Her er årets lille sommerhilsen – fra Kjartan til deg

06.07.2022

– Sammenlignet med i fjor, har det viktigste for Uni Micro sin del vært at vi i år har fått lov til å ha en normal hverdag på kontoret. Vi kan se hverandre, jobbe sammen og virkelig kjenne hvor fint vi har det med kollegene, kundene og samarbeidspartnerne våre, innleder Kjartan.

Å få hverdagen tilbake gjør at kreativiteten og Uni-kulturen blomstrer igjen. Det handler om det felles inderlige ønsket om å levere de beste løsningene til kundene. Og Uni-kulturen har om mulig vokst seg enda sterkere dette året. 

– For å feire at vi er tilbake, hadde vi en fantastisk tur til Berlin i juni for hele Uni Micro. De nesten 100 som var med deltok på faglig og sosialt innhold. Dette er viktig for å skape den gode bedriftskulturen, for med den på plass har vi de beste forutsetningene for å levere det beste tilbudet og produktet til kundene våre – både på utvikling, support og salg. 
– 50 nye kunder hver dag i 2022

Uni Micro har aldri opplevd høyere vekst enn første halvår i 2022, og Kjartan forteller at det settes stadig rekorder i omsetning og antall kunder. 

– For oss er det utrolig inspirerende å se at de produktene og det vi jobber for er noe markedet vil ha, og at både de eksisterende og de mange nye kundene våre liker det vi gjør.

Det finnes mange eksempler på den gode veksten: Uni Economy får stadig flere brukere, og hovedkundegruppen regnskapskontorene vokser. I tillegg har det kommet på plass en viktig samarbeidspartner i Abacus som leverer solide løsninger på blant annet logistikk og prosjekter til små- og mellomstore bedrifter. 

– Og så er det veldig gledelig å se at DNB Regnskap og SpareBank 1 Regnskap, som er på SoftRig-plattformen vår, opplever den samme veksten. I år har vi i snitt fått 50 nye kunder hver eneste dag. 

Det er også noen nyheter som har bidratt til det gode resultatet. I fjor ble Årsoppgjør lansert i Uni Economy, og i år har over 1000 bedrifter levert dette gjennom Uni Micros systemer. 

– I tillegg har vi fått fart på Consolve, som er løsningen vår for å jobbe på tvers av alle økonomisystemene. Så i sum har dette gitt oss en kjempegod vekst.


Nyheter som kommer – og Byråkonferansen 2022

Men tro ikke at Uni Micro lener seg tilbake og nyter vårens frukter. Kjartan kan røpe at høsten er spekket med nyheter, lanseringer og nye funksjoner – spesielt på SoftRig-plattformen. Kjartan Brurås Solvi, Administrerende Direktør i Uni Micro AS


– Det kommer mange godbiter! Blant headlinerne i høst er utvidelse av lønn med fraværsregistrering, og vi skal lansere en helt ny rapportgenerator. Vi kommer med en ny håndverkspakke, og vi forsterker arbeidet vårt med styreportalen Bård.no. Og ikke minst lanserer vi et helt nytt produkt for å kunne integrere mange ulike nettbutikker.  

Selv om mye av fokus er på SoftRig, sier Kjartan at Uni Økonomi V3 på ingen måte er glemt. En ny sommerversjon som inneholder en rekke forbedringer har akkurat kommet, og ønsker du en gjennomgang av disse er det bare å ta kontakt med Uni Micros kundesenter. 

– I tillegg til mange produktforbedringer, er det flere nyheter: Vi har integrert Bård på Uni Økonomi V3 også, kommet med en helt ny løsning for Autobank og vi har integrert oss mot Semine, som er markedsledende på fakturahåndtering. 

Det kanskje viktigste som skjer i løpet av høsten for Uni Micro, kundene og samarbeidspartnerne er nok likevel Byråkonferansen. Og for første gang siden 2019 kan deltakerne igjen møtes fysisk. 

– Byråkonferansen 2022 er i Grieghallen i Bergen 26. til 28. september, og her vil vi være sammen med våre viktigste samarbeidspartnere. Vi har lagt opp til en god og fyldig meny på dag én, med produktlanseringer og faginnhold – i tillegg til underholdning og festmiddag. Vi kan også røpe at det blir prisutdelinger i ulike kategorier til samarbeidspartnerne våre. For de som ønsker, sparker vi på dag to i gang vår egen golfturnering ledet av Mini Jakobsen.


En urolig og uberegnelig verden

Selv om det går bra i Uni Micro og det er mye å se frem til, kan vi ikke unngå å snakke om det som skjer i Norge og verden. For det er et svært alvorlig bakteppe i dagens situasjon. Vi går gjennom urolige tider med økende renter, høy inflasjon og krigen i Ukraina. 

– Dette er ting vi skal og må ta på alvor. Vår rolle som leverandør av økonomisystemer er å være tillitvekkende, forutsigbar, en bidragsyter til å holde maskineriet i Norge i gang, og fortsette å videreutvikle og effektivisere systemene våre. 

Og i slike tider er det enda viktigere å ha solide samarbeidspartnere.

– Dette gjelder både for oss, og at vi er det overfor kundene våre – Uni Micro skal være en trygg partner i så vel gode som dårlige tider. 

– Som trebarnsfar, hvilke tanker gjør du deg?  

– Vi lever heldigvis i et trygt hjørne av verden, selv om vi selvfølgelig ikke er upåvirket av det som skjer. I Uni Micro tror vi på at samarbeid og åpenhet er ekstremt viktig, og at det blir enda viktigere fremover. Vi håper at vi kommer til en mer normal situasjon der vi får kontroll på økonomien og at uroen i verden avtar, slik at vi sammen kan arbeide for det som gjør at både arbeidshverdagen og utviklingen går i riktig retning. 

Uni Micro bidrar med støtte til UNICEF i Ukraina


En god sommer – og en bærekraftig fremtid

En annen ting vi ikke har kontroll på, er fremtiden. Det vi kan gjøre og som kan påvirke hvordan den blir, er å ta de riktige valgene. Fra og med i høst og årene fremover er det derfor ett ord som vil stå i fokus for Uni Micro: Bærekraft. 

– Vi er veldig opptatt av å ta vårt samfunnsansvar innen bærekraft, og har dette halvåret jobbet med flere interne prosjekter der vi vurderer hva vi som bedrift kan gjøre for å bidra. Ikke minst har vi et samfunnsoppdrag som går ut på hvordan vi kan hjelpe kundene våre til å få mer bevisst forhold til bærekraft, og dermed utvikle seg på dette området. 

Kjartan nevner blant annet rapportering, bevissthet, opplæring og klimaregnskap som sentrale oppgaver for å skape en bærekraftig fremtid. 

– Jeg tror at 2023 blir året der norske SMB-bedrifter for alvor øker satsingen på bærekraft, og vi i Uni Micro er klare til å levere løsninger som viser at vi er med og viser samfunnsansvar. 

Men før den tid reiser vi tilbake til utgangspunktet for praten, for nå står en velfortjent ferie for døren.

– Og i den anledning ønsker jeg en riktig god sommer til kolleger, kunder og samarbeidspartnere, og så håper jeg at jeg ser dere alle på Byråkonferansen i september. 


Se også

Finn datagullet med visuelle rapporter

Ved å koble Uni Economy opp mot visuelle rapporteringsverktøy kan dataene bli så synlig at det gir bedre beslutninger. – Det er en helt annen og visuell måte å vise data på, sier produktsjef for SoftRig, Jon Terje Aksland.

Feirer 30 år med frieri til regnskapsførere på jobbjakt

Uni-kunde TANO Regnskap AS feirer 30 år i år. Det hadde nok ikke kritikerne tenkt da Tor Anders Nordgård startet opp.

Mobilapp med nytt ansikt

Produkteier Cathrine Esbensen i Uni Economy er glad for å kunne presentere en oppdatert og friskere mobilapp med nye funksjoner.