Uni Micro er flinke til å følge med i tiden

03.04.2017

Norge er en stolt sjøfartsnasjon, og fremdeles har vi over 300 rederier. I motsetning til hva mange kanskje tror, eies ikke de fleste av dem av milliardærer med store flåter av tank- eller cruisebåter. Det er nemlig de små rederiene som er i flertall, og de har gjerne blitt drevet av samme familie i flere generasjoner.

 

Akkurat som Andreassens rederi, som holder til på Nyholmen i Bodø.

 

 

andreassen_jørn.jpgKontorsjef Jørn Aaøyen

 

– Vi er et lite fiskebåtrederi som ble startet i 1948, og i dag har vi to båter. Den ene heter Nordfisk, og det er en ringnotsnurper med nimanns besetning som fisker etter sild, makrell og lodde. Den andre båten er en skøyte med navnet Havdur som vi bruker til lofotfiske og som lystbåt, sier kontorsjef Jørn Aaøyen.

 

På kontoret er det stort sett bare han selv som sitter, og i tillegg til å være kontorsjef er han autorisert regnskapsfører. Da er det helt naturlig at det også er han som tar seg av økonomien til rederiet.  

 

– Jeg har holdt på med regnskap såpass lenge at det første programmet jeg brukte var en dosbasert sak fra Multisoft, som senere ble kjøpt opp av Visma. Så begynte jeg å jobbe windowsbasert, og gjorde det noen år. I 2002 gikk jeg over til Uni Micro, og siden har jeg holdt meg der.

 

Super support

Det begynner å bli noen år siden, men selv på den tiden kunne man søke på nettet og det var slik Jørn og Uni Micro fant hverandre. Han bestilte, fikk det tilsendt og prøvde - og det fungerte som det skulle.

 

Det han ønsket mest av økonomisystemet sitt var at det skulle være enkelt å bruke, være stabilt og ha alt i ett.

 

– På den tiden hadde vi fraktebåter, så de første årene hadde vi riktignok et eget hyresystem utenom. Men etter hvert ble også dette implementert i Uni.

 

– Var det vanskelig å komme i gang?

 

– Nei, egentlig ikke. Jeg begynte akkurat da windowsversjonen kom, og det hendte jo det var en liten bug her og der. Men jeg fikk god support - det var bare å ringe et direktenummer, og da fikk jeg alltid den hjelpen jeg trengte. Det var viktig i den fasen, og er det fremdeles: Om jeg står fast nå er det enkelt å få support hos Uni Micro.

 

Fakturatolk

Jørn bruker i dag flere programmer i Uni Økonomi, blant annet Uni Faktura, Uni Regnskap og Uni Lønn.

 

– Siden jeg gjør regnskap for andre firmaer bruker jeg også Timeregistrering når jeg jobber for dem. I tillegg bruker jeg OCR-tolken.

 

OCR er en fakturatolk, og den gjør det den høres ut som: Den tolker fakturaene for deg, hvilket gjør at du sparer tid. Masse tid. Men hvordan fungerer den i praksis?

 

– Det er koblet en scanner til programmet, og i den legger jeg inngående faktura. Så leses og tolkes det inn i regnskapssystemet og jeg bekrefter kontonummer, KID og så videre. Helt automatisk legges det en kopi av fakturaen i programmet. Det betyr at når jeg skal ha fakturaen slipper jeg å bla i permer. Det er bare å plukke den frem, og det er jo veldig greit når man har bilag fra ti år tilbake, smiler Jørn.

 

Og bare så det er sagt - OCR-tolken fungerer sømløst med resten av Uni-programmene.

 

– Det kan jeg bekrefte, og alt er veldig brukervennlig. Programmene har det jeg trenger, de er lettlærte og enkle å bruke. For å si det sånn: Uni Micro er flinke til å følge med i tiden, så jeg kommer ikke til å bytte dem ut - de har kommet for å bli.

 

Alltid oppdatert på lover og regler

Uni Micro bidrar til en enklere hverdag for Jørn og resten av Andreassens rederi. For som han selv sier - programmene gjør det de skal, nemlig å holde orden på tallene.

 

– Med Uni Micro er det oversiktlig, og det er lett å finne frem hvis jeg leter etter noe. Uni Økonomi er veldig stabilt, blant annet fordi programmene kommer med stadig flere funksjoner, og nye lover og regler kommer på live update.

Alt er alltid oppdatert.


Se også

Forenkler hverdagen til regnskapsbyrået: - Funksjonene er der de skal være

- Du vet den følelsen du får når du setter deg inn i bilen din og du vet hvor alt av knapper og utstyr er? Den samme følelsen får jeg når jeg logger meg inn i Uni Economy, forteller Steinar Wehus, daglig leder i Regnskaps Companiet

Byråsertifisering i praksis

I høst startet Uni Micro opp med et eget sertifiseringsprogram for regnskapsbyråer. Formålet med dette er å gi byråene en solid og god plattform i form av kunnskap og økonomiske fordeler, for å etablere Uni Economy som byråenes foretrukne økonomisystem.

Vil bruke Uni Economy i lang tid fremover

De bestemte seg i 2017 for et nytt og skybasert økonomisystem. Valget ble Uni Economy - blant annet på grunn av alle prisene Uni Micro som leverandør tidligere har fått for sine systemer.