Nyheter, smartere regnskap og AI – her er foredragene på Byråkonferansen

21.09.2022

Nyheter, lanseringer, Consolve, Uni Economy, teknologi, nåtid og fremtid for bransjen er bare noen av stikkordene for foredragene du får på Byråkonferansen i Grieghallen. Legg til en inspirerende keynote, en forfriskende paneldebatt om bærekraft, workshop, festmiddag, Fløibanen og golfturnering, så skulle det meste være oppsummert – dette kan du ikke gå glipp av. 

Foredragsholderne fra Uni Micro er blant de som sitter mest “hands on” på systemer og plattformer hos oss, og de gleder seg til å dele sine kunnskaper med bransjen. 

Så, hva får du høre mer om på Byråkonferansen?

Keynote Solfrid Flateby: 6,5 tips til et bedre arbeidsmiljø


Consolve – skreddersydd for regnskapsførere 

Produktleder i Uni Economy, Marius André Svee Solberg, tar for seg den nye byråportalen Consolve, som lar deg jobbe på tvers av flere regnskapssystemer. Han skal demonstrere nåværende funksjoner, tankene og ideene bak – og nyheter. 

Marius skal entre podiet to ganger under Byråkonferansen, og det første foredraget både handler om og heter “Consolve”.

– Her blir det en 20-minutters gjennomgang. Vi skal gå gjennom noen av funksjonene og forklare best practice i bruk av disse. Her vil vi også ha i bakhodet hvem dette er laget for, og hvilke behov vi ønsker å løse. 

Consolve har nemlig et utelukkende byråfokus, og det er regnskapsførerne Marius og teamet hans har i tankene under utviklingen.

– Dette er laget for og med regnskapsførere. Consolve er en skreddersydd løsning for dem, og deres behov er den røde tråden i alt arbeidet vi gjør med denne løsningen. Så her får du vite både om ting som allerede er i systemet, og nyheter som blir lansert under Byråkonferansen. 


Uni Economy og SoftRig – nyheter og nye funksjoner

Men Marius gir seg ikke med det. Han skal nemlig også fortelle om nye funksjoner i Uni Economy. I perioden opp mot Byråkonferansen har de lansert en rekke nyheter som vil heve kvaliteten på systemet betraktelig, og her får du de viktigste. 

Det andre foredraget hans heter “Produktnyheter”, og det er nettopp dette det skal handle om. 

– Her skal vi snakke om Uni Economy og SoftRig. Produkteierne for hver sine områder – regnskap, salg og lønn – presenterer nyhetene. Vi vil blant annet vise frem spesifikke funksjoner i modulene, som en ny fraværsregistrering og en ny rapportløsning for byråene, da disse har vært spesielt etterspurt. 

Og som med Consolve kan også disse nyhetene og funksjonen tas i bruk samtidig eller like etter de blir presentert.

– Det er viktig å få frem at dette ikke er noe som ligger frem i tid, men som skjer der og da. Vi har fokus på ting som faktisk er klart, og ikke hva som kommer. Det skal nemlig Jon Terje ta seg av. 


Fremtidsutsikter – smartere regnskap med kunstig intelligens

Vår produktsjef for Uni Economy, Jon Terje Aksland, har kort og godt kalt foredraget sitt for “Fremtidsutsikter”. Som han selv sier – Marius har kuppet produktnyhetene, så jobben hans blir å være spåkone – rett og slett se de lengre linjene. 

– Jeg skal fortelle litt om mulighetene som finnes i teknologien og måten vi tenker utvikling på. Vi jobber med spennende prosjekter som til nå har vært forskning, men nå skal vi få uttak på maskinlæring og kunstig intelligens (AI) i Consolve som gir reell verdi og smartness for regnskapsførerne.

Blant uttakene er at vi klarer å ta ut data og komme med råd til smarte løsninger basert på tekst, en mer detaljert kategorisering av innboksen slik at regnskapsførerne blir mer produktive, og vi kan måle effektivitet i forhold til resten av bransjen.

– Kunstig intelligens og nye måter å tenke programmering på er et satsingsområde for oss, og vi har ansatt utviklere med kunnskap på dette området. I tillegg har vi styrket kompetansen vår på UX, altså brukeropplevelse. Vi samler informasjon, og overfører den til produktene våre. Dette handler om hvordan vi skal jobbe tettere med regnskapsførerne fremover, så de vil bli enormt viktige for oss – det å forstå teknologien, brukerne og hvilke behov de har. 

Dette skal også være tema på workshopen dagen etter.

– Det er gøy å stå på scenen og snakke om teknologi, men jeg må innrømme jeg gleder meg mest til dag to. Her skal vi få innspill, skape engasjement om hvordan vi skal jobbe sammen og sette det i system. Jeg har med fem nye produkteiere, og de vil fasilitere inputene vi får. Så Uni Micro vokser, og vi har stø kurs mot å rekruttere i henhold til fremtidsvisjonen vår – å lage et smartere regnskap. 


Bærekraftsfokus og vekstmuligheter 

Også sjefen sjøl, administrerende direktør Kjartan Solvi, vil ha noen ord med i laget. Foredraget hans skal handle om veien videre med Uni Micro.

– Det jeg skal snakke om er hvorfor regnskapsførerne er så viktige for oss. Vi skal se på nåsituasjonen og hva som skjer i markedet vårt, hvordan ting utvikler seg og hvor vekstmulighetene ligger fremover. Jeg vil også bruke tid på å snakke om økonomisystemer og regnskapsførere i det grønne skiftet, og hvordan vi kan oppnå felles bærekraftsmål. 

Dette omfatter hvordan Uni Micro og bransjen kan være med å bevisstgjøre og synliggjøre bærekraft overfor andre bedrifter, både når det gjelder lavthengende frukt og de mer langsiktige planene. 

– Bærekraftsfokus skal være en del av det daglige arbeidet vårt, og det er utrolig viktig at vi sammen med regnskapsførerne og bransjen tar denne posisjonen. 

– Vi gleder oss til å se deg på Byråkonferansen, sier KjartanSe også

Hvordan bli synlig på nett?

SEO og innholdsoptimalisering er en viktig del av jobben med å drive en nettbutikk. Og dette er en jobb som bør utføres kontinuerlig for at man skal oppnå ønsket effekt med tanke på synlighet og ranking hos søkemotorene. I tillegg må det også jobbes kontinuerlig med å drive trafikk inn til nettbutikken. 

Vi tar pulsen på Uni Micro Web sin utviklingsavdeling med Anders Tornes i spissen

Anders Tornes har jobbet hos oss siden 2005 og sitter på 12 års erfaring som systemutvikler. Han leder et team på totalt 10 utviklere. Anders har vært med på en spennende og teknologisk reise med webutvikling i hovedfokus, og her får vi et innblikk i hva utviklingsavdelingen skal jobbe med i tiden fremover. 

Høsten er en god salgsperiode for din nettbutikk, grip sjansen!

Her kommer noen enkle tips og råd fra oss i Uni Micro Web.Høsten og vinterhalvåret er generelt en svært god og lønnsom periode for dere som driver nettbutikk, men det krever også at dere er godt forberedt og har lagt en plan for de ulike salgsperiodene som kommer. En av de store salgsdagene før jul er «Black Friday» som går av stabelen 24. november.