Har over 20 ansatte: – Skulle først bare skape min egen arbeidsplass

13.05.2019

– Tanken var først å være selvstendig, men så tok det under et halvt år før jeg måtte starte å ansette, sier gründer og daglig leder Roar Reitan i økonomihuset Experto Credite.

Etter å ha jobbet i EY i over ti år som revisor, sa han opp jobben for å etablere sin egen bedrift innen regnskapstjenester. Tidspunktet var november 2011. Allerede i februar året etter ble den første nyutdannede regnskapsføreren ansatt.

– Hun jobber fortsatt i selskapet. De første årene var preget av enormt pågangsmotet. Det har vært knallhardt, men også utrolig gøy, sier han.

I løpet av kort tid ble strategien at Experto Credite skulle fokusere mer på controlling og andre økonomitjenester, som vil si å gå fra et regnskapsbyrå til å bli et økonomi-hus.

– Jeg hadde ikke noe erfaring med å føre regnskap selv, men kom fort inn i det. Med tiden har vi beveget oss til å bli en samtalepartner for kundene våre. De mest fornøyde kundene våre er de som stiller spørsmål utover selve bokføringen, sier Reitan.


Bytter til webbasert økonomisystem: – Eneste du trenger er passord

Utviklingen innen regnskapsbransjen har skutt fart etter at Reitan etablerte Experto Credite i 2011.

– Det var veldig mye bilgagspermer da vi begynte. Siden den gang har det gått i retning av mindre papirer og mer digital håndtering, sier han.

Experto Credite tar nå med kundene sine over på Uni Economy – et skybasert økonomisystem. Frem til nå har hovedplattformen deres vært basert på en lokal løsning med Windows.

Ved å gå over på Uni Economy mener Reitan at jobben med økonomistyringen i bedriften vil gjøres bedre og mer effektivt.

– Alle regnskapsbrukere får nå tilgang til regnskapet fra hvor som helst. Det eneste man trenger er et passord. Programmet har en rekke automatiserte funksjoner og har i tillegg en fantastisk brukervennlighet, forklarer Reitan.


– Interessen for har tatt seg kraftig opp

Med flere hundre små og mellomstore bedrifter på kundelisten, forteller Reitan at kundene er mer opptatt av at regnskapssystemene skal være webbaserte nå enn tidligere.

– Interessen har tatt seg kraftig opp bare det siste året. Driveren er et ønske om tidsbesparelse i form av automatisering og økt brukervennlighet. På sikt skal alle kundene våre over på Uni Economy, sier han.

Sverre Senneset, salgsdirektør i Uni Micro, forteller at mange regnskapsbyråer fortsatt tilbyr lokale løsninger for regnskapsføringen til kundene sine.

Mange bedrifter benytter serverbaserte systemer og i mange tilfeller kan det være riktig. Men for byråene vil det være viktig å tilby et webbasert alternativ også, spesielt når mobilitet, automasjon og et moderne grensesnitt er viktig for kunden av byrået, sier Senneset. 

Mål om 50 prosent vekst på tre år: – Skal bli en av de største i Trondheim

I 2018 omsatte Experto Credite for drøye 19 millioner kroner. Innen tre år er målet at topplinjen for den Trondheimsbaserte bedriften skal lande på 30 millioner kroner.

– Målet vårt er å bli en av de største økonomihusene i regionen. Da trenger vi høykompetente ansatte og de beste systemene, avslutter Reitan.

Les mer om regnskapstjenesten som har blitt kåret til best i test seks år på rad - og prøv en demo her!


Se også

Ny nettbutikk ga salgsrekord: Nordmenn har fått strikkedilla

Etterspørselen etter garn og oppskrifter øker, og den nylanserte nettbutikken
går så det suser.

Fulgte gründerdrømmen: Ole Georg selger filmer til hele Skandinavia

Ole Georg Østevik valgte å forlate fast jobb og økonomisk trygghet for å begynne med filmdistribusjon og asfalt. – Å ha styring på økonomien er alfa og omega, sier gründeren.

Her kan du svømme med spekkhoggere

Fra hele verden kommer det turister for å oppleve spekkhoggersafari på norskekysten. Det er eksotisk og spektakulært, ifølge Olav Magne Strømsholm, daglig leder i Strømsholmen sjøsportsenter.