SoftRig er en drøm å jobbe med

04.01.2022

Abacus er en plattformleverenadør av ERP-og IT-relaterte tjenester, og de er i dag 80 ansatte fordelt på ni kontorer som server både store og små kunder. De er i kraftig vekst, og gjennom bred kompetanse, lokal nærhet, engasjement og service er målet er å bygge et av landets beste fagmiljøer innen administrative systemer.  

– Vi er opptatt av å gi kundene våre trygge reiser ut i skyen. I det legger vi at vi leverer alt av utstyr og det programvaretekniske til både ERP, CRM, lønn og logistikk i én komplett løsning, sier Sven Runar Nilsen, som er daglig leder i Abacus.


Sven Runar Nilsen, Daglig leder i Abacus

Et av produktene Abacus leverer er Avare, som ifølge nettsidene deres er et enkelt og moderne logistikksystem som gjør at du kan bestille og motta, pakke, sende og telle varer. Men hva er det som gjør det enkelt og moderne?

– Avare er en logistikkløsning som i likhet med Uni Economy er laget på SofRig-plattformen. Det betyr at netthandelsaktører og andre som allerede har Uni Economy og trenger et logistikksystem vil ha stor nytte av av dette. Uni Economy har i utgangspunktet ikke logistikk i løsningen sin, men med vår kompetanse og erfaring på området har vi altså bygget det på samme plattform. 


– Vi får mye gratis

Måten dette er gjort på er at den skybaserte plattformen SoftRig fungerer som en grunnmur for programvareutvikling. Så har Abacus implementert Avare på toppen – hvilket andre også kan gjøre med sine løsninger. 

– Uni Micro har bygget SoftRig som én plattform, og vi benytter denne. Det gir oss mulighet til smidig utvikling, og vi får mye gratis ved å lage våre løsninger på plattformen deres. Når vi integrerer mot Uni Economy går det raskere enn om vi skal bygge det selv fra bunnen. Det er enkelt for oss å lage funksjonene og objektene vi ønsker på toppen, og det gjør at vi får en veldig god løsning, forklarer Sven. 

Abacus har prøvd lignende prosjekter mot andre leverandører, men har ikke funnet en bedre og enklere plattform enn SoftRig. 

– I tillegg er det gode samarbeidet vi har med Uni Micro en viktig faktor. Vi kommer nok også til å integrere Avare mot andre ERP-løsninger som ikke har en logistikkløsning, eller som ikke dekker behovene til kundene våre. Og da vil vi fortsette å bruke SoftRig som grunnmur, rett og slett fordi det er enkelt og vi får mye gratis. 


Fornøyde kunder

Det er enkelt å komme i gang med Avare, enten man er kunde av Abacus, Uni Micro eller andre i dag. Teknologien i løsningene gjør at man ikke trenger å frykte manglende funksjonalitet.

– Trenger du andre typer integrasjoner benytter både SoftRig og Avare seg av et åpent API som alle kan jobbe mot. Det gjør utvikling av tilleggsfunksjonalitet og integrasjoner enkelt, forteller Sven. 

Slik fungerer det kort forklart: Kjøp og salg registreres i systemet, og informasjonen blir speilet i nettbutikken. Når det er lite igjen av et produkt får du beskjed om dette, slik at du kan bestille mer. Det hjelper deg å være proaktiv, samtidig som du har full kontroll på varelageret ditt – det gjelder også om du har flere avdelinger og lokasjoner, og systemet kan i tillegg kobles opp mot ulike speditører. Alt fra innkjøp til fakturering går automatisk og sømløst, hvilket gjør at du får du en mer effektiv og innbringende hverdag. 

– Hva sier kundene som bruker Avare i SoftRig – er de fornøyde? 

– Ja, de er veldig fornøyde. Det er et veldig rent og enkelt grensesnitt å jobbe i, og det er lett å komme i gang. Produktet er ungt i markedet, så Uni Micro er behjelpelige med å bygge ut mer funksjonalitet når kundene ønsker det.


Vil bygge mer på SoftRig

Det er ikke bare kundene som setter pris på løsningen. Også Sven og de andre i Abacus liker å jobbe med utvikling og implementering av Avare mot SoftRig. 

– Det er en fin plattform som har gjort jobben vår enklere. Fra utviklingssiden hos oss er det en fordel at plattformer er laget med åpent API. Da kan vi fortsette det gode arbeidet Uni Micro har gjort, og dette har vært en stor styrke for oss. 

Og det stopper ikke med Avare, for snart kommer Abacus med mer programvare som er bygget på SoftRig-plattformen. 

– Dette ser vi helt klart flere muligheter for. Vi har et nytt prosjekt på gang som blir ferdig i 2022 – men dette er hemmelig foreløpig, sier Sven og smiler.

– Så du kan trygt anbefale SoftRig til andre integrasjonspartnere?

– Ja. SoftRig er en drøm å jobbe med, så det vil jeg absolutt anbefale. 



Se også

Uni Micro søker flere flinke folk – er du den vi er på jakt etter?

Historien om Uni Micro er et ekte eventyr. Fra én manns visjon om å lage et regnskapsprogram som ville forenkle hverdagen til norske bedrifter, til å bli en ledende og anerkjent leverandør av flere nyskapende og skybaserte økonomisystemer – nå kan du bli en del av dette eventyret. 

Jeg ser ingen grunn til å bytte når alt fungerer så bra

En av våre mest trofaste kunder er Vossasylv Jakob Rongve AS, og siden forrige årtusen har de brukt ulike økonomiprogrammer fra Uni Micro. Da behovet for nettbutikk meldte seg, var det derfor naturlig at de tok kontakt med oss. Men er de fornøyd med det de har fått? Og hva sier forhandlere og privatkunder om Uni Nettbutikk?

Er du nyutdannet og søker jobb? Følg @uni.aurora på Instagram!

Som student eller nyutdannet – synes du det er vanskelig å vite hvordan livet er på en arbeidsplass? Føler du at jobbintervjuer og nettsider ikke gir deg svarene du leter etter? Det har Uni Micro gjort noe med, og startet @uni.aurora på Instagram.