– Det er supert å jobbe sammen på den måten som vi gjør

29.11.2022

Faren i dette tilfellet heter Jan Tore Sætre, og som 62-åringen selv sier er han blitt en godt voksen mann som bryr seg om familien, folk og fotball. Barcelona er både favorittlaget og -byen han stadig reiser til, og han spiller selv “gammelmannsfotball” i Loddefjord. I tillegg er han glad i naturen og musikk.

– Og så er jeg jo glad i jobben min. Jeg har jobbet med håndverksbransjen siden 1993, og hadde jeg ikke trivdes ville jeg sluttet for lenge siden, forteller han. 

Karrieren som selger startet for mange år siden. Jan Tore er egentlig lærerutdannet, men da jobben han hadde ikke kastet så mye av seg lønnsmessig, tok han sommerjobb i firmaet til faren sin som drev med maling og gulvbelegg. 

– I løpet av den ferien startet vi en grossistforretning, og så ballet det på seg. Jeg likte godt å selge, og etter hvert gikk jeg over til databransjen. 


JanTore.jpg


Jan Tore fortsatte å selge, og det gjorde han så bra at han i dag er salgssjef i Contracting Works – en relativt fersk IT-bedrift som allerede har rukket å få 40 ansatte.


Gjør hverdagen for håndverkerne enklere

Contracting Works er en genial, skybasert dataløsning for håndverkere, som i tillegg hjelper prosjektledere i den daglige driften

– Og ikke bare med økonomistyring, men også med tanke på lokasjoner, dokumentasjon, sjekklister, timeforbruk, materiell, kalenderplanlegging og ressursoptimalisering. Vi hjelper håndverksbedriftene å holde styr på jobbene og hvem som skal utføre dem. Contracting Works skal være limet som gjør at kundene våre får kontroll på hverdagen, og ikke minst sørger for at de får en bedre bunnlinje. 

Contracting Works er integrert med Uni Economy, som er det skybaserte økonomisystemet til Uni Micro. Det Contracting Works har gjort, er enkelt og greit å lage en litt mer moderne modul, eller løsning – som da er spesialtilpasset for håndverkere. 

– Integrasjonen er laget til økonomiplattformen SoftRig, som altså er der Uni Economy ligger. Foreløpig er det kun de vi leverer til og dermed er det der våre aktive kunder er, men på SoftRig ligger også DNB Regnskap og SpareBank 1 Regnskap. Vi er i dialog, og i løpet av neste år regner vi med at vi leverer Contracting Works-integrasjonen også til dem. 

– Og integrasjonen gjør ikke bare hverdagen enklere for håndverkerne, men de som gjør regnskapet også?

– Ja, og nettopp det er poenget. I skyen er det enklere å automatisere ulike prosesser, slik at man slipper å sitte å føre bilag og gjøre ting via tastaturet – fakturaene kommer inn, godkjennes og sendes ut igjen elektronisk. Og motsatt vei er alt like automatisert. Det betyr at alt blir enklere for alle som jobber i Contracting Works, fordi mer og mer av prosessene blir samordnet med Uni Economy. 


– Der vil jeg jobbe!

At det er Uni Micro som har vært partner på dette siden starten, er ikke helt tilfeldig – de er nemlig en av eierne. For selv om Contracting Works som tidligere nevnt er relativt ferske, går historien om eierskapet flere år tilbake.

– Bakgrunnen for dette ligger i Devinco, som lager digitale verktøy for håndverkere, og som er største eier i Contracting Works. Jeg var salgssjef der tidligere, og vi samarbeidet med Uni Micro fra tidlig på 2000-tallet. Så de har vært en viktig aktør i markedet i mange år. 

Og i Uni Micro jobber datteren, Anja. Men dette er ikke første gangen de to samarbeider, for tidligere har de faktisk vært kolleger. 

– Ja, det er faktisk en ganske artig historie.

– Fortell!

– Da jeg jobbet i Devinco ble vi etter hvert mange selgere, men vi trengte enda en salgsressurs. I et juleselskap spurte jeg om noen kjente noen som kunne jobbe med salg i databransjen, og da rakk Anja opp hånden og sa “der vil jeg jobbe!”. Så da måtte jeg spørre sjefen på hovedkontoret i Trondheim om det var greit å ansette henne, men han sa bare at om det ikke fungerte var det jeg som fikk problemer. Og slik ble altså Anja selger for Devinco på Vestlandet, humrer Jan Tore. 

Det hører med til historien at Contracting Works ble startet mens Anja jobbet i Devinco, og innen ett år var hun på plass i Uni Micro. Og vi må jo spørre hvordan det er å jobbe med datteren sin. 

– Det er bare kjempeflott! Når jeg har en datter som er så flink og seriøs i jobben sin, er det supert å jobbe sammen på den måten som vi gjør. Det er en stor glede, og jeg er veldig stolt av henne. 


FOMO og forming

Og da er det på tide å slippe til datteren, Anja. Den 33-årige tobarnsmammaen har vært i Uni Micro i to år, og hun er nylig tilbake fra svangerskapspermisjon. Hun beskriver seg selv som aktiv og sosial med et lite snev av FOMO – Fear Of Missing Out. I tillegg har hun et utpreget konkurranseinstinkt, hvilket kommer god med i jobben som operativ salgsleder.


Anja.png


– Det er en rolle jeg er ganske fersk i, men jeg er godt i gang med å forme den selv. Målet mitt er å legge til rette for at teamene skal levere og prestere mest og best mulig. Det innebærer å ta initiativ og skaffe tilgang på informasjon vi trenger, og være med å planlegge kampanjer og aktiviteter. 

Hun bidrar også til kompetanseutvikling innad og på tvers av team. Samtidig er det aller viktigste å se hver enkelt, og oppmuntre til at alle finner sin egen stil i salgsarbeidet. Og ikke minst sørge for at vi har det skikkelig gøy på veien!  

– Jeg tar en aktiv del i salgsprosessene sammen med kollegaene mine, og samarbeider tett med andre avdelinger i Uni Micro og samarbeidspartnerne våre – som Contracting Works. 


Plystring og presentasjoner

Med to salgskarrierer som følger hverandre så tett, må vi jo spørre Anja om det var pappa som var inspirasjonen bak yrkesvalget hennes. 

– Kanskje litt ubevisst, ja. Men her var det nok mange tilfeldigheter med i bildet. Som yngre skjønte jeg aldri helt hva han jobbet med. Når jeg spurte, var svaret alltid “eg reiser no rundt og prater med folk om sånne datating”. Det var alt jeg visste før jeg rakk opp hånden og han ansatte meg i Devinco. Det er kanskje litt typisk meg å si ja til spennende utfordringer, og etterpå tenke “hva er det jeg har sagt ja til nå?”.  

Anja begynte som selger, og fikk pappa som sjef. Men hvordan var han som læremester – var han av den snille eller mer strenge typen?

– En meget god læremester, men streng er ikke et beskrivende ord for denne karen. Det er veldig få ganger jeg har hørt strenge toner fra den kanten, også på jobb. Toner leverer han heller på andre måter, og da i form av musikk. Du hører ham på kontoret når han kommer plystrende i gangene. Han er dessuten kjent for å dra i gang stev i lystige lag, om det så er på jobb eller privat. 

Da karriereveiene tok hver sin retning gikk det ikke lang tid før de møttes igjen, selv om de stort sett holder til på hver sin side av det meteorologene kaller Langfjellene.

– Contracting Works har hovedkontor i Oslo, men når han er i Bergen sitter han faktisk på en pult rett bortenfor meg. Utenom det er de en tett samarbeidspartner, og det gjør at vi titt og ofte jobber med felles kundecaser. Vi møtes også på messer, bransjeforum og andre arrangementer. I tillegg er det jo veldig enkelt å dele spørsmål og svar med hverandre, og dette skjer ikke nødvendigvis alltid mellom klokken 8 og 16. 

– Vi må jo stille det samme spørsmålet til deg – hvordan er det å jobbe med pappa? 

– Det er kanskje ikke helt tradisjonelt, men vi har funnet en måte å samarbeide på som funker helt storartet. Han er Jan Tore på jobb, og pappa og bestefar ellers – og noen ganger blandes rollene litt, sier Anja og utdyper:

– Plutselig må han passe syke barnebarn i arbeidstiden fordi jeg har et viktig møte, eller at jeg plutselig glemmer meg og sier pappa på jobb. Jeg har også blitt avbrutt midt i en presentasjon med en potensielt stor kunde, for så å bli spurt om jeg er i slekt med han høye med det gode humøret som alltid har jobbet i bransjen – og det er jeg jo, smiler Anja. 


– De blir ikke kvitt meg så lett

Som nevnt innledningsvis har Jan Tore tatt fatt på 60-årene, og det skal ikke stikkes under en kontorstol at pensjonsalderen nærmer seg. I tillegg har han altså blitt bestefar. Betyr det at han kommer til å trappe ned snart?

– Nei, det har jeg ingen planer om. Jeg har det kjempegøy og jeg trives, og det gjelder både i jobben og med smårollingene. Så de blir ikke kvitt meg så lett, det skal mer til enn en bestefartittel før denne karen gir seg. 

– Så det betyr at du og Anja kommer til å møtes på jobb i mange år fremover? 

– Ja, jeg håper og tror vi fortsetter det gode samarbeidet vårt, og at vi begge kan være med å bidra til at både Uni Micro og Contracting Works får vokse seg store i markedet, og gi arbeid til mange mennesker i årene som kommer. Se også

Uni Economy med desidert størst fremgang i fornøyde kunder

Kundene hever karakteren fra 4,2 til 4,8 av 6 mulige i Regnskap Norges teknologiundersøkelse. – Vi lytter til de tilbakemeldingene som kommer, og denne fremgangen i fornøyde kunder tyder på at vi får det til! sier Stian Søvdsnes Knudsen (26), teamleder på ettermarked

Vi hjelper deg om bord i Uni Economy

Det skybaserte økonomisystemet Uni Economy er enkelt å komme i gang med. – Dette kan alle klare, sier salgsleder Thomas Monsen i Uni Micro.

Årsoppgjør i Uni Economy

Uni Economy er nå tilrettelagt for at du kan benytte opptil flere systemer for årsoppgjør.