På tide å bytte regnskapsprogram?

06.02.2023

31. desember 2024 er det såkalt «end of life» for regnskapssystemet Mamut One. Innen den tid må en rekke bedrifter finne en ny løsning på sine behov.

Abacus IT og samarbeidspartner Uni Micro står med åpne armer for å hjelpe deg over på trygg grunn.

– Teppet blir snart dratt under beina til alle kundene til Mamut. Vi vet hva de mangler, og vi kan levere en samlet løsning, sier Martin Haldorsen, salgs- og forretningsutvikler i Uni Micro.


– Et fint nytt hjem

Pål Berntsen, arbeidende styreleder i Abacus IT, ser for seg at en god del SMB-bedrifter med logistikkbehov nå trenger en ny plattform. Og kanskje er det på tide å ta steget opp i skyen?

– Når nå Mamut har fått «end of life» og man skal rive huset, er vi klar med flyttebilen, og da er det naturlig å se for seg en skyløsning. Det er det våre konsulenter er gode på. Så kan det være at det verktøyet som heter Uni Economy, og vår logistikkløsning Avare på toppen, kan bli et fint nytt hjem for kundene, sier styreleder Pål Berntsen i Abacus IT.

Han anbefaler de som skal bytte, om å ta kontakt tidlig i prosessen, sånn at man kan avklare behov og finne gode alternativer.

– Vi har god kompetanse på å ta selskaper til sky, også der noe programvare må ligge tilbake i «jordbaserte» løsninger. Det kan være på grunn av produksjon eller andre fasiliteter. Det har vi lang erfaring med, sier Berntsen.


Bruk tida godt!

Abacus IT har utviklet en rekke tjenester som passer godt for de fleste små og mellomstore bedrifter, og Berntsen er trygg på at de kan hjelpe din bedrift også.

– Vi leverer Uni Economy, som er et godt ERP-verktøy alene, men vi har laget en del tilleggsfunksjonalitet som forbedrer eksempelvis lager og logistikk, sier Berntsen.

Han anbefaler Mamut-kunder som nå skal skifte, om å bruke tid i prosessen.

– Når man går fra et ERP-verktøy man har hatt i flere år, er det viktig å tenke på at man ikke nødvendigvis skal erstatte det med lik funksjonalitet. Kanskje er det en gyllen mulighet til å benytte anledningen til å tilpasse sin virksomhet ved å utnytte muligheter som ligger i nye verktøy. Vi kan gå inn med våre rådgivere som har «moderne verktøy-brillene» på, og så kan vi komme med forslag til hvordan man erstatter det man har behov for, med nye og moderne verktøy opp i skyen, sier han, og legger til:

– De kundene som flytter til skyen gjennom oss, skal oppleve at de får merverdi. At vi ikke bare erstatter, men at vi også kan bistå til å effektivisere bedriften gjennom å digitalisere den lite grann mer.


Trygg overgang

Markedssjef Eirik Wentzel Jensen i Abacus IT sier de aller fleste bedrifter som tenker på å bytte økonomisystem, er opptatt av integrasjoner, sikkerhet, brukervennlighet og effektivitet. Dette er det viktig for Abacus IT og Uni Micro å levere på. Og med økonomisystemet Uni Economy – med moduler som regnskap, salg, lønn og time – kan man løse det aller meste med integrert funksjonalitet.

– Vi har i tillegg Avare, som løser innkjøp, leveranse og lager, sier Jensen i Abacus IT.

– Og vi har Atlantic eBridge, som gjør at man kan koble sammen nettbutikk, vanlig butikk og lagersystemet Avare med regnskapssystemet Uni Economy for å få hele flyten av data, supplerer forretningsutvikler Haldorsen i Uni Micro.

– Og med skybaserte løsninger får man de sikkerhetselementene som følger med, sier styreleder Berntsen i Abacus IT.

Berntsen kommer med et siste råd til Mamut-kunder som nå skal bytte system:

– Siden man har noen måneder på seg til å bytte system, er det viktig at man kan finne en rådgiver, stoppe litt opp og spørre seg selv: «Hvordan ønsker man egentlig at det skal være?» Da kan man skru en del spesialløsninger på plass underveis i bytteprosessen!

 

Relevante lenker:

Abacus IT

Uni Economy

Avare

Atlantic e-BridgeSe også

Deloitte Advokatfirma og Regnskap Norge klare for byråkonferansen

27. og 28. september er det klart for årets byråkonferanse på Gardermoen. – Vi styrker det faglige opplegget på dag 2, røper Christian Smith (33), CFO i Uni Micro.


Meld deg på Uni Micros påskenøtter i dag!

Nå kan du, ved å følge lenken i videoen, melde deg på Uni Micros påskenøtter.  Du mottar nyhetsbrev fra oss 2. april som er startskuddet for konkurransen. Hver dag gjennom hele påsken kommer det en ny video med en påskenøtt. Ved å sende inn løsningsforslag, er du daglig med i trekningen om flotte premier. Klarer du i tillegg å sende inn løsningsordet på rebusen 10. april, er du med i treningen av hovedpremien. Spre gjerne budskapet videre og lykke til!  

Bergen Marine har fått bedre flyt med Autobank fra Uni Økonomi V3

– Vi hang litt igjen i permhverdagen og ønsket å bli litt mer effektiv, sier regnskapsansvarlig Beate Totland i Bergen Marine AS.