Få full tilgang til V3 hjemmefra med Uni Nettsky

25.07.2022

Mange av Uni Micros kunder sverger fortsatt til det Windows-baserte programmet Uni Økonomi V3 framfor det 100 prosent skybaserte Uni Economy. Men med Uni Nettsky kan selv de mest kompliserte oppgavene løses hjemmefra med enkel innlogging via nettleseren.

– Vi har en rekke kunder som bruker Uni Økonomi V3 i dag som har ganske komplekse behov. Det er jo et system som inkluderer veldig mye, som god lagerstyring, prosjektstyring, regnskap, lønn, abonnementsmodul med tariffer og automatisk fakturering, utvidelse med kassasystemer, SpeedyCraft, Mobile Worker og så videre. Disse kundene har gjerne valgt å holde seg rolig i båten og fortsette med V3 framfor å bytte til Uni Economy, og da er det fint at det kan være en skyløsning tilgjengelig for dem, sier salgs- og forretningsutvikler Martin Haldorsen (28) ved Bergens-kontoret til Uni Micro.
Tilgjengelig overalt

I «gamle dager» var det gjerne sånn at man måtte velge mellom å sitte på kontoret og ha god kapasitet og hastighet i oppgaveløsningen eller å koble seg på hjemmefra med en heller ustabil klientprogramvare. De dagene er forbi, lover siviløkonomen fra Austevoll.

– Uni Nettsky er en driftsløsning som er mer moderne enn de gamle løsningene der du trykker deg inn på et skrivebordsikon. Du går nå i stedet inn på en nettside og logger deg inn på eksternt skrivebord derfra. Alt er satt opp gjennom innloggingen, forklarer han.

Selve driften av nettskyen ivaretas av firmaet Abacus IT AS, som Uni Micro har et tett samarbeid med om flere løsninger.

– Med Uni Nettsky ligger alt du tidligere hadde lokalt på «V3», på serveren til Abacus og driftes derfra. Du kan logge deg inn uansett hvor du er, forklarer han.


Egen tilpasning for regnskapsbyråer

I praksis kan alle brukere av Uni Økonomi V3 ha glede av Uni Nettsky, men spesielt litt større bedrifter kan ha nytte av løsningen, mener Haldorsen.

– De absolutt aller minste bedriftene klarer seg gjerne med at de har tilgang fra én maskin på kontoret. Men når man skal skalere litt, begynner det å bli ganske tungvint hvis alle må innom kontoret eller bruke én og samme pc. Da begynner det å bli en flaskehals, illustrerer han.

– Hvilke kunder er det som typisk ønsker Uni Nettsky?

– Det er ingen bransjer som peker seg spesielt ut. Vi har alt fra rørleggere, VVS-serviceselskap, malerselskaper, elektrofirmaer og til regnskapsbyråer. For regnskapsbyråene har vi laget en egen struktur med klientbrukere, sånn at kundene deres kan ha tilgang også, forklarer han. 


Gratis oppstart

Haldorsen jobber mye med store kunder og var teamleder på Uni Økonomi V3 og «inbound» fram til februar i år. Han mener Uni Nettsky er et premium-produkt som kanskje passer best for dem som har en god del brukere av V3.

– Hvis du er et selskap med én eller to ansatte, vil jeg si at du kanskje havner utenfor. Det er kanskje ikke nødvendig for de aller minste. Men det er mange som har driftsløsninger som begynner å eldes litt, og jeg vil si at dette er en premium-løsning på øverste hylle, sier han.

For dem som allerede har Uni Økonomi V3, er det gratis oppstart med Uni Nettsky. Da har du tilgang til fullskalasystemet fra en hvilken som helst enhet.

– Hovedpoenget er tilgjengelighet. Du er ikke avhengig av å sitte på en kraftig maskin hjemme. Så lenge du får opp nettleseren og får koblet deg opp, drar du nytten av kapasiteten i den andre enden. Ting fungerer, og du slipper å sette opp noen lokale Windows-løsninger. Alt er enklere med denne løsningen, forsikrer Haldorsen.Se også

Finn datagullet med visuelle rapporter

Ved å koble Uni Economy opp mot visuelle rapporteringsverktøy kan dataene bli så synlig at det gir bedre beslutninger. – Det er en helt annen og visuell måte å vise data på, sier produktsjef for SoftRig, Jon Terje Aksland.

Feirer 30 år med frieri til regnskapsførere på jobbjakt

Uni-kunde TANO Regnskap AS feirer 30 år i år. Det hadde nok ikke kritikerne tenkt da Tor Anders Nordgård startet opp.

Mobilapp med nytt ansikt

Produkteier Cathrine Esbensen i Uni Economy er glad for å kunne presentere en oppdatert og friskere mobilapp med nye funksjoner.