Dette er morgendagens regnskapssystem

11.10.2017

PAPIRLØST: Uni Economy er et nytt, skybasert økonomisystem, levert av Uni Micro.

 

– Dette har jeg ventet på lenge, sier Sunniva Evjenth i Moda Regnskap. Hun har jobbet over tjue år i regnskapsbransjen, og har fulgt utviklingen fra manuelle systemer til dagens sømløse løsninger. Hun snakker varmt om skybaserte regnskapssystemer, og sikter spesielt til det nye systemet Uni Economy fra leverandøren Uni Micro.

Moda.png

MODA REGNSKAP: Til høyre Sunniva Evjenth.

 

– Tilbudet av papirløse systemer som ikke må lagres lokalt har frem til nå vært ganske begrenset, men nå ser vi heldigvis en utvikling i markedet. Det er jo dette som er fremtiden, sier Evjenth.

 

Fremtidsrettet system
 

Moda Regnskap tok i bruk Uni Economy for et halvt år siden, og har vært testpiloter på det nye systemet.

– Jeg kaller det rett og slett morgendagens regnskapssystem. Vi merker godt at nye og eksisterende kunder har bedre forståelse og innsikt i vår næring enn tidligere. Derfor er vi veldig glade for å ha et system som tilrettelegger for et bedre gjensidig samarbeid mellom regnskapsbyrå og kunde. Kundene gjør mer av regnskapet selv, og vi er i høyere grad blitt rådgivere og tilretteleggere. Og det synes jeg er veldig fint, sier Sunniva Evjenth.

 

Moda Regnskap, som holder til på Askøy utenfor Bergen, har i dag et vidt spekter av kunder, som dekker alt fra byggmestre og entreprenører til nettbutikker, spillutviklere og kleshandel. Regnskapsbyrået er fra i år blitt fullstendig papirløse, og har fått med seg alle kundene sine på den nye ordningen.

 

– Med dagens system har alle kundene våre mulighet til å scanne bilag rett inn i systemet, og så følger vi dem opp videre. Det gir oss mer tid til å være gode rådgivere, og gjør at vi har et enda bedre overblikk og kontroll, og det er en god utvikling, sier regnskapsføreren.

 

 

Tilgjengelig overalt
 

Evjenth trekker frem tilgjengeligheten som den aller viktigste funksjonen i det nye systemet.

 

– Jeg kan logge meg inn fra alle plattformer når som helst, og systemet er alltid tilgjengelig, både for oss og for kundene våre. Det varierer jo hvor mye de ønsker å gjøre selv, og det nye regnskapssystemet gjør det enkelt å møte de ulike kundenes behov, sier Evjenth, og legger til at den webbaserte løsningen også gjør det lett å dele på oppgaver og kunder internt i bedriften.

 

Velg skybasert
 

Regnskapsføreren har klare råd til andre bedrifter som ser seg om etter et nytt regnskapsprogram. Hun anbefaler først og fremst å velge et fremtidsrettet og skybasert system.

 

– Det gjør hverdagen enklere for både deg og kundene dine. Vurder også systemets brukervennlighet. Flere og flere kunder ønsker å jobbe i systemet selv, og da må det være intuitivt og enkelt, sier Evjenth.

 

– Uni Micro har vært fantastiske på det området. De er tilgjengelige og er gode på å veilede slik at jeg kan klare ting selv. Det gjør at vi føler oss trygge, og det smitter over på kundene våre.

 

Sunniva Evjenth tror de skybaserte systemene bare er begynnelsen på omstillingen regnskapsbransjen skal gjennom, og hun gleder seg til å følge den teknologiske utviklingen.

 

– Det gjelder å være litt fremoverlent og nysgjerrig på den nye teknologien som kommer. Når flere tjenester i systemet blir tilgjengelige for brukerne, frigjør vi tid til rådgivning og veiledning, og får bedre tid til å sette oss inn i næringen til kundene våre.

 

Uni Economy

  • Et nytt, skybasert økonomisystem som leveres av Uni Micro, en av Norges ledende leverandører av programvare for økonomi og administrasjon.
  • Uni Economy har et åpent, tilgjengelig og fleksibelt API, som gjør det enkelt og raskt å integrere med eksisterende systemer og behov.
  • Systemet er tilrettelagt for automatisering av arbeidsforløp, myndighetsrapportering og fakturahåndtering.
  • Brukere med flere selskaper kan samle alle i Uni Economy, og systemet vil gi en rask oversikt over
    oppgaver og avvik.
  • Uni Economy er gir en intuitiv arbeidsflyt som hele tiden viser neste steg i føringen.
  • Det er også tilrettelagt for dialog og oppgavedeling på alle nivåer i systemet.
  • Uni Micro har tretti års erfaring i bransjen og har mottatt flere priser for sine regnskapssystemer.

Se også

Forenkler hverdagen til regnskapsbyrået: - Funksjonene er der de skal være

- Du vet den følelsen du får når du setter deg inn i bilen din og du vet hvor alt av knapper og utstyr er? Den samme følelsen får jeg når jeg logger meg inn i Uni Economy, forteller Steinar Wehus, daglig leder i Regnskaps Companiet

Byråsertifisering i praksis

I høst startet Uni Micro opp med et eget sertifiseringsprogram for regnskapsbyråer. Formålet med dette er å gi byråene en solid og god plattform i form av kunnskap og økonomiske fordeler, for å etablere Uni Economy som byråenes foretrukne økonomisystem.

Vil bruke Uni Economy i lang tid fremover

De bestemte seg i 2017 for et nytt og skybasert økonomisystem. Valget ble Uni Economy - blant annet på grunn av alle prisene Uni Micro som leverandør tidligere har fått for sine systemer.