Nå kan du slippe manuell remittering i Uni Økonomi V3

12.07.2022

Man skulle tro at alle som jobbet med økonomisystemer foretrekker skybaserte løsninger, som Uni Economy. Det er slett ikke tilfelle, og den windowsbaserte versjonen Uni Økonomi V3 har sin trofaste tilhengerskare – som det har hatt siden 2001. I dag er det mer enn 15.000 som har dette som sitt daglige arbeidsverktøy.

Men i en verden av internett, skyer og plattformer – hvem er det som bruker Uni Økonomi V3?

– Fra små enkeltpersonforetak, via regnskapsbyråer, til store selskaper – Uni Økonomi V3 er det foretrukne økonomisystemet for et stort spekter av bedrifter, og dagens versjon er basert på mer enn 20 år med tilbakemeldinger fra kundene våre, sier systemutvikler Trygve Mjelde. 
Ideen bak Uni Økonomi V3 var å gå ut bredt, rett og slett for å gjøre det til et regnskapssystem som passer for alle. At det har levd et langt og godt liv skyldes ikke bare at det er et godt utprøvd og solid system – Trygve fremhever at det er brukervennlig, skalerbart og funksjonsrikt. 

– Systemet spenner over mange områder, og du kan være trygg på at lover og regler innen regnskap alltid er oppdatert. Uni Økonomi V3 sørger for at du får god arbeidsflyt, og hjelper deg slik at du får gjort regnskapet ditt raskt, riktig og effektivt. 


Autobank og ny Zdata-integrasjon i Uni Økonomi V3

Uni Økonomi V3 fortsetter altså å kontinuerlig fornye og utvikle seg for å bli et bedre system, og i disse dager slippes en oppdatert versjon. Den inneholder blant annet en utvidelse av Autobank – en tilleggsfunksjon i Uni Økonomi V3 som automatiserer OCR-innbetalinger og/eller utbetalinger. 

– Når du sender faktura får systemet melding fra banken når pengene er mottatt. Fakturaen blir automatisk bokført i Uni Økonomi V3, slik at du slipper å punche. Det gjør at systemet er oppdatert til enhver tid.

Og det er like enkelt for deg ved remittering, altså når du mottar en faktura. 

– Dette kan du nå gjøre via både Nets og Zdata i Uni Økonomi V3, hvor Zdata-integrasjonen er ny i denne versjonen. Det betyr at du ikke behøver å logge deg inn i nettbanken og punche lange KID-numre. Systemet får tilbakemelding fra banken når fakturaen er betalt, og den blir automatisk bokført. 

Med direkte remittering i Autobank får du full kontroll på alle fakturaer og betalinger inn og ut. Men enda bedre – det er slutt på manuell remittering. 

– Det klassiske når du skal sende ut eller betale en eller flere fakturaer er jo at du må registrere dem, lage en fil, logge deg på i nettbanken og så eksportere den dit. Og så er det importering av returfilene når betalingene er gjennomført. I tillegg må du selv føre alt inn i regnskapet. 

Opplasting, nedlasting og manuelt arbeid – alt dette slipper du med Autobank i Uni Økonomi V3. 

– Om du ønsker manuell remittering kan du selvsagt gjøre det. Med det sagt – med Autobank og direkte remittering via Nets eller Zdata vil du spare tid og bli mer effektiv, samtidig som automatiseringen eliminerer muligheten for menneskelige feil.


Med Uni Økonomi V3 inn i fremtiden

Hvis du er blant de mange som er bruker og elsker Uni Økonomi V3, har Trygve flere gode nyheter.

– Vi kommer til å fortsette å utvikle nye funksjoner og integrasjoner for å holde systemet så oppdatert som mulig, og vi jobber kontinuerlig med oppgradering og videreutvikling. Det handler om å automatisere det som kan automatiseres.

– Så du kan love at Uni Økonomi vil fortsette å gjøre livet enklere for brukerne i årene som kommer?

– Det kan jeg. Nøkkelen fremover er samarbeid med gamle og nye partnere, slik at du som bruker får enda flere og bedre integrasjoner i fremtiden. Se også

Uni Micro søker flere flinke folk – er du den vi er på jakt etter?

Historien om Uni Micro er et ekte eventyr. Fra én manns visjon om å lage et regnskapsprogram som ville forenkle hverdagen til norske bedrifter, til å bli en ledende og anerkjent leverandør av flere nyskapende og skybaserte økonomisystemer – nå kan du bli en del av dette eventyret. 

Jeg ser ingen grunn til å bytte når alt fungerer så bra

En av våre mest trofaste kunder er Vossasylv Jakob Rongve AS, og siden forrige årtusen har de brukt ulike økonomiprogrammer fra Uni Micro. Da behovet for nettbutikk meldte seg, var det derfor naturlig at de tok kontakt med oss. Men er de fornøyd med det de har fått? Og hva sier forhandlere og privatkunder om Uni Nettbutikk?

Er du nyutdannet og søker jobb? Følg @uni.aurora på Instagram!

Som student eller nyutdannet – synes du det er vanskelig å vite hvordan livet er på en arbeidsplass? Føler du at jobbintervjuer og nettsider ikke gir deg svarene du leter etter? Det har Uni Micro gjort noe med, og startet @uni.aurora på Instagram.