Guide til optimale søkeord

15.01.2020

Du vet helt sikkert at det er viktig å tenke over produktnavn og produktbeskrivelse på varene du publiserer på nett, men visste du at det er like viktig å skape tekstinnhold andre steder? Både beskrivelse av varegrupper og rent redaksjonelt innhold spiller en stor rolle i indekseringen Google gjør av sidene i nettbutikken.

Brainstorming

Det første du må gjøre er å komme opp med en liste av emner som din kunde er interessert i.
For eksempel, om du driver med salg av oppussingsmateriell, tapet, maling og lignende, tenk over; hva er kundegruppen din opptatt av? Ikke tenk bare på produktene de trenger, men emner de kanskje googler på bakgrunn av interessene sine for oppussing.

  • Oppussing, tapet, tapetsering, sparkling, legge gulv etc.

PS: Disse emnene er ikke søkeord, de er brede emner som du til slutt skal bruke for å se nærmere på bestemte søkeord.

Bruk Google og YouTube forslag

Nå som du har en liste med emner, putt alle inn i søkefeltet i Google. Hvis vi tar eksempelet «oppussing» og taster det inn i Google søket og legger til et mellomrom, får vi opp noen forslag til videre søk. Dette er gode søkeord du kan notere i listen din. Hvorfor? Fordi hvis Google foreslår et søkeord, så VET du at mange søker etter det. «Oppussing soverom» eller «Oppussing av trapp» er for eksempel noe det kan være enkelt å skrive relatert innhold til, for eksempel en «Do it yourself guide» med gode råd og tips.

Google forslag.jpg

Men du trenger ikke stoppe med Google forslag. Du kan også finne søkeord forslag med YouTube. Kanskje har du til og med anledning å lage din egen video og YouTube kanal og legge ut video på, så linker du til videoen din i en tekst du skriver på nettstedet. Vi vet av erfaring at innholdsmarkedsføring som strategi er viktigere og viktigere. Greier du å produsere relevant innhold for å tiltrekke målgruppen din vil de føle en verdi i å besøke nettstedet ditt. Du har muligheter til å skape noe for kunden før de handler, og det kan være med på å skape en trygghet eller tillit som gjør at de velger nettopp din butikk å handle i.

YouTube forslag.jpg

Relaterte søk

Enda en kul måte å finne søkeord på er å bruke «Relaterte søk»-seksjonen i bunnen av Google sitt søkeresultat. Hvis et av emnene dine var for eksempel «legge gulv», skriv det inn i Google og trykk Enter. Scroll deretter ned til bunnen av søkeresultatet.

Relaterte søk.jpg

Akkurat som med Google forslag, så er dette søkeord ideer som kommer direkte fra Google. Så du trenger ikke å lure på om de er populære, Google forteller deg faktisk at mange søker etter dette.

Tips: Trykk på et av de relaterte søkene, scroll deretter ned til bunnen av dette og se på hvilke nye relasjoner som dukker opp.

Wikipedia innholdsfortegnelse

Wikipedia kan være en gullgruve i å finne søkeord. Besøk wikipedia sitt nettsted og tast inn et bredt søkeord i søkefeltet. Dette vil ta deg til en innholdsside for temaet du søkte på. Se deretter etter innholdsfortegnelsen på siden. Denne lister opp en del undertemaer som du kan lese mer om på den siden.

Wikipedia innholdsfortegnelse.jpg

Tapetsymboler er et emne du deretter kan teste i Google sitt søk for å se hvor mange treff du får.

Tapetsymboler.jpg

Resultatet i dette tilfellet viser ca 3 220 resultater (et ganske lavt resultat for Google søk). Med andre ord et resultat med mindre konkurranse. Husk at resultatet ikke sier noe om mengden søk på nettopp dette temaet, men resultatet gjør at det blir enklere å komme høyt i søkeresultatet på nettopp dette temaet.

Hvordan sette det ut i praksis

Å benytte seg av innholdsmarkedsføring via våre løsninger kan gjøres ved å benytte seksjonen for Webdokument som er tilgjengelig i Portalen. Disse dokumentene er også en god basis for innholdsrike nyhetsbrev, som du kan sende ut hvis du har vår Nyhetsbrev-modul.

Trenger du innføring i bruk av webdokument eller nyhetsbrev, ta kontakt med våre konsulenter for et uforpliktende tilbud på bistand

Interessert i flere tips?

Denne artikkelen er basert på en stor guide for å finne optimale søkeord, som inneholder en stor mengde tips utover det vi har tatt med her, så er du interessert i flere tips og triks anbefaler vi at du sjekker ut «Keyword Research: The Definitive Guide» av Bryan Dean.

 


Se også

Uni Micro søker flere flinke folk – er du den vi er på jakt etter?

Historien om Uni Micro er et ekte eventyr. Fra én manns visjon om å lage et regnskapsprogram som ville forenkle hverdagen til norske bedrifter, til å bli en ledende og anerkjent leverandør av flere nyskapende og skybaserte økonomisystemer – nå kan du bli en del av dette eventyret. 

Jeg ser ingen grunn til å bytte når alt fungerer så bra

En av våre mest trofaste kunder er Vossasylv Jakob Rongve AS, og siden forrige årtusen har de brukt ulike økonomiprogrammer fra Uni Micro. Da behovet for nettbutikk meldte seg, var det derfor naturlig at de tok kontakt med oss. Men er de fornøyd med det de har fått? Og hva sier forhandlere og privatkunder om Uni Nettbutikk?

Er du nyutdannet og søker jobb? Følg @uni.aurora på Instagram!

Som student eller nyutdannet – synes du det er vanskelig å vite hvordan livet er på en arbeidsplass? Føler du at jobbintervjuer og nettsider ikke gir deg svarene du leter etter? Det har Uni Micro gjort noe med, og startet @uni.aurora på Instagram.