– Hjelp oss med navnet og vinn 25 000 kr!

19.10.2021

I 2022 lanserer Uni Micro en ny portal som skal hjelpe regnskapsførere med å løse oppgaver for kunder i en rekke forskjellige økonomisystemer. Med andre ord alt på ett sted.

– Det er et felles administrativt overbygg på økonomisystemene Uni Economy, DNB regnskap og SpareBank 1 regnskap, forteller salgs- og markedsdirektør Sverre Senneset i Uni Micro.

Ideen er å gjøre jobben enklere for regnskapsførere i hverdagen, der de ofte må forholde seg til flere systemer parallelt når de skal administrere forskjellige kundeforhold.

– Løsningen vil gi et regnskapsbyrå muligheten til å samhandle og rekruttere kunder på tvers av systemene, og sluttkundene mulighet til å, på en enkel måte, få kompetent bistand når behovet oppstår, sier Senneset.

Den nye løsningen vil også gjøre det lettere å rekruttere sluttkunder og sette nye regnskapsmedarbeidere raskere inn i jobben.


Premie på 25 000 kr

Foreløpig har det nye systemet fått arbeidstittelen «Byråoverbygg» internt, men Senneset innrømmer at det navnet kanskje ikke er så salgbart.


Senneset utlyste konkurransen først på årets byråkonferanse 22. september.

– Det store spørsmålet er: Hva skal barnet hete? Det skal sannsynligvis ikke hete Uni Byråoverbygg. Det er en arbeidstittel. For å få oppmerksomhet om det her, få det kjent og fram i lyset ønsker vi å utlyse en navnekonkurranse. Førstepremien er 25 000. Vi legger ganske mye i potten for å få dette på plass, lokker Senneset.

Se mer info om konkurransen nederst i artikkelen.

 

Felles oppgaveliste

Når du som regnskapsfører logger deg inn i den nye portalen, møtes du av en oversikt over kundeforhold og en godt synlig, felles oppgaveliste – uavhengig av hvilket regnskapssystem kunden benytter. Fra portalen kan man klikke seg inn på enkeltoppgaver som å føre bilag, avstemme banktransaksjoner og liknende i det enkelte økonomisystemet.

Produktleder Marius André Svee Solberg i Uni Economy oppsummerer den nye løsningen slik:

– I korte trekk er dette en portal der byråene kan administrere kundeforholdene de har, og utfakturere på en enkel måte for å få kontroll over timene sine.

Senneset sier produktet kan tilby noe unikt.

– Så vidt vi kjenner til, er dette det eneste overbygget i verden der du kan drille deg inn på enkeltoppgaver i flere økonomisystemer. Foreløpig er det 16, men hvem vet hvor det ender til slutt, sier han.


Hjelper begge veier

Portalen vil ikke bare gjøre det enklere for regnskapsbyråer å hjelpe kunder, det kan også gi dem flere kunder som trenger hjelp til konkrete oppgaver, forteller Senneset.

– Det kanskje aller mest spennende er at du kan gå motsatt vei. Du som kunde kan gå fra en markedsplass i DNB, SpareBank 1 eller Uni Economy og legge inn et ønske om hjelp, sier han og kommer med et eksempel:

– Kunden i et tilfelle kan for eksempel være god til å synge, men ikke like god til regnskap og ønsker bistand fra en regnskapsfører. Hun sender da en forespørsel via vår markedsplass, som vi gjør tilgjengelig både på DNB regnskap og SpareBank 1-alliansens systemer. Så kan hun få svar fra regnskapsføreren der.

Den mer sosiale nettverksfunksjonen med mulighet for direkte kommunikasjon og oppfølging begge veier er noe Uni Micro jobber med.

– Vi er allerede i gang med det første steget i å kunne tilby oppdragsavtaler i byråoverbygget, men det skal sies at dette er funksjonalitet som ikke er helt på plass. Vi tror imidlertid det vil være et kjempestort ønske, både fra kunder og regnskapsførere, om å kunne treffe regnskapsførere på riktig sted og til riktig tid. Står man fast, skal man få hjelp på det tidspunktet man trenger det, sier Senneset.


Slå byrået i navnekampen!

Selve produktet er akkurat nå i testfasen med et utvalg pilotbedrifter, og målet er at første versjon av portalen skal være på plass i første kvartal 2022. Innen da må navnet være på plass. Og salgs- og markedsdirektøren varsler tøff konkurranse om de 25 000 kronene.

– Vi kommer også til å bruke et profesjonelt byrå til å bistå oss i jakten på et navn. Det var et byrå som kom på navnet SoftRig, og som fikk oss til å adoptere det inn i vår organisasjon og ut i markedet, men det betyr ikke at de vinner igjen. Så det er en utfordring til deg: Hjelp oss å finne et navn! oppfordrer Senneset.

Slik deltar du: Send ditt forslag til markedsinfo@unimicro.no innen onsdag 24.11.21. Vinneren kunngjøres av Uni Micro innen lansering.Se også

Uni Micro søker flere flinke folk – er du den vi er på jakt etter?

Historien om Uni Micro er et ekte eventyr. Fra én manns visjon om å lage et regnskapsprogram som ville forenkle hverdagen til norske bedrifter, til å bli en ledende og anerkjent leverandør av flere nyskapende og skybaserte økonomisystemer – nå kan du bli en del av dette eventyret. 

Jeg ser ingen grunn til å bytte når alt fungerer så bra

En av våre mest trofaste kunder er Vossasylv Jakob Rongve AS, og siden forrige årtusen har de brukt ulike økonomiprogrammer fra Uni Micro. Da behovet for nettbutikk meldte seg, var det derfor naturlig at de tok kontakt med oss. Men er de fornøyd med det de har fått? Og hva sier forhandlere og privatkunder om Uni Nettbutikk?

Er du nyutdannet og søker jobb? Følg @uni.aurora på Instagram!

Som student eller nyutdannet – synes du det er vanskelig å vite hvordan livet er på en arbeidsplass? Føler du at jobbintervjuer og nettsider ikke gir deg svarene du leter etter? Det har Uni Micro gjort noe med, og startet @uni.aurora på Instagram.