Her kan du svømme med spekkhoggere

23.05.2017
SPEKTAKULÆR ART: Spekkhoggeren kan bli over 9 meter lang, veie opp mot 8 tonn og er et imponerende skue.

 

Sjøsportsenteret er lokalisert på Strømsholmen – langs Atlanterhavsveien, et par mil sør for Kristiansund på Nordmøre – og opererer langs store deler av norskekysten på jakt etter spekkhoggere.

 

Følger silda
 

– Det er silda som er nøkkelen til å forstå spekkhoggerens adferd. Avhengig av temperaturen på vannet vandrer silda fra Tromsø og helt ned til Møre-kysten. Vårt team følger etter med hele rigget av båter og besetning. Så hvor vi opererer kan faktisk variere fra sesong til sesong, sier Olav Magne Strømsholm.

 

Turister fra hele verden kommer til Norge for å oppleve den spennende safarituren som går over tre eller seks dager.

 

Sesongen varer fra 20. oktober og i beste fall til et godt stykke ut i februar. De fleste velger seksdagers-pakken, og mange ønsker «all inclusive»-safari på seks dager hvor de blir hentet på flyplassen.

 

 

orca.jpg

 
OPPLEVELSESTURISME: Spekkhoggersafari foregår langs store deler av norskekysten,
alltid på dyrenes premisser.
Foto: Olav Magne Strømsholm

 

Svømmer med spekkhoggere
 

Selve safarien følger en progresjon der man starter med både teoretisk og praktisk opplæring sammen med guider og forelesere.

 

– Når tiden er inne, skifter vi til tørrdrakt om bord i moderskipet. Derfra går turen over i en mindre båt og i grupper på inntil 12 personer svømmer vi sammen med spekkhoggerne i opptil flere timer.

 

De største spekkhoggerne kan bli opptil ni meter lange, og veier omtrent ett tonn pr. meter.

 

Strømsholmen sjøsportsenter benytter Uni Hjemmeside, en løsning som på en enkel måte sikrer dem relevant trafikk og respons. I Uni Hjemmeside er alle maler responsive, noe som vil si at de tilpasser seg skjermflaten den vises på – mobil, nettbrett eller pc

 

På dyrenes premisser
 

Spekkhoggeren er flokkdyr og opererer i grupper på inntil ca 30 dyr.

 

– Vi må huske at vi er på besøk hos spekkhoggeren, og vi er meget respektfulle. Vi merker fort om de ønsker besøk eller ikke. Hvert individ har sin karakter – sitt «fingeravtrykk», sine kjennetegn som gjør at vi kjenner de igjen, forklarer han.

Markedsføring
 

Gjestene kommer fra hele verden og for å nå markedet, er det viktig å ha en webside som er god.


– Weben er navet i vår markedsføring. Vi er avhengig av internasjonalt velfungerende søkemotoroptimalisering, vi må ha en responsiv web som fungerer på mobil, vi må ha masse fine bilder og videoer, og vi må signalisere tryggheten og respekten vi viser for naturen i designet, forklarer Olav Magne, som er veldig fornøyd med webløsningen Uni Micro har laget for dem.

 

Når weben fungerer, handler resten om lik og del på Facebook, Instagram og Twitter

 

– Vi har poster som har fått over 100.000 likes, og det uten å ha brukt en eneste krone på sponsing av innlegget. Det er klart at slik organisk spredning er gull verd for virksomheten, og vi merker det ganske umiddelbart på antall bestillinger, avslutter Olav Magne Strømsholm som er på vei til det store utland – til en messe i Asia der han skal møte nye kunder som skal få oppleve å svømme sammen med den spektakulære spekkhoggeren.


Se også

Forenkler hverdagen til regnskapsbyrået: - Funksjonene er der de skal være

- Du vet den følelsen du får når du setter deg inn i bilen din og du vet hvor alt av knapper og utstyr er? Den samme følelsen får jeg når jeg logger meg inn i Uni Economy, forteller Steinar Wehus, daglig leder i Regnskaps Companiet

Byråsertifisering i praksis

I høst startet Uni Micro opp med et eget sertifiseringsprogram for regnskapsbyråer. Formålet med dette er å gi byråene en solid og god plattform i form av kunnskap og økonomiske fordeler, for å etablere Uni Economy som byråenes foretrukne økonomisystem.

Vil bruke Uni Economy i lang tid fremover

De bestemte seg i 2017 for et nytt og skybasert økonomisystem. Valget ble Uni Economy - blant annet på grunn av alle prisene Uni Micro som leverandør tidligere har fått for sine systemer.