Meny

Google har gjort endringer

07.04.2017
Kategori:

Endringene medfører at HTTPS har blitt viktigere. HTTPS er en måte å kryptere all trafikk som går mellom nettleser og nettsiden. 

Tidligere har Google gått ut og sagt at de vil rangere sider som har SSL (HTTPS) litt høyere ved søk. Dette betyr alikevel ikke at det er det eneste som påvirker rankingen til nettsiden din. 

 

God sideoppbygging og kvalitet på innhold er fortsatt viktigere enn å ha HTTPS på nettsiden. Det er nettopp dette vi, og dere som kunder bør ha mest fokus på.

 

Vi har i en årrekke tilbudt våre kunder å ha HTTPS på nettsidene, men dette er sertifikater som koster en del pr. år, og har derfor vært mer rettet mot bedrifter som har høy prioritet på kryptering. Det er også verdt å nevnte at ikke alle sertifikater er likeverdige, og like godt støttet overalt.  

 

Utviklingen har derimot gått videre og i 2016 kom det en ny tjeneste på nettet som gir gratis HTTPS sertifikat, samtidig som løsningen har utbredt støtte i eksempelvis Facebook, Chrome, Mozilla mm. 

 

På grunn av at det er helt nytt og driftes non-profit, så har det tatt litt tid å få løsningen stabil og trygg. Nå er  dette å regne som en stabil løsning, og vi er i gang med å utvikle en kobling til den. Det betyr ikke at alle skal gå bort fra de betalte sertifikatene, da disse som regel har enda høyere kryptering. Løsningen vi tilrettelegger, er tilstrekkelig i forhold til søkemotorene sine krav.

 

I arbeidet sørger vi for automatisering rundt autentisering og godkjenning av sertifikater. Alle våre kunder vil få tilbudt om den tekniske løsningen for HTTPS vederlagsfritt. Det vil derimot bli fakturert en godtgjørelse for noe konsulentbistand som er nødvendig for å få satt det opp. Det er valgfritt om man ønsker å aktivere tjenesten.  

 

Vi kommer tilbake med mer informasjon når vi er helt klare til å gå live med tjenesten.

 

Ta kontakt med salg@unimicroweb.no hvis du ønsker å ta en prat om HTTPS for ditt nettsted.

Uni-nytt

Prøv gratis

Ønsker du å prøve vårt skybaserte økonomisystem, Uni Economy?
Prøv gratis her
Ønsker du å prøve vårt prisbelønte økonomisystem for Windows, Uni Økonomi V3?
Fyll ut skjema her
Org.nr: 959415900
Øvre Helland
5729 MODALEN

Tlf. +47 56 59 91 00
salg@unimicro.no
Følg oss:
GDPR retningslinjer