En nettbutikk blir aldri bedre enn sitt bildemateriale

Vi i Uni Micro Web har et internt begrep som vi tør å påstå at har noe sannhet i seg

"En nettbutikk blir aldri bedre enn sitt bildemateriale"

Man har kun én mulighet til å gi et godt førsteinntrykk, dette gjelder også på nett. Ditt første møte med kunde skjer oftest på nett. Innhold og bilder i din nettbutikk kan være helt avgjørende for konverteringen. Gode bilder som viser detaljer og bilder fra flere vinkler som viser produktet i riktig miljø er faktorer som gjør at kunde får et mest mulig realistisk bilde av det de kjøper. En nettbutikk består av mange bilder. Både reklamebannere, produkter og illustrasjoner. Hvis man kan litt om hvordan man skal beskjære, samt noen enkle kjøreregler for fargebruk, så kommer man langt.

 

"Du har privilegiet av å være markedfører i din egen nettbutikk, sånn sett er det bare fantasien som setter grenser!"

 

Bakgrunn vs uten bakgrunn.

I mange tilfeller fungerer det veldig godt å ikke ha bakgrunn på produktbildene. Dette fremstår ryddig i listene i nettbutikken. En bonus er at ved hvit eller gjennomsiktig bakgrunn, så vil jobben med å få bildene til å fremstå bra, være lettere. Helhetsinntrykket fremstår mer ryddig, og uten forstyrrende elementer med transparent eller hvit bakgrunn.

 

Vise flere bilder

Et godt eksempel på god bildebruk kan være gaveartikler som leveres i gave-innpakning. Da kan det være fint å vise varens innpakning / emballasje 

gave -arven.no.jpg 

Under ser du et godt eksempel på hvordan arven.no viser en av sine varer med et enkelt produktbilde med standard hvit bakgrunn, et miljøbilde og et detaljbilde. 


arven.no_.png

Størrelse på produktbilder.

Når det gjelder størrelsen på produktbilder så kan de være for eksempel 1000 pixels bred x proporsjonal høyde, om det er et horisontalt bilde. Tilsvarende kan bildene være 900 pixels høy x proporsjonal bredde, om det er et vertikalt bilde. Bilder som skal brukes til produkter i nettbutikken må ikke være mindre enn 500 pixels i høyde eller bredde.
NB: Viktig å sjekke dimensjon på bildet før det legges ut.

 

Gode bilder = mindre retur?

Arven.no har jobbet mye med bilder og hatt et bevisst forhold til bildebruk i sin nettbutikk fra dag en.
Å bruke detalj og miljøbilder i nettbutikken kan bidra til mindre retur av varer da kunder i større grad føler at det de har sett på bilde gjenspeiler det de har mottatt. 
Arven.no har valgt et minimalistisk uttrykk i webdesignet og stoler på at varene i seg selv skal selges gjennom fine bilder.


Som innehaver av nettbutikk har du butikk i verdens største handelgate. Du er selv ansvarlig for å benytte deg av denne muligheten, men vi i Uni Micro Web står klare for å hjelpe deg med å synliggjøre din nettbutikk og deres vareutvalg. Ikke nøl med å kontakte oss! 

 

Ønsker du bistand?

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×