Fikk 10.000 kroner fra Uni Micro og LOFF til ny kunstgressbane

31.03.2022

https://www.sjetneil.no/Trebarnsfaren og treneren Espen Refsnes har vært sportsmann hele livet, både i form av å være aktiv, og med verv og roller. Det har gjort at han alltid har ønsket å jobbe innen idrett. Da Sjetne IL lyste ut en helt ny stilling som daglig leder nølte han ikke med å sende inn en søknad, og høsten 2018 fikk han drømmejobben. Espen Refsnes, Daglig leder Skjetne IL


Sjetne IL holder til på Sjetnemarka sør for Trondheim. Vi ble stiftet i 1970, så vi har akkurat fylt 50 år. I dag har vi omtrent 1500 medlemmer fordelt på seks avdelinger – fotball, håndball, innebandy, trim, allidrett for barn, og ski & friidrett, forteller han. 

Som så mange andre idrettslag i Norge, har Sjetne IL flere kunstgressbaner for fotball. De har tre baner, og en av dem slet med vanskelige grunnforhold og trengte nytt dekke. I tillegg ønsket de å utvide banen for å gjøre plass til flere aktiviteter, da en ny idrettshall tok det ene cornerflagget(!). 

– Kunstgressbanen er over 16 år gammel, og har forfalt og ble utslitt. Derfor trengte den sårt rehabilitering. Vi var i gang med en prosess med det velkjente gummigranulatet, men så sa Trondheim kommune at vi måtte velge en miljøvennlig løsning. Det gjorde at vi valgte et 100 prosent miljøvennlig dekke av sand og knuste olivenkjerner. 

En slik løsning er bra på alle mulige måter, men den har en ulempe – den koster. Dessuten er de nesten alene om denne typen dekke, hvilket gjør at det finnes få referanser. 

– Trondheim kommune stilte opp, og vi har fått både kommunal bankgaranti og et tilskudd for å velge miljøvennlig innfyll. Og siden det miljøvennlige aspektet trigger og er spennende, har vi også fått sponsormidler – blant annet fra LOFF.


Enkelt å søke om sponsormidler fra LOFF

Nettopp fordi det nye og miljøvennlige dekket kostet mer enn planlagt, trengte de ytterligere midler. Etter et par runder i tenkeboksen, kom et av styremedlemmene med en god idé. 

– Arnt Petter Ranheim er ansatt i Uni Micro, og han fortalte oss om LOFF, sier Espen. 

LOFF står for Lag og Foreninger Fagjury, og via en nettside kan lokale aktører søke om sponsormidler til ulike kulturelle formål. Ut fra visse kriterier, velger så juryen hvem som skal få støtte.

– Det var Arnt Petter som gjorde det meste av dette arbeidet, og ifølge ham var det en enkel søknadsprosess. Den gikk smidig, og vi fikk rask tilbakemelding. Det tok det bare et par uker, og så var alt på plass. 

Sjetne IL fikk 10.000 kroner, og det var det samme beløpet som de søkte om. 

– Vi vet at det ikke alltid er lett å få midler når vi søker om tilskudd til denne typen prosjekter, så dette var vi strålende fornøyd med. Dessuten sørget midlene for at tidsplanen kan følges. 

Arbeidene på banen startet høsten 2021, og entreprenøren har lagt isolasjon og pukk. Gjennom vinteren skal telen gjøre jobben, slik at grunnforholdene får satt seg. 

– Så er det finavretting, og selve dekket på kunstgressbanen legges sannsynligvis etter påske – eller når været er mildt nok. 


Og alle hjerter gleder seg

Nå som banen er påbegynt, er det ikke til å stikke under en innbytterbenk at barna i Sjetne IL ser frem til at den blir ferdig.

– Ja, det gjør de. Den gamle kunstgressbanen var som nevnt utslitt, og når vi i tillegg utvider kan vi spille kamp og trene samtidig. Det kan vi ikke i dag, sier Espen. 

Men barna i idrettslaget er ikke de eneste som gleder seg. Det gjør nemlig også elevene på Sjetne skole.

– Siden banen blir benyttet i skoletiden, har elevrådet vært involvert. De er veldig nysgjerrige og positive, både med hensyn til større plass og at dekket er miljøvennlig. Så nå ser de frem til å ta den i bruk.

– Sånn alt i alt – hvordan synes du samarbeidet med Uni Micro og LOFF gikk?

– Det gikk veldig smidig og uten problemer, så vi er kjempefornøyde med hvordan hele prosessen har gått.

På spørsmål om Espen anbefaler andre frivillige grupper, idrettslag, foreninger og organisasjoner for barn og unge som trenger sponsormidler å søke hos LOFF er han ikke i tvil. 

– Ja, det gjør jeg absolutt! Og du skal ikke se bort fra at vi sender inn en søknad i fremtiden dersom vi har et nytt prosjekt på gang. 


Hva er LOFF?

LOFF er en forkortelse for Lag og Foreninger Fagjury. Denne består av utvalgte medarbeidere i Uni Micros avdelinger i Bergen, Modalen, Oslo, Haugesund, Stavanger og Trondheim som vurderer søknader om støtte. 

LOFF deler hvert år ut 100 000 kroner, og tildelingene gjøres to ganger i året. Du kan søke på vegne av idrettslag, revy, teater, musikk, fritidsklubber og mye mer. Kort sagt – hva som helst innen kultur, så lenge midlene tilfaller barn og unge. 

LOFF er et arbeid vi gjør med stor glede. Uni Micro alltid har vært, og ønsker å fortsette å være en støttespiller for lokalmiljøet.

Her kan du søke om sponsormidler fra LOFF på vegne av foreningen eller laget dittSe også

Uni Micro søker flere flinke folk – er du den vi er på jakt etter?

Historien om Uni Micro er et ekte eventyr. Fra én manns visjon om å lage et regnskapsprogram som ville forenkle hverdagen til norske bedrifter, til å bli en ledende og anerkjent leverandør av flere nyskapende og skybaserte økonomisystemer – nå kan du bli en del av dette eventyret. 

Jeg ser ingen grunn til å bytte når alt fungerer så bra

En av våre mest trofaste kunder er Vossasylv Jakob Rongve AS, og siden forrige årtusen har de brukt ulike økonomiprogrammer fra Uni Micro. Da behovet for nettbutikk meldte seg, var det derfor naturlig at de tok kontakt med oss. Men er de fornøyd med det de har fått? Og hva sier forhandlere og privatkunder om Uni Nettbutikk?

Er du nyutdannet og søker jobb? Følg @uni.aurora på Instagram!

Som student eller nyutdannet – synes du det er vanskelig å vite hvordan livet er på en arbeidsplass? Føler du at jobbintervjuer og nettsider ikke gir deg svarene du leter etter? Det har Uni Micro gjort noe med, og startet @uni.aurora på Instagram.