Et nesten selvforklarende regnskapssystem

24.10.2016

- De siste investeringene medfører at en 78 prosent stilling kan benyttes på annet og mer inntektsbringende arbeid.

Jørn Martinussen - daglig leder Myre Redskapssentral

 

 

Myre Redskapssentral i Øksnes kommune ble startet så langt tilbake som i 1967. Siden den gang har de produsert, reparert og solgt fiskeutstyr for både kyst- og havgående fiskeflåte. De lager og leverer blant annet trål, snurrevad, garn, arbeidsbekledning, båtutstyr og mere til. Og selvfølgelig har de juksa - altså redskapet.

 

I dag har Myre Redskapssentral vokst til 14 ansatte, og som så mange andre ønsker de ikke å bruke mer tid på regnskapet enn nødvendig. Et litt artig poeng er at de har tenkt slik lenger enn de fleste andre bedrifter.

 

– Bedriften blir snart 50 år, og vi var en av de første mindre lokale bedriftene som begynte å bruke regnskap fort på data. Dette var helt tilbake i 1985, forteller daglig leder Jørn Martinussen - som tidligere har vært ordfører i Øksnes.

 

– For å frigjøre arbeidskapasitet og for å profesjonalisere driften har vi i stor utstrekning tatt i bruk nyvinninger knyttet til regnskapsføring og fakturering. På enkelte områder har vi nok tatt i bruk løsninger lenge før andre har begynt å bruke disse. Ved siden av frigjort tid til andre og viktige arbeidsoppgaver har regnskapet blitt utført med større grad av presisjon og nøyaktighet enn tidligere.

 

– Et trygt og godt valg


Rundt årtusenskiftet begynte de å se seg om etter et nytt økonomisystem. Valget falt på en liten og nyskapende leverandør fra Modalen i Hordaland.

 

– Uni Micro har vært et trygt og godt valg som hele tiden har levert i henhold til forventningene. Supporten har vært upåklagelig i tillegg til at de har vært konkurransedyktig både på kvalitet og pris.

 

Jørn trekker spesielt frem brukervennligheten i Uni-universet.

 

– Dersom man har en viss kyndighet med bruk av data og regnskapsprogram er systemet nesten selvforklarende. I den utstrekning det har vært behov for det har supportavdelingen til Uni Micro bistått på en god måte.

 

Nye løsninger krever også investeringer i maskinparken. Myre Redskapssentral har stolt på Uni Micro, noe som har vist seg å være en smart avgjørelse.

 

– Vi har bestandig konsultert Uni Micro i forbindelse med dataanskaffelser, og deres anbefalinger har langt på vei vært avgjørende for valg av løsninger. Hardware måtte vi uansett hatt, og programvaren som vi har gått til anskaffelse av har tjent seg inn i løpet av kort tid. Med andre ord har kost/nytte-effekten vært særdeles god, forteller Jørn før han fortsetter:

 

– Vi har hatt noen løsninger levert av andre programvareleverandører, men vi har etter hvert erstattet disse med Uni Micro sine løsninger, noe jeg anser som et klokt og riktig valg.

 

Sparer hundretusener på å bruke Uni Micro

 

Modulene Myre Redskapssentral bruker fra Uni Micro er Regnskap, Lønn, Faktura og tilleggsmodulen Bankavstemming. I tillegg benytter de seg av webløsningen Uni24, som også gir tilgang til økonomisystemet fra mobil og nettbrett. Uni Økonomi har blitt kåret til best i test i hele seks år på rad av PC World Norge.

 

– Det er nesten enklere å spørre om hvilke vi ikke bruker, smiler Jørn.

 

– Det vi alltid spør oss om er kost/nytte-effekten, brukervennlighet og så videre. Vi har noe få løsninger vi ikke har implementert basert på dette.

 

Alt i alt har Uni Micro gjort hverdagen enklere for Jørn og kollegene hans.

 

– Manuelle, arbeidskrevende og lite givende arbeid er erstattet med gode og formålstjenlige løsninger der feilkilder effektivt er eliminert.

 

– Har dere gjort noen beregninger på hvor mye dere sparer i tid og penger på å bruke Uni Micro?

 

- De siste investeringene medfører at en 78 prosent stilling kan benyttes på annet og mer inntektsbringende arbeid. Her ligger det en besparelse på ca. 200 000 kroner. I de mest ekstreme tilfellene ligger tidsbesparelsen på over 90 prosent.

 

Setter pris på fleksibiliteten

 

På spørsmål om hva som gjør at Myre Redskapssentral er så fornøyd med Uni Micro, svarer Jørn at gjennomgangstemaet er brukervennlighet og god service. Men hva mener han er de største fordelene?

 

– Uni Micro har etter hvert løsninger innenfor alle felt som omhandler regnskap, lønn og fakturering. Dessuten er min erfaring at det er mer tjenlig og kostnadseffektivt å forholde seg til én leverandør enn til mange. Men det kanskje viktigste er at de har høyst moderne og relevante løsninger som gjør at man står veldig fritt i utførelsen av sitt daglige arbeid. De siste webbaserte løsningene gjør at jeg nesten kan ivareta alle regnskapsfunksjonene fra hvor det nå enn måtte være. Denne fleksibiliteten vurderer jeg til å ha umåtelig stor verdi.

 

– Så du kan trygt anbefale Uni Micros løsninger til andre bedrifter?

 

– Ja.


Se også

Forenkler hverdagen til regnskapsbyrået: - Funksjonene er der de skal være

- Du vet den følelsen du får når du setter deg inn i bilen din og du vet hvor alt av knapper og utstyr er? Den samme følelsen får jeg når jeg logger meg inn i Uni Economy, forteller Steinar Wehus, daglig leder i Regnskaps Companiet

Byråsertifisering i praksis

I høst startet Uni Micro opp med et eget sertifiseringsprogram for regnskapsbyråer. Formålet med dette er å gi byråene en solid og god plattform i form av kunnskap og økonomiske fordeler, for å etablere Uni Economy som byråenes foretrukne økonomisystem.

Vil bruke Uni Economy i lang tid fremover

De bestemte seg i 2017 for et nytt og skybasert økonomisystem. Valget ble Uni Economy - blant annet på grunn av alle prisene Uni Micro som leverandør tidligere har fått for sine systemer.