En liten sommerhilsen fra Kjartan

06.07.2021

Kjartan Solvi er 42 år og utdannet siviløkonom. Han er oppvokst i Bergen, der han fremdeles bor med sin kone og de tre jentene deres. Når han ikke er familiefar jobber han i Uni Micro, og her har han vært i 14 år. Han har hatt flere roller og steget i gradene, og de siste seks månedene har han vært administrerende direktør.

Det siste halvannet året har vært en annerledes tid for de fleste av oss, og spesielt 2021 har tæret på tålmodigheten for mange. Et av flere lyspunkt er at en slik situasjon vi fremdeles står i får frem det beste i oss mennesker, og Kjartan er imponert over hvordan medarbeiderne i Uni Micro har stått på gjennom utfordringene.Kjartan Solvi, Administrerende Direktør i Uni Micro

– Det koronaen har lært oss er at vi har fantastiske ansatte som har taklet det siste året utrolig bra. Vi har levert høyere produktivitet og bedre kvalitet enn noen gang. Å se hvordan alle i organisasjonen har vært villig til å endre arbeidshverdagen sin, at vi fortsatt klarer å levere på et høyt nivå og samtidig beholder Uni Micro-kulturen er imponerende. Så dette har vært en utfordrende, men god periode for oss.

Og optimismen fortsetter å bre om seg: Det tikker inn gode nyheter om stadig flere vaksinerte, færre smittede og et samfunn som langsomt våkner opp av dvalen. Først er det en velfortjent sommer, men allerede nå ser Kjartan frem til et mer sosialt andre halvår. 

– Vi gleder oss til høsten, og vi ser frem til å kunne møte kolleger, kunder og samarbeidspartnere. Det er viktig for oss å få på plass igjen det sosiale og å bygge videre på kulturen. Vi har lært at arbeidslivet nok blir forandret for alltid, men våre ansatte er endringsvillige og de får gjort jobben uansett hvor de er. Alt i alt handler det om å fortsatt beholde fleksibiliteten. 


Gode mottakelser i markedet

Uni Micro har benyttet tiden godt. Kjartan kan fortelle om et begivenhetsrikt halvår med mange nye lanseringer og mye ros fra kundene – som får en enklere regnskapshverdag. 

– Vi har lansert både DNB Regnskap og SpareBank 1 Bank+Regnskap. I tillegg har vi fortsatt utviklingen på vårt eget økonomisystem Uni Economy. Det har vært fantastisk å se mottakelsen i markedet alle systemene våre har fått, og det har vært spennende å gå fra å være et selskap med et økonomisystem til å bli en plattformaktør av økonomiske tjenester. 

I tillegg har Uni Micro lansert Årsoppgjør for Uni Economy.

– Det gir deg mulighet til å levere inn ligningspapirer og årsresultat selv, og i samarbeid med regnskapsføreren din. Før måtte du inn i et annet system, men nå kan du gjøre alt på ett sted. Dette er spesielt viktig med tanke på myndighetskravene fra 2022 om at alle bedrifter må levere årsoppgjør gjennom et økonomisystem. Med Uni Micro er dette allerede på plass, så nå kan vi trygt si at vi leverer regnskap fra A til Å.

Plattform er nevnt, og vi kommer ikke utenom å snakke om multiøkonomisystemet SoftRig. Dette er en fleksibel plattform der du kan bygge på dine egne bransjetilpassede løsninger, og så integrere dette mot for eksempel Uni Economy. 

– SoftRig har hatt en fantastisk utvikling i 2021, og vi har allerede en total kundevekst på over 40 prosent. Vi ser at flere og flere tar i bruk tjenestene vi leverer, og regnskapsbyråene får flere og flere klienter. Samtidig ser vi at vi får nye kunder både direkte og gjennom byråer. Vi ser også at systemet fungerer for store kunder med store volum.

– Hvorfor har SoftRig slått så godt an i markedet?

– Det kundene liker er simplisiteten i systemet og det gode brukergrensesnittet som gjør at de får en enklere og mer effektiv hverdag. 


Ses vi på Byråkonferansen?

Men tro ikke at Uni Micro gir seg med dette. Til høsten fortsetter de det gode arbeidet med å lage nye systemer og videreutvikle eksisterende løsninger for kunder og regnskapsbyråer.

– Regnskapsførerne er våre beste samarbeidspartnere, og vi har i år lansert 16 nye økonomisystemer for å gjøre hverdagen deres enda enklere. I forbindelse med Byråkonferansen 22. september lanserer vi et nytt verktøy for regnskapsførere som gjør at de kan ha kunder på tvers av økonomisystemene våre – med én pålogging får du tilgang til alle. Da kan du enkelt rekruttere nye kunder og samhandle med dem. 

Å kunne invitere kunder og samarbeidspartnere til Byråkonferansen er et av årets store høydepunkt for Uni Micro, og som i fjor blir denne utgaven digital for de mellom 400 og 500 deltakerne. De kan ifølge Kjartan glede seg til et program med innhold som er viktig og relevant for regnskapsbyråer, både for interne og eksterne ressurser. 

– Byråkonferansen er det viktigste forumet vi har for tilbakemeldinger på det vi har gjort, spesielt med tanke på lanseringer. Her kommer vi også til å lansere flere nye og viktige funksjoner kunder og samarbeidspartnere vil nyte godt av. 

– Et av stikkordene her er kanskje automatisering?

– Ja, å benytte automatisering for fakturaflyt, fakturering og bank er et viktig fokusområde for oss. Vår grunnholdning er at din jobb som kunde er å sjekke at alt er riktig – vår jobb er å gjøre resten.

 

God sommer!

Selv om mange ser frem til høsten og Byråkonferansen, tar vi neppe munnen for full når vi påstår at enda flere lengter etter sol og sommer. Og med alt som har skjedd hittil i år, regner vi med at Uni Micro ser lyst på fremtiden?

– Absolutt. Vi mener vi har gjort mye riktig det siste året, og vi har tatt steget fra å være et regnskapssystem til å bli en leverandør av en økonomiplattform. Det gjør at vi gjennom kompetente medarbeidere står bedre rustet enn noen gang til å levere effektive og brukervennlige økonomisystemer til norske bedrifter i årene som kommer, sier Kjartan. 

Og han avslutter der han begynte – med å fortelle at han gleder seg til igjen å møte kolleger, kunder og samarbeidspartnere.

– Frem til det skjer ønsker jeg dere alle en god sommer og velfortjent ferie, og så ses vi ladet og klare til høsten. Se også

Uni Micro søker flere flinke folk – er du den vi er på jakt etter?

Historien om Uni Micro er et ekte eventyr. Fra én manns visjon om å lage et regnskapsprogram som ville forenkle hverdagen til norske bedrifter, til å bli en ledende og anerkjent leverandør av flere nyskapende og skybaserte økonomisystemer – nå kan du bli en del av dette eventyret. 

Jeg ser ingen grunn til å bytte når alt fungerer så bra

En av våre mest trofaste kunder er Vossasylv Jakob Rongve AS, og siden forrige årtusen har de brukt ulike økonomiprogrammer fra Uni Micro. Da behovet for nettbutikk meldte seg, var det derfor naturlig at de tok kontakt med oss. Men er de fornøyd med det de har fått? Og hva sier forhandlere og privatkunder om Uni Nettbutikk?

Er du nyutdannet og søker jobb? Følg @uni.aurora på Instagram!

Som student eller nyutdannet – synes du det er vanskelig å vite hvordan livet er på en arbeidsplass? Føler du at jobbintervjuer og nettsider ikke gir deg svarene du leter etter? Det har Uni Micro gjort noe med, og startet @uni.aurora på Instagram.