Ny nettbutikk ga salgsrekord: Nordmenn har fått strikkedilla

11.10.2017

SUKSESS MED NETTBUTIKK: Viking Garn produserer, utvikler og designer garn og garnoppskrifter.
Foto: Viking Garn

 

Nordmenn strikker og hekler som aldri før. Strikkede plagg er synlig i motebildet i inn- og utland, og å strikke selv er ikke lenger forbeholdt bestemødre og tanter, nå er det trendy.

 

siw.jpg

Siw Hallgren Roppestad er webansvarlig i Viking Garn.


– Ulla er jo urnorsk, sier Siw Hallgren Roppestad. Hun er webansvarlig i Viking Garn, som ble etablert i Gjesdal i Rogaland for ti år siden. Gjesdal er fortsatt en av landets største sauekommuner, og ull og tekstilindustri har vært en del av næringen i lang tid.

 

– Lokalene vi holder til i har tidligere blitt brukt til ullproduksjon, så vi føler at vi fører de gamle tradisjonene videre, sier Roppestad.

 

Tradisjoner og trender
 

Garnbedriften produserer eget garn og egne oppskrifter, som forhandles av fagbutikker og enkelte av NorgesGruppens butikker, i tillegg til bedriftens egen nettbutikk.

 

– Hovedfokus er å tilby garnpakker med tilhørende oppskrifter, der tradisjonelle mønstre møter ny og moderne design. Vi har en egen designavdeling som jobber kontinuerlig med design og med å møte behovet og ønskene til forbrukerne. De utvikler oppskrifter og farger, og henter inspirasjon fra trender, natur og dagligliv, sier Roppestad.

 

Nytt på nett

I juni lanserte Viking Garn sin nye nettbutikk, noe som omtrent over natten førte til en markant økning i salget.

 

– Vi hadde faktisk opptil 90 prosent økning i sommer, i uker da det vanligvis er ganske stille, sier Siw Hallgren Roppestad. Hun legger til at omleggingen var en nødvendighet, ettersom den gamle nettbutikken ikke levde opp til forventningene dagens forbrukere har til nettbutikker.

 

– Vi trengte å fornye oss. I dag er det helt avgjørende å ha en god nettbutikk.

 

Den nye nettbutikken er en Uni Nettbutikk som leveres av Uni Micro, og sammen med Viking Garn har de skreddersydd en løsning som speiler garnbedriftens profil, og gjør at kundene kan handle garn som er tilpasset både oppskrifter og størrelser.

 

– Nå får vi vist frem hva vi har, slik at vi skiller oss fra konkurrentene, samtidig som vi gir kundene en god brukeropplevelse når de handler hos oss.

 

Enkelt og brukervennlig
 

Målinger viser at så mange som 88 prosent av alle transaksjoner på nettet avbrytes, og derfor råder Roppestad andre som skal åpne nettbutikk, eller ønsker å relansere, til å vektlegge brukervennlighet når de velger leverandør.


– Det viktigste for de fleste av oss som driver nettbutikk er jo at det er lett for kundene å komme til den avsluttende handlekurven, det er jo tross alt det som avgjør om de kjøper eller ikke. Nettbutikken vi har nå er veldig logisk oppbygd slik at også godt voksne klarer å bestille det garnet og de oppskriftene de ønsker. Blir veien for lang så mister man salg, folk har liten tålmodighet med nettsider og nettbutikker i dag. Konkurransen er hard og det skal så utrolig lite til før kundene handler et annet sted, hvis de ikke føler seg godt mottatt hos deg.

 

Nettshopping må være enkelt og brukervennlig.

Hun anbefaler å tenke nøye gjennom egne kunders kjøpsrutiner før nettsiden lages, og å vektlegge god design og fine bilder.

 

Viking Garn bruker også regnskapsprogrammet Uni Økonomi, som kan fullintegreres med Uni Nettbutikk. Det gjør at nettbutikk, regnskap og varelager alltid er oppdatert.

 

– Det vises når en vare er utsolgt, og lagerbeholdningen vår gis i sanntid. Slike funksjoner er også helt sentrale og gjør hverdagen til oss som jobber her mye enklere enn før, sier Siw Hallgren Roppestad.


Se også

Fulgte gründerdrømmen: Ole Georg selger filmer til hele Skandinavia

Ole Georg Østevik valgte å forlate fast jobb og økonomisk trygghet for å begynne med filmdistribusjon og asfalt. – Å ha styring på økonomien er alfa og omega, sier gründeren.

Her kan du svømme med spekkhoggere

Fra hele verden kommer det turister for å oppleve spekkhoggersafari på norskekysten. Det er eksotisk og spektakulært, ifølge Olav Magne Strømsholm, daglig leder i Strømsholmen sjøsportsenter.

Drømmen om en Harley sitter mye dypere enn en 40-årskrise

Nordens største Harley-Davidson-forhandler, Lazy Boyz Speed & Custom Works i Oslo selger 450 motorsykler i året. Ikke alle kjøperne er menn i 40-årskrise.