Meny

«Reddet» av økonomisystemet

29.04.2016

For Trygve Hagness har et økonomisystem vært med på å gjøre firmaet hans til en suksess.

Siden 2009 har DentalSpar sørget for at tannleger rundt om i landet har det de trenger av utstyr til klinikken sin. De er også det eneste dentaldepotet som er 100 prosent norskeid.

 

– Det finnes ekstremt mye å få kjøpt til de 32 tennene våre. I vårt sortiment har vi for eksempel til en hver tid 22.000 ulike artikler tilgjengelig – men tilgang til 140.000. Så om kundene våre er på utkikk etter noe, skaffer vi det, ler Hagness.

 

Med en omsetning på 24 millioner kroner og 8041 ordre var 2015 deres beste år så langt.

 

Det er flere grunner til suksessen, ifølge Hagness. Men han trekker spesielt frem to ting:

 

– Det ene er service. Vi må til en hver tid sørge for at kundene våre er tilfredse. For eksempel har Chat-funksjonen på nettsiden vår vist seg å bli svært viktig. Det hadde jeg aldri trodd, men det har kommet en rekke tilbakemeldinger på at akkurat den løsningen har skaffet oss flere kunder, sier han.

 

Årsak nummer to er valg av økonomisystem. Firmaet slet en periode nemlig med å tjene penger, og så seg nødt til å permittere en av sine ansatte. Vedkommende sluttet, men inntjeningen var fortsatt for lav og ytterligere en ansatt måtte gå.

 

Tross reduksjonen i antallet årsverk, har de altså nå økt omsetningen. Mye av grunnen til nettopp det mener Hagness altså er deres valg av økonomisystem.

 

– Det høres kanskje litt voldsomt ut, men det er faktisk sant. En liker aldri å sette fokus på nedskjæringer, men i vårt tilfelle førte det til en omsetningsvekst på rundt 10 millioner kroner.

 

Løsningene DentalSpar valgte kom fra det norske økonomihuset Uni Micro. En av Norges ledende leverandører av programvare for økonomi og administrasjon.

 

– Det var med på å effektivisere bedriften vår og kutte i administrasjonskostnadene.

 

I dag benytter DentalSpar seg blant annet av Uni Nettbutikk. En ferdig løsning som man kan designe etter eget behov. I tillegg er den integrert med Uni Økonomi, slik at alt du gjør synkroniseres på nettet. Med andre ord er butikken og regnskapet alltid oppdatert.

 

– En annen ting som er spesielt bra med Uni Micro er at de hele tiden legger til rette for personlige tilpasninger. For eksempel har vi fått dem til å lage et system som gjør at  kundene har sin personlige handleliste. Det gjør kjøpsprosessen langt enklere for tilbakevendende kunder – som ofte bestiller mye av det samme, sier han.

 

Hagness har også noen råd å komme med til andre bedrifter og daglige ledere:

 

– Selv om du sliter med å tjene penger, anbefaler jeg alle å investere i gode løsninger. IT- og økonomisystemer er utrolig viktige for at arbeidet ditt skal bli så bra og enkelt som mulig.

 

www.dentalspar.no 

Uni-nytt

Prøv gratis

Ønsker du å prøve vårt skybaserte økonomisystem, Uni Economy?
Prøv gratis her
Ønsker du å prøve vårt prisbelønte økonomisystem for Windows, Uni Økonomi V3?
Fyll ut skjema her
Org.nr: 959415900
Øvre Helland
5729 MODALEN

Tlf. +47 56 59 91 00
salg@unimicro.no
Følg oss:
GDPR retningslinjer