Meny

Nesten alle e-brukere åpner selvangivelsen i Altinn

29.04.2016

Du har kanskje lest urovekkende meldinger om at 400 000 eller flere nordmenn, ikke en gang har åpnet den elektroniske selvangivelsen som ligger på Altinn. Heldigvis viser det seg at oppslagene ikke gir et riktig bilde av situasjonen. Skatteetaten sin gjennomgang etter fristens utløp på lørdag, viser nemlig at så mye som 94-96 prosent av alle lønnstakere med «normal» inntekt åpnet selvangivelsen i Altinn.

Av de 582 000 som ikke åpnet selvangivelsen viser det seg at 1/4 ikke hadde inntekt i det hele, dette er ofte skoleungdom som er registrerte e-brukere for søknad om skoleplass. Disse får selvangivelse uavhengig av om de har inntekt. Videre fant Skatteetaten at neste fjerdedel av de som ikke har kontrollert, er ungdommer med inntekt under frikortgrensen, personer som uansett ikke skal betale skatt.

Deretter er det en ny fjerdedel som utgjøres av næringsdrivende, og disse har ikke frist før 31. mai, samt at de ofte åpner selvangivelsen i sitt årsoppgjørsprogram og ikke på Altinn . . . .

 

Tilslutt er det nesten ingen igjen . . . å være urolig for . . . Skal vi bekymre oss så er det kanskje for de eldre e-brukerne, de over 67 år, som i liten grad åpner selvangivelsen. Men som Skatteetaten skriver: «De aller fleste eldre har stabil pensjonsinntekt og få forhold i løpet av året som påvirker skatt og fradrag. De fleste har dermed lite å tape på å ikke åpne selvangivelsen sin og vi anbefaler ikke å rette særskilte tiltak mot eldre for å få flere til å åpne selvangivelsen i Altinn.»

 

Her kan du lese hele rapporten.

Ikke åpnet

Uni-nytt

Prøv gratis

Ønsker du å prøve vårt skybaserte økonomisystem, Uni Economy?
Prøv gratis her
Ønsker du å prøve vårt prisbelønte økonomisystem for Windows, Uni Økonomi V3?
Fyll ut skjema her
Org.nr: 959415900
Øvre Helland
5729 MODALEN

Tlf. +47 56 59 91 00
salg@unimicro.no
Følg oss:
GDPR retningslinjer