Meny

Dette bør du se etter når du velger økonomisystem

27.05.2016
Kategori:

Et godt økonomisystem er stadig viktigere for en bedrift. Løsningen må være effektiv og samtidig gi deg en løpende økonomisk kontroll over utviklingen. Så hvilket økonomisystem bør man velge?

I over 20 år har Per Christian Karlsen hjulpet bedrifter med å ta rett valg når det kommer til økonomi- og logistikksystemer.

 

 

– På mange måter er disse systemene hjertet i bedriften. Og da sier det seg nærmest selv at det er viktig at de fungerer optimalt, sier Karlsen – som i dag er salgssjef i Uni Micro.

 

 

PC_1.png

 

Videre trekker han frem at man ved valg av økonomisystem også bør ha tankene rettet mot fremtiden.

– Markedet er i stadig forandring og kunder vil i fremtiden handle på nye måter enn det som er tilfellet i dag. Det fører til at myndighetene kommer med nye krav til systemene og til rapportering.

 

Samtidig må systemene både skaleres opp og ned etter bedriftens utvikling, forklarer Karlsen.

 

Fem ting du bør passe på

 

Men hva tenker egentlig den erfarne salgssjefen er det viktigste man bør tenke på ved valg av økonomisystem? Under ser du hans fem hovedargumenter.

 

1.    Avdekk behovene dine

– De aller fleste legger veldig vekt på der skoen trykker i dag. Men mitt råd er å se på totalen i den nye løsningen. En grundig gjennomgang av hvilke behov som skal dekkes er nødvendig. Samtidig er det viktig å bruke en leverandør av systemer som er godt orientert om de endringer og krav som kommer fra markedet fremover.

 

2.    Velg et system med god flyt

– Elektronisk samhandling er mer enn et moteord. Bedrifter opplever krav om elektronisk samhandling fra kunder, leverandører og myndigheter. Jo mer som foregår automatisk, jo enklere blir hverdagen. For kunden betyr dette en masse tid spart. Tid man kan bruke på å utvikle bedriften sin – istedenfor å bruke tiden på regnskap og administrasjon. For eksempel har Uni Micro en løsning som gjør at du kan fakturere kunder eller godkjenne inngående faktura på farten og dette vil oppdaterer seg automatisk i regnskap og reskontro på kontoret eller hos regnskapsbyrået. Veldig kjekt om man er ute på reise.

 

3.    Sørg for at systemet følger loven

– Siden næringsliv og teknologi alltid er i utvikling, kommer det stadig nye krav fra myndighetene. Det være seg føring av lønn, kassasystemer i butikker, hvordan man rapporterer regnskap, også videre. Da er det naturligvis viktig å velge en leverandør som sørger for at systemene henger med i forhold til nye lovkrav.

 

4.    Brukervennlighet og fleksibilitet

– Løsningene til økonomisystemet skal helst være både intuitive og enkle. Du skal få gjort alt som kreves, uten at det krever for mye av deg. En annen ting som jeg mener er svært viktig, er muligheten leverandøren gir deg til å tilpasse systemet til ditt behov. De færreste bedrifter er helt like – hvilket gjør at man alltid drar nytte av fleksibilitet i et samarbeid og velger et system hvor det er mulig å gjøre nødvendige endringer.

 

5.    Velg en totalleverandør

– Man må ha en proff part å forholde seg til, som også er god på prosjektgjennomføring. Spør du meg, er det viktig å velge en leverandør som tar seg tid til kunden, har en metode for å levere systemene og setter av tid til både gjennomføring og ledelse av prosjektet. Velg også en leverandør som kan stå for gjennomføring av hele leveransen. Prosjekter blir veldig ofte forsinket om man skal forholde seg til flere parter.

Uni-nytt

Prøv gratis

Ønsker du å prøve vårt skybaserte økonomisystem, Uni Economy?
Prøv gratis her
Ønsker du å prøve vårt prisbelønte økonomisystem for Windows, Uni Økonomi V3?
Fyll ut skjema her
Org.nr: 959415900
Øvre Helland
5729 MODALEN

Tlf. +47 56 59 91 00
salg@unimicro.no
Følg oss:
GDPR retningslinjer