Smartsøk i din nettbutikk

Hjelp kundene å finne varene de ser etter raskt og enkelt med smartsøk funksjonalitet!

Det er en økende trend at man i stedet for å navigere via tradisjonell menystruktur, heller benytter søkefeltet i nettbutikker for å finne den varen man ser etter. Hvor stor denne trenden er vil variere noe ut i fra hvilken bransje man tilhører. Men smartsøk er uten tvil en funksjonalitet som kan bidrar til bedre kjøps-opplevelse og kan øke konverteringen i din nettbutikk på sikt. 

Smartsøk er enkelt forklart at man får opp forslag på produkter mens man skriver i søkefeltet og en enkel form for kunstig intelligens.  

Med smartsøk minimerer du tiden det tar for dine kunder å finne akkurat den varen de skal ha.

Smartsøk kan i tillegg ha en effekt på mergsalg, dette fordi du automatisk får vist kundene dine flere av varene som er relevante og lik det de søker etter.  

Her har du et eksempel hentet fra nettbutikken kinsarvik.no som benytter smartsøk. 
Denne nettbutikken fører mange forskjellige merker og har et stort varesortiment, men med smartsøk finner du lett varen du skal ha selv om du ikke husker helt hva varen het.
   
 

Etter du har skrevet 3 bokstaver vil systemet begynne å lete etter riktig vare.  Husker du hva varen het vil du raskt finne den Husker du bare delvis varenavn får du likevel relevant søkeforslag med smartsøk
  smartsøk.png smartsøk__.png    smartsøk_.png 

 

Det kan være en god idé å gå gjennom bruken av søkesidene på din nettbutikk eller hjemmeside. I Google analytics kan vi både se hvilke ord og uttrykk kunder leter mest etter i din nettbutikk. Kanskje bør de produktene fremheves mer på førstesiden, slik at de blir lettere tilgjengelig? Dersom vi ser at søk er veldig mye brukt på siden, så kan det være en god idé å bruke litt mer tid på oppsettet av søkeresultat-siden.

 


Ønsker du at vi setter opp smartsøk i din nettbutikk?

Hva kan vi hjelpe med?
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×