Søk sponsormidler hos Uni Micro.

03.02.2023

Vossingen Aud Almenningen (56) har vært i Uni Micro siden hun fikk jobb ved hovedkontoret i Modalen for over 25 år siden. Hun har bedriftssjelen i ryggmargen og ser det som helt naturlig at Uni Micro fortsetter å dele ut sponsormidler.

– Det er veldig gledelig at vi har anledning til det. Det er en ting som er kjekt å kunne gjøre, og viktig for oss, sier hun.


I tråd med verdiene

Almenningen jobber til daglig i salgsavdelingen, men sitter også i fagjuryen (LOFF) som plukker ut hvem som får sponsormidler. Hun påpeker at Uni Micro har gitt slik støtte så lenge hun kan huske, og at det i de siste årene er satt mer i system.

– Det er en rød tråd gjennom hele organisasjonen og hele tida vi har eksistert. Hans Jørgen Neset var fra starten av opptatt av å støtte aktivitet rettet mot barn og unge og ellers frivillige aktiviteter innenfor idrett, fritid og kultur. Vi har hatt gleden av å fortsette med dette arbeidet i hans ånd etter hans altfor tidlige bortgang i 2016, forteller hun.


Dobler støtten

I 2022 delte Uni Micro ut 100 000 kroner fordelt på to omganger. I år er støtten doblet til 200 000. Fagjuryen som fordeler midlene, har representanter fra alle lokalkontorene fra Trondheim i nord til Stavanger i sør. Og de får inn søknader fra hele landet.

– Det har ikke vært vanskelig å bruke opp pengene. Vi får heldigvis mange henvendelser, sier Almenningen.

I februar er det igjen tid for utdeling av nye sponsormidler. Kanskje kan Uni Micro hjelpe akkurat deg eller din organisasjon med å få regnskapet til å gå opp? 

– Jeg vil gjerne oppmuntre flere til å søke. Det er åpent for alle. Vi må se hva som kommer inn og gjør vurderinger fra sak til sak, sier Almenningen.

Det kan søkes via denne siden: https://www.unimicro.no/sponsormidler


– Avhengig av ildsjeler

Almenningen har selv barn som blant annet har spilt fotball og fått sponset drakter o.l., og hun ser den enorme verdien som frivillige ildsjeler skaper rundt omkring i Norges land.

– Samme hvor du er, må du ha ildsjeler og frivillige. Jeg tror hele Norge er avhengig av det, sier hun.

Ofte er det idrettslag og klubber, kulturarrangement eller festivaler som har fått støtte. Disse har gjerne behov for utstyr eller andre investeringer for å drive aktiviteten.

– Vi har støttet mye innenfor idrett, men også gjerne musikk og annen kulturaktivitet, inkludert LAN-party. Vi er jo en IT-bedrift! sier hun.

– Hvordan føles det å få lov til å dele ut disse midlene?

– Jeg synes det er helt i tråd med sånn som vi er som organisasjon og mennesker. Det er en fin ting å få lov til å gjøre. Og det skulle bare mangle at vi ikke gir noe tilbake, avrunder Almenningen.

  
FAKTA:

• Uni Micro deler ut 200 000 kroner i sponsormidler i 2023.

• Både privatpersoner, frivillige lag og foreninger kan søke.

• Utdelingene er i februar og september.


Se også

Deloitte Advokatfirma og Regnskap Norge klare for byråkonferansen

27. og 28. september er det klart for årets byråkonferanse på Gardermoen. – Vi styrker det faglige opplegget på dag 2, røper Christian Smith (33), CFO i Uni Micro.


Meld deg på Uni Micros påskenøtter i dag!

Nå kan du, ved å følge lenken i videoen, melde deg på Uni Micros påskenøtter.  Du mottar nyhetsbrev fra oss 2. april som er startskuddet for konkurransen. Hver dag gjennom hele påsken kommer det en ny video med en påskenøtt. Ved å sende inn løsningsforslag, er du daglig med i trekningen om flotte premier. Klarer du i tillegg å sende inn løsningsordet på rebusen 10. april, er du med i treningen av hovedpremien. Spre gjerne budskapet videre og lykke til!  

Bergen Marine har fått bedre flyt med Autobank fra Uni Økonomi V3

– Vi hang litt igjen i permhverdagen og ønsket å bli litt mer effektiv, sier regnskapsansvarlig Beate Totland i Bergen Marine AS.