Gikk på Politihøgskolen – valgte Uni Micro

23.11.2021

– Gratulerer med ny jobb! Hvordan føles det å komme til Uni Micro?

– Tusen takk! Det føles veldig bra. Jeg har blitt tatt godt imot og fått mange hyggelige kollegaer, og det er en spennende virksomhet, sier Aurora. 

Vi spoler tiden tilbake, og lar henne fortelle hvordan “det hele” startet. For det var nemlig ikke gitt at hun en dag skulle vandre inn dørene hos oss – og bli her. 

– Etter videregående dro jeg på Nordhordland Folkehøgskole. Først et år som elev på idrett og friluftsliv, og så et år som stipendiat på samme linje. Så bar det videre til NTNU Handelshøyskolen i Trondheim for å studere til bachelor i økonomi og administrasjon. Her hadde jeg også et utvekslingshalvår i Lisboa, og jeg fullførte denne våren. I høst begynte jeg på Politihøgskolen, men etter en snartur der endte jeg altså opp i Uni Micro. 

Vent nå litt – Politihøgskolen? Vi må jo spørre hvorfor hun valgte å gi seg i kast med nye studier etter en såpass lang utdannelse. 

– Jeg har bestandig vært nysgjerrig på politiyrket og ønsket å prøve det ut. I tillegg var jeg litt usikker på veien videre.

– Hva fikk deg til å slutte der og starte her?

– Det gikk både på magefølelsen og at det var en spennende mulighet – alt i alt virket det veldig riktig å starte prosessen med Uni Micro.


Kombinerer flere fagområder

Aurora begynte i vår nye avdeling Team byrå, som jobber med å selge det skybaserte programmet Uni Economy til regnskapsbyråer. De er allerede seks mennesker – fire jobber med å få inn nye byråer, mens to jobber på ettermarked. 

Hun er ansatt som Executive Account Manager, eller det som på godt norsk heter salgskonsulent. I tillegg har hun en del KAM-oppgaver, og er kontaktperson på oppfølging til partnerbyråer.

– Jeg følger hele prosessen til regnskapsbyrået når de skal i gang med regnskapssystemet. Det er viktig å være oppdatert på systemet til enhver tid, og det er jo stadig i utvikling. Dette gjelder både systemet og markedet. Jeg vil si jobben består av en god kombinasjon av salg, økonomi og IT. Team byrå er et slags bindeledd mellom bransje og system, der vi skal knytte regnskapsførere mot IT, så det er veldig spennende.

Med såpass mye som skjer på en gang samtidig som hun har full kontroll, er det fristende å sammenligne Aurora med poteten – hun kan brukes til alt.

– Akkurat det vil jo tiden vise, men jeg synes det er morsomt og lærerikt. Og det gjør meg ingenting at arbeidet er variert, og at jeg kan være allsidig og hele tiden lære noe nytt. 

– Hva synes du er det beste med jobben?

– Det utrolig mye spennende å lære her. Uni Economy er et regnskapssystem som er svært bra, og som jeg er stolt av å jobbe med. Det er utrolig mange dyktige i Uni Micro jeg har kontakt med for å kunne gjøre en best mulig jobb. Så det er summen av dette som er det beste med jobben.


Uredd, fremoverlent, ambisiøs – og hyggelig

At den nyansatte settes pris på av kollegaene sine, er det ingen tvil om. Salgssjef på Team byrå, Andreas Bjermeland, har mange rosende ord å si om Aurora. Han bør jo også få litt kudos – for hvordan klarte han å selge inn Uni Micro så bra at hun valgte å hoppe av studiene? 

– Jeg tror rett og slett det handlet om bransjen og det vi driver med som fikk henne til å velge oss. Hun har jo utdanning innen regnskap og økonomi. I tillegg har du IT, som er utrolig spennende å jobbe med.

Karaktertrekkene han “falt for” var først og fremst at Aurora er uredd og fremoverlent.

– Legg til ambisiøs, så er det nok dette som gjorde at hun kom inn på Politihøgskolen. Hun har mange gode egenskaper, og selv rett fra skolebenken så vi et stort potensiale i henne. 

– Hvordan er hun som medarbeider – og menneske?

– Hun er ikke redd for å ta en utfordring, og hun er ekstremt nøyaktig. Både under og etter lærefasen har hun notert så blekket spruter, så det er neppe noe hun ikke har fått med seg. Hun er også veldig blid, og det er hyggelig å ha henne på kontoret – det har blitt enda morsommere her etter at hun kom inn i teamet vårt. 


Mange likheter

Så kommer vi endelig til spørsmålet vi er mest nysgjerrige på – hva er likhetene mellom denne jobben og Politihøgskolen? 

– Dette er et interessant aspekt, innleder Aurora, og tenker seg litt om. 

– En sentral likhet omhandler dette med å skape tillit, som er avgjørende i begge arbeidssituasjoner. Det er grunnleggende å kunne stå inne for, og ha troen på produktet man selger og tjenesten man utfører. Dette mener jeg at jeg kan i begge tilfeller, og det er veldig viktig for meg i den jobben jeg skal gjøre. Som en sosial person trives jeg med mennesker, noe jeg ville gjort begge steder. Nå jobber jeg i et spennende fagfelt med høyt tempo i utviklingen, så selv om det i utgangspunktet virker vidt forskjellig er det en del likheter også.

Selv om hun ikke har vært hos oss i mer enn noen måneder, har Aurora allerede funnet seg godt til rette. 

– Ja, jeg liker meg skikkelig godt her. Først og fremst har vi et godt arbeidsmiljø, og jeg har flinke og hjelpsomme kollegaer. Det er godt vi kan være tilbake på kontoret igjen, så vi får møtt hverandre. 

– Så det er ingen fare for at du går tilbake til Politihøgskolen med det første?

Aurora smiler. 

– Nei, det gjør jeg nok ikke, i hvert fall ikke med det første. Jeg har funnet en plass der jeg har det veldig bra, så her blir jeg værende.


Fremtiden for Uni Micro – og Aurora

Vi har vært innom utvikling og teknologi, og for Uni Micro er det viktig å ligge i forkant – noe Uni Economy er et godt eksempel på. Og om Aurora har kort fartstid, har hun likevel gjort seg opp noen tanker på hva som kommer til å skje med bransjen fremover. 

– Jeg vil tro at innen regnskap blir det mindre manuelt arbeid og økt automatisering. Dette vil igjen føre til at arbeidssituasjonen for regnskapsførere vil endres i fremtiden. Det er vanskelig å si helt konkret hvordan, men rollen vil i hvert fall ikke bli som den er i dag. Sannsynligvis vil den blant annet bestå av mer rådgivning.  

– Og hvordan ser du for deg din egen fremtid i Uni Micro?

– Jeg ser frem til å lære mest mulig og bidra så godt jeg kan til Uni Micros videre utvikling. Her har jeg kommet til et sted med mange muligheter og jeg trives godt, så forhåpentligvis er jeg her i mange år fremover.

Det håper vi også, Aurora – velkommen til oss!


Se også

Deloitte Advokatfirma og Regnskap Norge klare for byråkonferansen

27. og 28. september er det klart for årets byråkonferanse på Gardermoen. – Vi styrker det faglige opplegget på dag 2, røper Christian Smith (33), CFO i Uni Micro.


Meld deg på Uni Micros påskenøtter i dag!

Nå kan du, ved å følge lenken i videoen, melde deg på Uni Micros påskenøtter.  Du mottar nyhetsbrev fra oss 2. april som er startskuddet for konkurransen. Hver dag gjennom hele påsken kommer det en ny video med en påskenøtt. Ved å sende inn løsningsforslag, er du daglig med i trekningen om flotte premier. Klarer du i tillegg å sende inn løsningsordet på rebusen 10. april, er du med i treningen av hovedpremien. Spre gjerne budskapet videre og lykke til!  

Bergen Marine har fått bedre flyt med Autobank fra Uni Økonomi V3

– Vi hang litt igjen i permhverdagen og ønsket å bli litt mer effektiv, sier regnskapsansvarlig Beate Totland i Bergen Marine AS.