Nå kan du gjøre regnskapet i banken din

20.04.2021

En bank som har brukt nåtiden til å se inn fremtiden når det gjelder å samle disse to tjenestene er storbanken DNB. De har derfor inngått et teknologisamarbeid med Uni Micro, som er en av Norges ledende leverandører av økonomisystemer, ved blant annet å kjøpe omtrent 40 prosent av aksjene i selskapet.

Men hvorfor ønsker DNB å styrke sin posisjon som leverandør av regnskapstjenester, i tillegg til sine mer tradisjonelle banktjenester?– Dette gjør vi for å hjelpe kundene våre, sier Rikard Celius Søreng, som er leder for innovasjon og kundereiser i corporate banking i DNB.

– Vi har et slagord som sier at “Det skal bli enklere å starte og drive bedrift med DNB”. Som leverandør av banktjenester har vi et tett forhold til kundene våre. En av utfordringene de spesifikt nevner er hvor viktig, men samtidig krevende det er å styre økonomien i virksomheten.

Å hjelpe bedriftene med økonomistyringen på tvers av regnskap og bank gjør at DNB oppfyller ønsket til sine bedrifter om å bli enda bedre og mer effektive. 

– Vi synes dette er en naturlig del av å være bank. I tillegg føler vi et særskilt ansvar gjennom at vi er bank for omtrent en av tre bedrifter i Norge – dette betyr at nå kan potensielt en av tre bedrifter få en enklere hverdag. 


DNBs kunder sparer tid

Ifølge Rikard har denne koblingen vært en naturlig utvikling av tjenestene DNB tilbyr. 

– Tidligere har vi tilbudt våre banktjenester og integrasjoner med eksisterende regnskapsprogrammer. Med dette som bakgrunn var veien kort til tanken om å kunne tilby kundene våre et eget regnskapsprogram med riktig teknologi på plass. 

I sum vil dette gi store fordeler for både sluttkunder og regnskapsbyråer. 

– Jo mer og flere bank- og regnskapstjenester smeltes sammen, desto bedre og enklere blir økonomistyringen i bedriften din. Bare tenk på mulige tidsbesparelser knyttet til bankavstemming i regnskapet – her er det mange muligheter både for forenkling og økt kvalitet i økonomistyringen. 

Koblingen gjør videre at DNB har bedre grunnlag for å kunne tilby kunder gode og relevante råd og tjenester.

– Har du likviditetsutfordringer har vi finansieringsprodukter som kan hjelpe deg, og har du overskuddslikviditet har vi plasseringsprodukter. Og dette er bare to av mange eksempler.


En sømløs fremtid med Uni Micro

Så er spørsmålet – hva gjorde Uni Micro til den riktige samarbeidspartneren for DNB?

– Uni Micro har det mest moderne og fleksible regnskapssystemet i markedet, og er en solid aktør som har holdt på i mange år. Nå kan vi tilby denne løsningen til enda flere kunder gjennom DNBs distribusjon, og samtidig jobbe sammen med Uni Micro om ytterligere forbedringer. 

Både DNB og kundene er svært fornøyd med dagens løsning. Men hva med fremtiden? Hva vil skje med bank- og regnskapstjenester i løpet av de neste fem årene? 

– Jeg tror dette kommer til å smelte enda mer sammen. Det har jo vært diskusjoner om det blir bank i regnskap eller regnskap i bank – det er kanskje ikke så viktig. Det som er viktig er den sømløse kundeopplevelsen. 

Han fremhever at det fremdeles finnes et stort potensial i å effektivisere de integrasjonene som allerede eksisterer. 

– Videre handler det om å knytte stadig flere tjenester opp i økonomisystemet. Det være seg innen finansiering, plassering, pensjon og forsikring, sier Rikard før han avslutter:

- Sammensmeltingen og forenklingen av bank- og regnskapstjenester er en utvikling vi og kundene våre gleder oss til å oppleve fortsettelsen av.Se også

Uni Micro søker flere flinke folk – er du den vi er på jakt etter?

Historien om Uni Micro er et ekte eventyr. Fra én manns visjon om å lage et regnskapsprogram som ville forenkle hverdagen til norske bedrifter, til å bli en ledende og anerkjent leverandør av flere nyskapende og skybaserte økonomisystemer – nå kan du bli en del av dette eventyret. 

Jeg ser ingen grunn til å bytte når alt fungerer så bra

En av våre mest trofaste kunder er Vossasylv Jakob Rongve AS, og siden forrige årtusen har de brukt ulike økonomiprogrammer fra Uni Micro. Da behovet for nettbutikk meldte seg, var det derfor naturlig at de tok kontakt med oss. Men er de fornøyd med det de har fått? Og hva sier forhandlere og privatkunder om Uni Nettbutikk?

Er du nyutdannet og søker jobb? Følg @uni.aurora på Instagram!

Som student eller nyutdannet – synes du det er vanskelig å vite hvordan livet er på en arbeidsplass? Føler du at jobbintervjuer og nettsider ikke gir deg svarene du leter etter? Det har Uni Micro gjort noe med, og startet @uni.aurora på Instagram.