Mobilapp med nytt ansikt

10.05.2023

Ikke minst er den blitt vakrere!

– Det er mer bruk av farger og et finere brukergrensesnitt, sier produkteier Cathrine Esbensen, som har ansvar for lønn og mobil i Uni Economy.


Cathrine.jpg


Oppussingen av mobilappen er helt bevisst.

– Vi ønsker at det skal bli en app som veldig mange har lyst til å ta i bruk. Vi jobber for å gjøre det enklest mulig å få unnagjort kjedelige oppgaver, som mange tenker at regnskap er. Det skal ikke være et ork, sier vadsøværingen som er bosatt i Bergen. 

Hun viser fram hvordan røde, gule og grønne symboler gjenspeiler statusen til forskjellige bilag og oppføringer i mobilappen.


Nå kan du kontere, bokføre og betale i appen

Hun lokker med en ny og viktig funksjon for mange.

– Det er nå mulig å kontere, bokføre og betale leverandørfaktura direkte i appen! Hvis man allerede har regnskapsgodkjent betaling (RGB) og Autobank (integrasjon med banken) registrert på firmaet i web-versjonen, skal man veldig enkelt kunne gå inn i appen, se fakturaen, kontere den, legge den til betaling og så vil den betales automatisk. Det kan gjøres fra solsenga hvis man vil det, sier en stolt produkteier.

Varierte funksjoner

Uni Economy-appen blir i dag mye brukt til registrering av timer, å holde seg oppdatert på leverandører og fakturaer og andre innkommende bilag og å ta bilder til dokumentasjon – uten at man nødvendigvis er på kontoret.

– Det er ikke de store regnskapsbyråene som bruker appen, men de mindre bedriftene, i tillegg til en del ansatte. Et eksempel kan være Snekker Andersen som er på en befaring, går ut i bilen sin, lager et tilbud og kan sende det direkte fra mobilen. Dersom han får tilslag på tilbudet, er det med få tastetrykk, overført til faktura og sendt til kunden. En god del av de oppgavene man har lyst til å få unna, kan man få gjort på mobilen, sier Esbensen.


Mye brukt til godkjenning

En funksjon som blir mye brukt i mobilappen, er godkjenning av fakturaer.

– Hvis du skal betale en faktura og den må godkjennes av en tredjepart, så er det mange som bruker appen til å godkjenne, selv om de kan gjøre det samme i Uni Economy på pc-en. 

– Mobilen har du i hånda, og det er raskere å komme inn?

– Korrekt.

Oversiktlig inngangsport kommer over sommeren

Det første du møter i mobilappen, er et dashbord med nøkkelinformasjon om bedriften.

– Der kan du få en enkel oversikt med nøkkeltall som viser hvordan det går med bedriften din. Du kan også se banksaldoen hvis du har bankintegrasjon. Live oversiktsdata er enkelt å finne i appen, sier Esbensen. 


Dashbordet er noe av det som vil få prioritet i utviklingen framover.

Produkteieren har selv mange års bakgrunn som kunderådgiver i bank og naturlig nok er opptatt av at du skal ha god oversikt over de økonomiske realitetene. For eksempel hvis du driver egen bedrift og er både daglig leder og jobber ute på forskjellige oppdrag.

– Appen dekker det daglige regnskapsbehovet, og det passer spesielt godt hvis man er på farten, sier hun.

Framover er det også duket for enda flere funksjoner og oppdateringer.

– Vi har store planer for mobilen. Vi ønsker å få flere brukere på den og få inn tjenester som gjør at brukerne vil se nytten i å bruke UniEconomy mens de er på farten. 
Se også

Finn datagullet med visuelle rapporter

Ved å koble Uni Economy opp mot visuelle rapporteringsverktøy kan dataene bli så synlig at det gir bedre beslutninger. – Det er en helt annen og visuell måte å vise data på, sier produktsjef for SoftRig, Jon Terje Aksland.

Feirer 30 år med frieri til regnskapsførere på jobbjakt

Uni-kunde TANO Regnskap AS feirer 30 år i år. Det hadde nok ikke kritikerne tenkt da Tor Anders Nordgård startet opp.

Hva med et gratis webinar?

Vi har lagt ut to webinar som kommer i løpet av mai, og flere vil komme.