– Før måtte vi innom tre økonomisystemer, nå gjøres alt på ett sted

05.10.2018

Princess Yachts West Norway byttet tidligere i år til regnskapssystemet Uni Economy som er hundre prosent skybasert. Det betyr at man kun trenger internett og innlogging for å kunne gjøre regnskaps- og administrasjonsoppgaver som timelister, lønnskjøring eller å sende ut fakturaer. I tillegg samler systemet alle disse oppgavene på ett sted.

– Den store fordelen er at systemet har ett grensesnitt. Tidligere måtte vi innom tre systemer. Nå kjører vi alt i Uni Economy, forteller Svein Erik Palmstrøm, daglig leder i Princess Yachts West Norway.

– Det gjør at mekanikerne, regnskapsførere, vi på salg eller i ledelsen kan bruke det samme systemet på tvers av ulike arbeidsoppgaver. Det er tilgangsstyrt for hvilke rettigheter vi har, legger han til.

Bergensselskapet driver med salg av nye Princess-båter og megling av brukte båter, og dette er ikke akkurat melk og brød. En ny båt fra Princess koster fra 4,5 millioner og oppover.

b1.jpg

Princess Yachts West Norway har også verksted og båtslipp i Bergen, der de gjør alt fra spyling og rengjøring til service. Med et bredt spekter av ulike arbeidsoppgaver er det mer effektivt og forenklet at alle de ansatte jobber i det samme systemet.

Enkelt å ha god oversikt over bedriften

Overgangen til Uni Economy har gjort at de ansatte kan utføre flere administrasjonsoppgaver selv.

– Vi som jobber sammen har fått et tettere forhold til hele driften. Nå gjør alle litt mer. Da får vi større eierskap til det vi holder på med, forteller Palmstrøm.

Mange av oppgavene er automatisert og alt kan gjøres fra mobilen. Palmstrøms jobb innebærer mye reising. Både på messer, oppfølging av salg og levering av båter. Han reiser ofte med nye kunder over til Plymouth i England, der båtene bygges, slik at de kan se på prosessen og ta stilling til ting som farger og utstyr til luksusbåtene.

b3.jpg

– En skybasert løsning gjør at vi hele tiden kan ha god oversikt over bedriften. Det er lett å ha godkjenningsrutiner slik at man har kontroll på utgifter. Og så slipper vi å tenke på lagringsbiten. Vi kan logge på der vi er, sier Palmstrøm.

Gode tider i båtbransjen

Nå bygger Princess i overkant av 300 båter i året. USA er blant de største markedene, men Europa og Asia er også store. Verftet har vokst veldig de siste årene og har gått fra 2500 ansatte til over 3000, ifølge Palmstrøm. Han merker at det er relativt høy aktivitet på båtsalg også i Norge.

– Markedet har hentet seg inn igjen fra nedgangstiden som var for en del år siden og økonomien ser positiv ut fremover. Derfor er det viktig å ha et godt økonomisystem slik at vi er rigget for å ta imot økning på både servicetjenester og salg, sier han.


Se også

Ny nettbutikk ga salgsrekord: Nordmenn har fått strikkedilla

Etterspørselen etter garn og oppskrifter øker, og den nylanserte nettbutikken
går så det suser.

Fulgte gründerdrømmen: Ole Georg selger filmer til hele Skandinavia

Ole Georg Østevik valgte å forlate fast jobb og økonomisk trygghet for å begynne med filmdistribusjon og asfalt. – Å ha styring på økonomien er alfa og omega, sier gründeren.

Her kan du svømme med spekkhoggere

Fra hele verden kommer det turister for å oppleve spekkhoggersafari på norskekysten. Det er eksotisk og spektakulært, ifølge Olav Magne Strømsholm, daglig leder i Strømsholmen sjøsportsenter.