Her kan du svømme med spekkhoggere

23.05.2017
SPEKTAKULÆR ART: Spekkhoggeren kan bli over 9 meter lang, veie opp mot 8 tonn og er et imponerende skue.

 

Sjøsportsenteret er lokalisert på Strømsholmen – langs Atlanterhavsveien, et par mil sør for Kristiansund på Nordmøre – og opererer langs store deler av norskekysten på jakt etter spekkhoggere.

 

Følger silda
 

– Det er silda som er nøkkelen til å forstå spekkhoggerens adferd. Avhengig av temperaturen på vannet vandrer silda fra Tromsø og helt ned til Møre-kysten. Vårt team følger etter med hele rigget av båter og besetning. Så hvor vi opererer kan faktisk variere fra sesong til sesong, sier Olav Magne Strømsholm.

 

Turister fra hele verden kommer til Norge for å oppleve den spennende safarituren som går over tre eller seks dager.

 

Sesongen varer fra 20. oktober og i beste fall til et godt stykke ut i februar. De fleste velger seksdagers-pakken, og mange ønsker «all inclusive»-safari på seks dager hvor de blir hentet på flyplassen.

 

 

orca.jpg

 
OPPLEVELSESTURISME: Spekkhoggersafari foregår langs store deler av norskekysten,
alltid på dyrenes premisser.
Foto: Olav Magne Strømsholm

 

Svømmer med spekkhoggere
 

Selve safarien følger en progresjon der man starter med både teoretisk og praktisk opplæring sammen med guider og forelesere.

 

– Når tiden er inne, skifter vi til tørrdrakt om bord i moderskipet. Derfra går turen over i en mindre båt og i grupper på inntil 12 personer svømmer vi sammen med spekkhoggerne i opptil flere timer.

 

De største spekkhoggerne kan bli opptil ni meter lange, og veier omtrent ett tonn pr. meter.

 

Strømsholmen sjøsportsenter benytter Uni Hjemmeside, en løsning som på en enkel måte sikrer dem relevant trafikk og respons. I Uni Hjemmeside er alle maler responsive, noe som vil si at de tilpasser seg skjermflaten den vises på – mobil, nettbrett eller pc

 

På dyrenes premisser
 

Spekkhoggeren er flokkdyr og opererer i grupper på inntil ca 30 dyr.

 

– Vi må huske at vi er på besøk hos spekkhoggeren, og vi er meget respektfulle. Vi merker fort om de ønsker besøk eller ikke. Hvert individ har sin karakter – sitt «fingeravtrykk», sine kjennetegn som gjør at vi kjenner de igjen, forklarer han.

Markedsføring
 

Gjestene kommer fra hele verden og for å nå markedet, er det viktig å ha en webside som er god.


– Weben er navet i vår markedsføring. Vi er avhengig av internasjonalt velfungerende søkemotoroptimalisering, vi må ha en responsiv web som fungerer på mobil, vi må ha masse fine bilder og videoer, og vi må signalisere tryggheten og respekten vi viser for naturen i designet, forklarer Olav Magne, som er veldig fornøyd med webløsningen Uni Micro har laget for dem.

 

Når weben fungerer, handler resten om lik og del på Facebook, Instagram og Twitter

 

– Vi har poster som har fått over 100.000 likes, og det uten å ha brukt en eneste krone på sponsing av innlegget. Det er klart at slik organisk spredning er gull verd for virksomheten, og vi merker det ganske umiddelbart på antall bestillinger, avslutter Olav Magne Strømsholm som er på vei til det store utland – til en messe i Asia der han skal møte nye kunder som skal få oppleve å svømme sammen med den spektakulære spekkhoggeren.


Se også

Ny nettbutikk ga salgsrekord: Nordmenn har fått strikkedilla

Etterspørselen etter garn og oppskrifter øker, og den nylanserte nettbutikken
går så det suser.

Fulgte gründerdrømmen: Ole Georg selger filmer til hele Skandinavia

Ole Georg Østevik valgte å forlate fast jobb og økonomisk trygghet for å begynne med filmdistribusjon og asfalt. – Å ha styring på økonomien er alfa og omega, sier gründeren.

Drømmen om en Harley sitter mye dypere enn en 40-årskrise

Nordens største Harley-Davidson-forhandler, Lazy Boyz Speed & Custom Works i Oslo selger 450 motorsykler i året. Ikke alle kjøperne er menn i 40-årskrise.