Hvordan bli synlig på nett?

SEO og innholdsoptimalisering er en viktig del av jobben med å drive en nettbutikk. Og dette er en jobb som bør utføres kontinuerlig for at man skal oppnå ønsket effekt med tanke på synlighet og ranking hos søkemotorene. I tillegg må det også jobbes kontinuerlig med å drive trafikk inn til nettbutikken. 

Innholdsoptimalisering

 

Tydelig produktinformasjon

I starten er det viktigst å fokusere på tydelig produktinformasjon. Som varenavn, ingress og selve produktbeskrivelsen. Få frem informasjon om varens kvalitet, pris, tilgjengelige størrelser og tilbehør. I tillegg må må man bruke innbydende bilder.

 

"En nettbutikk blir aldri bedre enn bildene som er tilgjengelig."  

 

Les mer om bilder og bildebruk

 

Gode beskrivelser til varegruppene

Det kan være vel så viktig å oppnå god synlighet på denne informasjonen, da besøkende ofte søker like mye etter varegruppe/kategori-begrep, som direkte på produktinformasjon. 

 

De viktige landingssidene

Lag egne sider som har fullt fokus på å beskrive et bestemt tema / søkebegrep. Ved å rendyrke hovedtemaet i gode artikler, så vil søkemotorene (Google) kunne bidra til at omtalte temaer blir høyt prioritert i søk (organisk / gratis). På slike sider er det veldig viktig med tydelige Call-To-Action (Knapp eller URL eller skjema). Dette for å lede den besøkende til neste steg. Hva som er neste steg, det varierer. Kanskje ønsker man å lede den besøkende til en varegruppe, et bestemt produkt, eller få den besøkende til å fylle ut et skjema. 

 

Lag din egen blogg

Alle nettbutikk-malene våre inneholder en Aktuelt/Nyhet-seksjon – hvor det er mulig å publisere redaksjonelt innhold i form av nyheter, produktnyheter, leverandør-nyheter, trender, etc. Litt slik som skissert under landingssider-seksjonen. Via en slik seksjon i nettbutikken, så kan man skrive gode redaksjonelle artikler som rendyrker emner/temaer man ønsker å oppnå økt synlighet på. Tydelige Call-To-Action (Knapper / URL / Skjema) er også viktig her. 

  

Alle nevnte tema ovenfor vil kunne bidra til økt synlighet og økt søkerank for ditt nettsted. En annen viktig faktor som også spiller inn er trafikkmengden på de ulike sidene. Økt trafikk / sidebesøk vil føre til at søkemotorene vil rangere ditt nettsted enda bedre i organisk søk. Derfor er det viktig at man også jobber aktivt med å drive inn trafikk til de sidene som er viktigst, slik at nettopp disse sidene oppnår best mulig synlighet.

 

Trafikkinndrivere

 

Nyhetsbrev

Når man har produsert en god Aktuelt-artikkel (redaksjonelt innhold), eller har laget en god landingsside for en ny produktserie, et nytt produktmerke – så kan man benytte nyhetsbrev til å spre dette budskapet hos tilgjengelige nyhetsbrev-mottakere. Økt trafikk fra nyhetsbrev-mottakerne vil ikke bare føre til at søkemotorene gir økt synlighet. En mer direkte effekt vil også være at man oppnår mer salg og økt konvertering basert på denne aktiviteten.

 

Betalt annonsering 

Betalt annonsering kan være Google Adwords, Facebook, Google Shopping og Re-targeting. Parallelt med optimalisering av nettsideinnhold, kan man bruke ulike former for betalt annonsering. Dette gjøres oftest med den hensikt at man ønsker å høyne konvertering i form av salg eller kontakt innen de produkt- og tjeneste områdene man velgere å promotere.

 

Økt trafikk fra betalt annonsering vil også kunne stimulere til økt trafikk fra organisk søk – siden økt trafikk generelt vil bidra til at innhold vektes høyere og får bedre rangering hos søkemotorene (Google).

 

Sosiale medier 

De viktigste sosiale medier er Facebook, Instagram, SnapChat og Linkedin. Som vi har pekt på i nyhetsbrev-avsnittet, så kan sosiale medier også benyttes til å drive inn trafikk og sørge for mersalg i nettbutikken. Når nettbutikken allerede er i besittelse av godt innhold, så kan dette enkelt deles via de ulike sosiale kanalene. Og resultatene man kan oppnå, er som i nyhetsbrev-tilfellet: 

  • Økt synlighet i søkemotorene grunnet økt trafikk
  • Økt konvertering og mer salg 

 

Til slutt

Det handler ikke ene og alene om å optimalisere innholdet i nettbutikken. Parallelt må det jobbes aktivt med å drive inn trafikk til ønskede temasider og landingssider. Og kanskje det aller viktigste, er at man hele tiden bruker et statistikkverktøy som for eksempel Google Analytics til å måle effekten av det arbeidet og de tiltakene som det til daglig jobbes med. Basert på statistikken man henter ut, så kan man lettere fokusere på de tingene som fungerer best, samt at man lettere kan "se" hvilke temaer som behøver mest fokus.

 

"Å drive en nettbutikk uten et godt statistikkverktøy, er som å gå til nordpolen uten kart." 

 

 

Hele denne artikkelen er opprinnelig publisert på vårt kundesenter.  

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×