid og penger.

Slik blir den nye mva-meldingen

I 2022 må du levere mva-meldinger i nytt format (SAF-T). Marius Andrè Svee Solberg i Uni Micro guider deg gjennom endringene.

Bård.no og Uni Økonomi V3 gjør styrearbeidet til en lek

Bruker du Uni Økonomi V3? Sitter du i et styre i en bedrift, lag eller forening? I så fall trenger du Bård – et verktøy som gjør innkalling, planlegging, møter, referater og signeringer tryggere, raskere og enklere. Det gjør at du får bedre kontroll og full oversikt på styrearbeidet. 

I lomma på håndverkerne

Med Mobile Worker og Uni Economy kan håndverkere nå blant annet registrere timer og sende fakturaer med noen tastetrykk på mobilen rett fra byggeplassen.

Riktig god påske

Da var det endelig tid for påskeferie igjen. Etter en travel og innholdsrik start på året skal det bli godt å ta noen dager pause, koble av og nyte noen dager i Bergenssolen :)

Skjerpet kontroll på rapportering av timelønn i a-melding

Fra januar 2022 har a-ordningen skjerpet kravet til rapportering av timelønn. A-ordningen, og da spesielt Nav og SSB, ser mange rapporteringer som virker ulogiske, og a-ordningen har derfor innført en del nye forretningsregler, eller kontroller, på akkurat timelønn. 


Fikk 10.000 kroner fra Uni Micro og LOFF til ny kunstgressbane

Da Sjetne IL trengte ny kunstgressbane var gode råd dyre. Trondheim kommune bidro med veiledning og mulighet for kommunal bankgaranti, men nye miljøkrav gjorde at prosjektet ble mer kostbart. Heldigvis kjente en av medlemmene til LOFF – og dette er historien om hvordan de var med og hjelpe Sjetne IL. Men hva og hvem er LOFF?

Forretningsutvikling og Digitalisering

Vår gode venn og eksterne ERP-ekspert Bo Hjort Christensen har forfattet boken «Forretningsutvikling og digitalisering». Her har han skrevet om status, trender, prosesser, integrasjoner, teknologi, økonomi og menneskenes plass i puslespillet. Fra on-premise til skyløsninger, fra grafisk brukergrensesnitt til brukeropplevelse, og litt om SoftRig og Headless-arkitektur – med sine egne ord forteller Bo deg med innsikt og innlevelse hvorfor boken er viktig for alle som jobber med ERP-systemer.

Du erstatter manuelt arbeid med klikk og automatikk

På Markedsplassen hos Uni Micro finner du et stort antall integrasjoner som forenkler hverdagen din og gjør deg mer effektiv. Men hvem er de som utvikler integrasjonene, og hvilke fordeler får du som bruker dem? Vi har tatt en prat med Modhi, som har fått stor suksess og mange fornøyde kunder med sin inkassoløsning.

Uni Micro bidrar med støtte til UNICEF i Ukraina

7,5 millioner barn er i fare i Ukraina og hundretusener er på flukt – mange av dem har mistet familien sin. Vi i Uni Micro ønsker derfor å hjelpe UNICEF med deres livsviktige arbeid.