Feirer 30 år med frieri til regnskapsførere på jobbjakt

16.05.2023

– Firmaet ble stiftet i 1993. Det var på en tid da alt nesten lå på bunn i Trondheim. I Oslo begynte det kanskje å løsne litt etter jappetiden, men det de fleste spurte meg om, var: «Skal du starte regnskapskontor nå?» Da sa jeg: «Det er jo perfekt. Det fins jo ikke noen bedre tid å starte på enn når alt er på bunn. Det kan bare gå en vei!»

Tor Anders Nordgård smiler fra øre til øre der han sitter ved langbordet i lokalene på Tunga i Trondheim. 30 år etter oppstarten holder han fortsatt koken som sjef for eget firma. 

– Vi er et litt klassisk regnskapsførerfirma, vil jeg si. Jeg føler meg ganske komfortabel med det. Firmaet går bra, vi tjener penger, og kundene er fornøyd! Vi har ikke mål om å bli størst i Trondheim by. Vi er lykkelig som liten.

– Hvilke kunder har dere mest av?

– Det er en bra blanding. Jeg har prøvd å aldri sette meg i en bås. Vi har butikker, netthandel også, håndverkere i de forskjellige fagene, konsulenter, arkitektfirma, litt forskjellig, egentlig, summerer han opp.


Jakter på flere regnskapsførere

TANO Regnskap AS har over 130 kunder, men vil gjerne ha flere. Da trenger de flere hoder.

– Vi har vært seks–sju på det meste. Nå er vi fire, men egentlig er det et resultat av at vi ikke får tak i folk. Veksten har bremset litt på grunn av at vi mangler bemanning. Hvis vi skal vokse og få flere kunder, bør vi ha signert en ny ansatt snart. Nå er det nesten på grensa til at vi ikke kan ta på oss flere kunder, sier Nordgård ærlig.

De har jaktet på kandidater siden i fjor sommer og lokker med muligheten til å få jobbe med varierte arbeidsoppgaver.

– Mine argumenter er at du har større utviklingsmuligheter her. Vi kan tilby opplæring. På et mindre regnskapskontor som oss vil du raskere komme borti hele spekteret av regnskap fra A til Å enn du gjør på et større et.

– Det er fort gjort å drukne i et stort selskap?

– Ja, ikke sant. Da tenker jeg at du lærer deg regnskap på en bedre måte når du ser hele sammenhengen fra A til Å. Det er naturlig for meg å delegere. Det er et ord jeg er veldig glad i, sier Nordgård.

Så om du er regnskapsfører på jakt etter jobb, er det bare å slå på tråden til ham!


Gått over til Uni Economy

TANO Regnskap AS har brukt Uni Micros systemer i mange år. Nå er de i en prosess der de prøver å konvertere de fleste kundene over fra Uni Økonomi V3 til Uni Economy.

– V3-en fungerer som bare det, så vi kunne godt ha hatt det lenge ennå, men jeg synes automatiseringen er hakket bedre i Uni Economy. Vi ser at Uni Economy blir bedre og bedre. Arbeidsflyten er god, og det går raskere, sier Nordgård.

Han sier de fortsatt støter på noen kunder som sverger til gamle metoder som å levere bilag i plastposer, men at de da prøver å overtale dem til å gjøre ting litt enklere.

– Jeg hadde en kunde som ba meg om å gjøre det så gammeldags som mulig, men da sa jeg: Vi kan se litt på det. Det endte med at han helautomatiserte, og da sa han: «Det her skulle jeg visst for mange år siden!» sier Nordgård og humrer.


tano_arb.jpg


Nå bruker de både Autobank OCR og Autobank Remittering på så godt som alle kundene.


Skryter av tett oppfølging

TANO Regnskap AS har alltid vært opptatt av å følge opp kundene tett. Rådgivning står i sentrum.

– Vi kommer tettere på kunden som liten. De kundene som har vært hos oss lenge, vil gjerne komme inn og ta den kaffekoppen. Det kan ikke være framtida at det bare skal være store byråer, mener han.

Og nettopp kundeservicen er noe han også trekker fram som styrken ved Uni Micro.

– En av styrkene er at vi får hjelp hvis vi lurer på noe. Spesielt hvis det er oppsett og konverteringer som er mer komplekse, sier Nordgård.

Han innrømmer egne begrensninger i den nye dataverden, men bruker da rådgivere hvis det trengs. For kundene er det uansett aller viktigst at regnskapet blir riktig.

– Tid er viktig, nøyaktighet og at vi holder fristene, oppsummerer han.

Når vi besøker Nordgård, er de i full sving med å gjøre opp 2022 for kundene. Og så blir det kanskje en 30-årsfeiring?

– Et eller annet må vi finne på med de ansatte, men vi må gjøre oss ferdig med årsoppgjøret først! smiler Nordgård.

L1100585.jpgSe også

Finn datagullet med visuelle rapporter

Ved å koble Uni Economy opp mot visuelle rapporteringsverktøy kan dataene bli så synlig at det gir bedre beslutninger. – Det er en helt annen og visuell måte å vise data på, sier produktsjef for SoftRig, Jon Terje Aksland.

Mobilapp med nytt ansikt

Produkteier Cathrine Esbensen i Uni Economy er glad for å kunne presentere en oppdatert og friskere mobilapp med nye funksjoner.

Hva med et gratis webinar?

Vi har lagt ut to webinar som kommer i løpet av mai, og flere vil komme.