Meny

Regnskapssystemet som hjelper deg å bli god

01.06.2015
Kategori:

Mange bedrifter synes økonomi og regnskap er vanskelig. Ofte har man ikke en dedikert person som jobber med dette, og det er mye å holde styr på med blant annet lønn, fakturaer, timelister og kjøregodtgjørelser. Dessuten er det mange investeringer og mye som skal læres av data, systemer, lover og regler. Dette var også utfordringen for Hadding Elektro, men de har funnet en løsning som gir dem arbeidsflyt og som fungerer sømløst fra A til Å.

Uten en dedikert økonomimedarbeider må regnskapssystemet være enkelt og effektit. Hadding Elektro benytter seg derfor av løsningene til Uni Micro.

 

Hadding Elektro holder til på Norges varmeste sted, Nesbyen. De utfører installasjon av hytter, boliger, landbruk og næringsbygg, og har i dag 12 ansatte. Hadding Elektro startet opp i 2013, men ifølge daglig leder Ivar Hallsteinsson startet historien noen år tidligere.

 

sak-10_2-400x267.jpg

 

Hadding Elektro utfører installasjon av hytter, boliger, landbruk og næringsbygg.

 

– Bakgrunnen vår er at alle tidligere var ansatt i Profitek Hallingdal, som var en del av Profitek Bergen. Moderselskapet ble rammet av konkurs, og vi fulgte med i dragsuget. For å redde arbeidsplasser valgte vi å starte opp på nytt igjen under navnet Hadding Elektro. Som en liten bedrift var spørsmålet hvilket økonomi- og fakturasystem de skulle bruke. Uten en dedikert økonomimedarbeider har det mye å si for den daglige driften at systemet er enkelt og effektivt.

 

"Fordelen med Uni Micro er arbeidsflyten"

 

– Da vi startet for oss selv i 2013 vurderte vi flere systemer, men vi falt ned på Uni Micro. Delvis fordi vi kjente dem fra før, delvis fordi de får veldig gode kundeomtaler, og fordi de scorer høyt på tester. Og ikke minst er de konkurransedyktige på pris. Dessuten så vi det lå flere muligheter i Uni Micro enn det vi hadde brukt fra før.

Ikke bare scorer de høyt på tester – Uni Micro har blitt kåret til “Best i test” hele fem år på rad i PC World. De uttaler blant annet at det “er definitivt et system for fremtiden”.

 

Papirløst og sømløst

Ivar forteller at de nå har tatt i bruk de fleste funksjonene som ligger i Uni Micro-systemet. Blant annet kjører de nå et helt papirløst regnskap.

– Dette fungerer sømløst fra vi lager en ordre som montørene får ut på sine håndholdte PDAer. Vi kjøper fra leverandør som så sender oss e-faktura, varene blir automatisk overført til ordre, og dermed direkte ut til montør. Så dette gir oss full oversikt og kontroll fra A til Å.

Løsningene Hadding benytter seg av er Uni Økonomi, Uni Faktura, Uni Lønn, Uni Contracting og Uni Timeregistrering. Alt kjøres sammen med SpeedyCraft, hvilket sikrer sømløs overføring av ordrer og fakturaer, og i tillegg timelister, skjemaer, signaturer og andre dokumenter mellom kontoret og de som er på oppdrag hos kunden.

 

"Vi får en veldig god økonomisk oversikt helt fra faktura fra leverandør kommer inn"

 

sak-10_3-242x267.jpg

 

Daglig leder Ivar Hallsteinsson valgte Uni Micro delvis grunnet veldig gode kundeomtaler, og fordi de scorer høyt på tester. Og Ivar er svært fornøyd med hvordan alt fungerer sammen.

 

– Fordelen med Uni Micro er arbeidsflyten. Det største plusset er at vi kan kjøre alt elektronisk, som for eksempel reiseregninger og kjørebok. Det gjør at vi får en veldig god økonomisk oversikthelt fra faktura fra leverandør kommer inn – elektronisk, selvsagt. Vi får den raskt inn i systemet, og det gir oss full kontroll på kostnadene til enhver tid. Vi opererer i nåtiden hele tiden, forteller Ivar.

– Når vi kjører elektronisk er det heller ingen treghet i systemet, og det er heller ingenting som blir glemt. Siden varene føres direkte inn på ordre via PDAene får vi også veldig lite svinn.

 

Lønnsomt regnskap

Uni Micros løsninger passer godt for små- og mellomstore bedrifter, og kanskje spesielt godt for håndverksbedrifter med folk ute i felten som har mye de må huske på. Det eneste Hadding Elektro måtte investere i for å komme i gang var en server. De har enkle PCer på kontorplassen som de bruker opp mot denne. Mer trenger de ikke for en effektiv regnskapshverdag.

– Det beste er at vi to som sitter på kontoret kan serve hele økonomistyringen og regnskapet – som vi for øvrig fører selv. Jeg har ikke formell økonomiutdannelse, men jeg har jobbet som daglig leder i andre selskaper og jeg har derfor praktisk økonomierfaring. Så for en med litt kjennskap til økonomi er det fullt mulig å bruke systemet med litt opplæring fra Uni Micro.

 

"I tid og penger sparer vi nesten en heltidsstilling"

 

Det viktigste for en bedrift er å ta vare på de ansatte. Det nest viktigste er lønnsomhet. Så hva gjør det med lønnsomheten til Hadding Elektro å bruke Uni Micro?

– I tid og penger sparer vi nesten en heltidsstilling. Systemet hjelper oss jo med alt, og det er såpass intuitivt og brukervennlig at vi behøver ikke å bruke masse tid på å finne ut av ting – det er selvforklarende.

Kan du anbefale Uni Micros løsninger til andre, og gjerne i samme bransje som dere?

– Det kan jeg! Vi er veldig godt fornøyde med hele prosessen fra support når vi trenger det, til måten Uni Micro har taklet den nye a-ordningen på, som er integrert i systemet på en flott måte. Alt har fungert helt smertefritt for vår del. Så jeg har absolutt ingen betenkeligheter med å anbefale Uni Micro, avslutter Ivar fornøyd.

Uni-nytt

Prøv gratis

Ønsker du å prøve vårt skybaserte økonomisystem, Uni Economy?
Prøv gratis her
Ønsker du å prøve vårt prisbelønte økonomisystem for Windows, Uni Økonomi V3?
Fyll ut skjema her
Org.nr: 959415900
Øvre Helland
5729 MODALEN

Tlf. +47 56 59 91 00
salg@unimicro.no
Følg oss:
GDPR retningslinjer