Meny

Kom i gang med elektronisk fakturering på to minutter

03.09.2014
Kategori:

Hvis du skal sende faktura til Staten har du sikkert fått med deg at den må sendes elektronisk. Fra 1. januar 2015 innfører også kommunene dette kravet, og over halvparten har tatt det i bruk. Det betyr at hvis du og din bedrift skal være leverandør til det offentlige må dere allerede nå ha støtte for elektronisk faktura.

Er bedriften klar for elektronisk fakturering? Uni Micro har fremtidens løsninger.

Det er mye arbeid å sette seg inn i hva dette er: Først må bedriften din sjekke hos Difi (ELMA) hvem som kan motta elektronisk faktura, da dere bare kan sende elektronisk faktura til registrerte bedrifter i ELMA. Dersom dere også ønsker å motta elektronisk faktura, må dere selv registreres i ELMA før dere kan ta imot. Det er ikke rart mange gir opp allerede her, sier Stig Sellevold, produktsjef i Uni Micro.

 

– Hvis du ikke bruker elektronisk faktura må du i tillegg gjøre mange manuelle operasjoner. Du må scanne fakturaen og legge den inn i mottakssystemet, som så skal godkjenne den. Da kan det oppstå feil på grunn av dårlig kvalitet på dataene, som for eksempel at det betales ut galt beløp. Undersøkelser viser dessuten at det koster en bedrift 250 kroner å behandle en papirfaktura. Det kan fort bli store summer i løpet av et år.

 

"– Og hvis du skal begynne med elektronisk faktura, er Uni Micro det systemet som får deg raskest og enklest i gang."


Dette er med andre ord tungvinte operasjoner med mye tid- og kostnadskrevende arbeid – som er fullstendig unødvendig når du har det riktige systemet på plass.

 

Tar brukeren på alvor

– Det du generelt unngår med elektronisk faktura er at du slipper den manuelle behandlingen. Du sparer masse tid og ressurser, og du får bedre kvalitet på dataene – hvilket gjør faktureringen sikrere.

 

Når du bruker Uni Micro kan du i tillegg glemme sjekk hos Difi og registrering hos ELMA. Systemet tar seg av dette for deg, og Uni Micro er alene om å ha denne løsningen. I konkurrerende systemer må det gjøres manuelt, forteller Stig.

 

– Vi har den fordelen at vi tar brukeren mer på alvor. Gjennom våre systemer har vi gjort det enklest mulig for deg å komme i gang. Det eneste du må angi er om du skal sende faktura, motta faktura eller gjøre begge deler. Når du har satt dette i innstillingene dine, vil programmet automatisk søke opp de du kan sende elektronisk faktura til. Så kan du velge om systemet eller du selv skal merke av, og jobben er gjort.

 

Alt ligger klart og det er ingen installasjoner – systemet gjør jobben for deg.

 

– Det kan også være at kunder får elektronisk fakturering etter hvert. Når du har kundekortet oppe sjekker systemet automatisk for deg om kunden er registrert i ELMA. Dette trenger du altså heller ikke å gjøre manuelt.

 

Fremtidens løsninger

Nå kan du i tillegg snart sende tilbud og ordre på samme måten. Det vil gjøre hverdagen din enda enklere: Hvis bestilling, ordre og faktura stemmer går alt gjennom systemet uten at du behøver å gjøre noe som helst. Da kan du konsentrere deg om eventuelle avvik, hvilket gjør at du sparer ytterligere tid.

 

– Vi har vært med helt fra begynnelsen når det gjelder elektronisk fakturering, og vi har påvirket hvordan løsningen har blitt – også overfor Difi. Når dette nå går videre til å omfatte bestilling og ordre er det trygt for deg å vite at Uni Micro også er med på å utvikle fremtidens løsninger.

 

Stig oppfordrer deg til å glemme alt du tidligere har hørt om vanskeligheter med elektronisk faktura, og forklarer hvor enkelt det er:

 

– Gå inn på Uni Micros økonomisystem, svar på tre spørsmål, og så er du i gang på to minutter. Om du ikke klarer det selv er det bare å ta kontakt med oss, så hjelper vi deg.

 

– Og hvis du skal begynne med elektronisk faktura, er Uni Micro det systemet som får deg raskest og enklest i gang.

Uni-nytt

Prøv gratis

Ønsker du å prøve vårt skybaserte økonomisystem, Uni Economy?
Prøv gratis her
Ønsker du å prøve vårt prisbelønte økonomisystem for Windows, Uni Økonomi V3?
Fyll ut skjema her
Org.nr: 959415900
Øvre Helland
5729 MODALEN

Tlf. +47 56 59 91 00
salg@unimicro.no
Følg oss:
GDPR retningslinjer