Nyhet: Bankavstemming i Uni Economy

Det var tidlig tirsdag morgen at den lenge etterlyste tidstyven, Manuell Bankavstemming, ble arrestert i Solheimsviken i Bergen. Pågripelsen foregikk uten stor dramatikk. Operasjonsleder i Uni Micro forteller at denne tidstyven har vært et stort mål for Uni Micro i flere år, men at det nå vil bli en mye mer behagelig og effektiv fremtid for alle som jobber med regnskap.

- Nå har vi bygget bankavstemmingen rett inn i hjertet av økonomisystemet. Vi har kombinert tunge fagressurser sammen med kreative UX/UI-designere for å kunne tilby en løsning så intuitiv og enkel at det ikke kreves opplæring. I tillegg vil den ha smarte funksjoner som auto-posteringer av bankgebyrer og avvikskontroll via egendefinerte filter, sier Thomas Lindeberg Espeland, forretningsutvikling og salg, Uni Plattform.

Bankavstemming i Uni Economy letter arbeidet for kunde/regnskapsfører. Systemet er lagt opp med automatisk match mellom poster som er bokført mot poster fra bank. Poster fra bank hentes enten via autobank eller ved innlesing av fil fra banken. Bankavstemming settes opp med vilkår for treff der bruker kan justere antall dager som avviker på transaksjonen i bank mot hovedbok. Systemet håndterer både match 1 til 1 og 1 til mange. Åpne poster kan bokføres direkte i bankavstemmingen. En kan også legge hele kontoutskriften over i bilagsføringsbildet, noe som kan være effektivt for små bedrifter med få transaksjoner.

 

Vi er så fornøyd med valget vårt med å satse 100 % på gjengen bak Uni Economy.

- Steinar Wehus, partner i Regnskaps Companiet

 

- Vi har fått en leverandør som har forståelse for at vi trenger å automatisere oppgavene vi gjør. At Uni Micro nå har integrert bankavstemming i Uni Economy er bare helt konge, og det er deilig å se hvordan de har gjort dette så enkelt og intuitivt at til og med besta finner ut av det på 1-2-3, forteller en entusiastisk Steinar Wehus, partner i Regnskaps Companiet.

 

Prøv gratis

Som en tidlig førjulsgave kan du nå prøve automatisk bankavstemming gratis frem mot nyttår for å se hvilken tidsbesparende effekt løsningen kan ha for deg og din bedrift.

Bankavstemming.jpg

Hva er bankavstemming?

Bankavstemming er avstemming av regnskapet mot bankutskriften. Dette blir gjort for å sikre seg om at alle transaksjoner på firmaets bankkonto blir korrekt dokumentert i regnskapet. Det er et krav om at regnskapet må stemme overens med bank for gitt periode etter at regnskapet er avsluttet for den perioden. Ved å sammenligne en del av årsregnskapet med andre dokumenter vil man da kunne se om disse samsvarer med hverandre. Dette utføres for å sørge for at det foreligger dokumentasjon på postene i et årsregnskap. Bankavstemming i Uni Economy vil gi deg som bruker valgfrihet. Du kan med andre ord velge om du vil få systemet til å autoavstemme eller om du selv ønsker å gjøre manuelle merkinger i systemet. 

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×