– Før måtte vi innom tre økonomisystemer, nå gjøres alt på ett sted

05.10.2018

Princess Yachts West Norway byttet tidligere i år til regnskapssystemet Uni Economy som er hundre prosent skybasert. Det betyr at man kun trenger internett og innlogging for å kunne gjøre regnskaps- og administrasjonsoppgaver som timelister, lønnskjøring eller å sende ut fakturaer. I tillegg samler systemet alle disse oppgavene på ett sted.

– Den store fordelen er at systemet har ett grensesnitt. Tidligere måtte vi innom tre systemer. Nå kjører vi alt i Uni Economy, forteller Svein Erik Palmstrøm, daglig leder i Princess Yachts West Norway.

– Det gjør at mekanikerne, regnskapsførere, vi på salg eller i ledelsen kan bruke det samme systemet på tvers av ulike arbeidsoppgaver. Det er tilgangsstyrt for hvilke rettigheter vi har, legger han til.

Bergensselskapet driver med salg av nye Princess-båter og megling av brukte båter, og dette er ikke akkurat melk og brød. En ny båt fra Princess koster fra 4,5 millioner og oppover.

b1.jpg

Princess Yachts West Norway har også verksted og båtslipp i Bergen, der de gjør alt fra spyling og rengjøring til service. Med et bredt spekter av ulike arbeidsoppgaver er det mer effektivt og forenklet at alle de ansatte jobber i det samme systemet.

Enkelt å ha god oversikt over bedriften

Overgangen til Uni Economy har gjort at de ansatte kan utføre flere administrasjonsoppgaver selv.

– Vi som jobber sammen har fått et tettere forhold til hele driften. Nå gjør alle litt mer. Da får vi større eierskap til det vi holder på med, forteller Palmstrøm.

Mange av oppgavene er automatisert og alt kan gjøres fra mobilen. Palmstrøms jobb innebærer mye reising. Både på messer, oppfølging av salg og levering av båter. Han reiser ofte med nye kunder over til Plymouth i England, der båtene bygges, slik at de kan se på prosessen og ta stilling til ting som farger og utstyr til luksusbåtene.

b3.jpg

– En skybasert løsning gjør at vi hele tiden kan ha god oversikt over bedriften. Det er lett å ha godkjenningsrutiner slik at man har kontroll på utgifter. Og så slipper vi å tenke på lagringsbiten. Vi kan logge på der vi er, sier Palmstrøm.

Gode tider i båtbransjen

Nå bygger Princess i overkant av 300 båter i året. USA er blant de største markedene, men Europa og Asia er også store. Verftet har vokst veldig de siste årene og har gått fra 2500 ansatte til over 3000, ifølge Palmstrøm. Han merker at det er relativt høy aktivitet på båtsalg også i Norge.

– Markedet har hentet seg inn igjen fra nedgangstiden som var for en del år siden og økonomien ser positiv ut fremover. Derfor er det viktig å ha et godt økonomisystem slik at vi er rigget for å ta imot økning på både servicetjenester og salg, sier han.


Se også

Forenkler hverdagen til regnskapsbyrået: - Funksjonene er der de skal være

- Du vet den følelsen du får når du setter deg inn i bilen din og du vet hvor alt av knapper og utstyr er? Den samme følelsen får jeg når jeg logger meg inn i Uni Economy, forteller Steinar Wehus, daglig leder i Regnskaps Companiet

Byråsertifisering i praksis

I høst startet Uni Micro opp med et eget sertifiseringsprogram for regnskapsbyråer. Formålet med dette er å gi byråene en solid og god plattform i form av kunnskap og økonomiske fordeler, for å etablere Uni Economy som byråenes foretrukne økonomisystem.

Vil bruke Uni Economy i lang tid fremover

De bestemte seg i 2017 for et nytt og skybasert økonomisystem. Valget ble Uni Economy - blant annet på grunn av alle prisene Uni Micro som leverandør tidligere har fått for sine systemer.