Dette skybaserte økonomisystemet gir bedriften en mer effektiv hverdag

05.10.2018

Da Svenil skilt AS skulle velge økonomisystem var det viktig at det skulle være enkelt å bruke og at det gjorde det lett å samarbeide med regnskapsfører. Løsningen ble skybaserte Uni Economy. Nå har de brukt systemet i snart ett år.

– Med Uni Economy kan du enkelt jobbe hvor du vil. Enten du har et kvarter til overs, lurer på noe, eller er på farten og må få lagt inn en ordre, forteller Christian Skare, daglig leder i Svenil skilt AS.

Selskapet leverer blant annet skilt, messe- og displayutstyr og bannere. De har gjennom flere år hatt ansvar for både prosjektering, produksjon og gjennomføring av større omprofileringsjobber. Svenil er blant landets eldste skiltfirmaer og feirer 60 år i år. De er også et av få firmaer i landet som produserer lysskilt.

FULL_20180928_UniMicro_Svenil_6207.jpg

Christian Skare, daglig leder i Svenil skilt AS.

Viktig å effektivisere hverdagen

Med kunder over hele landet er det viktig for trondheimsfirmaet å effektivisere hverdagen for sine ti ansatte.

– Uni Economy hjelper oss til å få en mer effektiv hverdag slik at vi kan gjøre det vi driver med istedenfor å jobbe med regnskap. Det frigjør heller tid til utvikling av bedriften, sier Skare.

Da Uni Micro lanserte 100 prosent skybaserte Uni Economy i 2017, var Svenil blant de første som tok i bruk programmet, noe de har vært fornøyd med.

– Alt skal være i skyen hos oss. Vi har ingenting på lokale servere, sier Skare.

FULL_20180928_UniMicro_Svenil_6196.jpg

Svenil leverer blant annet skilt, messe- og displayutstyr og bannere.

Sømløst samarbeid med regnskapsfører

En av de store fordelene med programmet er at regnskapsbyrået også bruker Uni Economy. Det gjør at de har et sømløst samarbeid om de ulike økonomioppgavene.

– Når Uni Economy kom på markedet, fikk vi en mye tettere dialog med kunden, forteller Raymond Bergesen, daglig leder i Regnskapsbyrået Compenso Økonomi AS som fører regnskapet for Svenil.

Programmet gjør det lettere å velge hvilke økonomioppgaver man vil gjøre selv og hvor mange man vil sette bort til en regnskapsfører.

– Regnskap er et fag som skal kunnes, og når kunde ønsker å gjøre økonomioppgavene i Uni Economy selv, er fint å ha en regnskapsfører å støtte seg på som også kan systemet, forklarer Bergesen.

Med systemet er det helt skalerbart hvor mye et selskap kan velge å gjøre selv av økonomiarbeid. De kan gjøre alt om de har ressurser til det, men på den andre siden trenger de ikke gjøre noe og heller sette bort alt.

FULL_20180928_UniMicro_Svenil_6099.jpg

– Vi kan navigere enkelt mellom tilbud, faktura og purring om det er nødvendig. Det blir mindre manuelt arbeid og fin flyt i systemet. Og det sparer vi tid på, sier Skare.

Automatiserte prosesser

Svenil lar Compenso Økonomi ta seg av innkommende fakturaer og bankavstemming, mens de selv håndterer tilbud, ordre og utgående faktura. De fleste prosessene i Uni Economy er automatiserte blant annet; direkteintegrasjon mot nettbank, elektronisk fakturamottak, OCR-tolkning, oppretting av kunder, leverandører og ansatte. En av de store fordelene med Un iEconomy er at systemet er enkelt å integrere mot andre systemer som for eksempel kasseløsninger, internkontrollsystemer.

– Vi kan navigere enkelt mellom tilbud, faktura og purring om det er nødvendig. Det blir mindre manuelt arbeid og fin flyt i systemet. Og det sparer vi tid på, sier Skare, og legger til:

– Det var det enkle brukergrensesnittet som var avgjørende for vår del. Med Uni Economy er det lett å få ut fornuftige rapporter, og man trenger ikke være regnskapsfører for å bruke det og håndtere det i hverdagen. Man trenger bare nett for å logge seg på, og man kan gjøre alt fra mobilen om det trengs.


Se også

Forenkler hverdagen til regnskapsbyrået: - Funksjonene er der de skal være

- Du vet den følelsen du får når du setter deg inn i bilen din og du vet hvor alt av knapper og utstyr er? Den samme følelsen får jeg når jeg logger meg inn i Uni Economy, forteller Steinar Wehus, daglig leder i Regnskaps Companiet

Byråsertifisering i praksis

I høst startet Uni Micro opp med et eget sertifiseringsprogram for regnskapsbyråer. Formålet med dette er å gi byråene en solid og god plattform i form av kunnskap og økonomiske fordeler, for å etablere Uni Economy som byråenes foretrukne økonomisystem.

Vil bruke Uni Economy i lang tid fremover

De bestemte seg i 2017 for et nytt og skybasert økonomisystem. Valget ble Uni Economy - blant annet på grunn av alle prisene Uni Micro som leverandør tidligere har fått for sine systemer.