Deloitte Advokatfirma og Regnskap Norge klare for byråkonferansen

27.03.2023

Årets begivenhet for Uni Micros kunder er byråkonferansen på Clarion Hotel & Congress Oslo AirPort onsdag 27. og torsdag 28. september. Økonomisjef Christian Smith (33) i Uni Micro sier teamet hans har jobbet hardt med å gjøre dag 2 til et faglig høydepunkt.


Christian_web.jpg


– Basert på tilbakemeldingene fra fjorårets konferanse har vi ønsket å gjøre det litt annerledes i år på dag 2. Vi styrker det faglige opplegget med blant annet å hente inn Deloitte Advokatfirma og Regnskap Norge til å holde faglige innlegg, forteller Smith, og legger til:

– Vi har prøvd å sette sammen et program som både er spennende for dem som leder regnskapskontoret, men også for medarbeiderne.


Bokettersyn i sentrum

Ett av temaene som får oppmerksomhet på dag 2 den 28. september, er Skatteetatens fokusområder, herunder nyere rettspraksis, opplysningsplikt og bokettersyn. 

– Deloitte Advokatfirma har jurister med moms- og skattebakgrunn. De gjør en faglig gjennomgang av områder de tenker er relevante for regnskapsførere, herunder Skatteetatens fokusområder som bokettersyn og viktigheten av å gi tilleggsinfo når man sender inn skattemeldingen og skattemeldingen for merverdiavgift, sier Smith.


deloitte.jpg


Det er senioradvokat Silje-Marie W. Lønning (bildet til venstre) og senior manager Linda Sandqvist Smith som holder innlegget for Deloitte Advokatfirma. I denne seansen kommer de blant annet med tips og triks for å være best mulig rustet når du som regnskapsfører eller -medarbeider blir involvert i kontroller fra Skatteetaten (bokettersyn).


Regnskap Norge tar for seg ny lov

Knut Høylie, fagansvarlig kvalitet i Regnskap Norge, er hentet inn for å snakke om kravene som stilles til regnskapsførere i utøvelsen av yrket.


Knut_Hoylie.jpg


– En stor endring for regnskapsførerne er at de har fått en ny regnskapsførerlov å forholde seg til, og en standard for god regnskapsføringsskikk (GRFS). Regnskap Norge skal presentere de materielle endringene fra gammel til ny ordning. Det er det nye på det faglige plan, sier Smith.


Bli oppdatert på våre løsninger

En viktig del av det faglige opplegget på dag 2 er også byråsertifisering, nyheter og kunnskap om den skybaserte regnskapsplattformen til Uni Micro.

– Til dag 2 legger vi byråsertifiseringen, som går ut på at vi viser alle regnskapsførerne nye funksjoner og forbedringer i systemet. Og så lager vi en sesjon etter lunsj der vi går gjennom modulene og henter ut beste praksis i håp om at de som hører på, både kan bli mer effektive og bruke programmet på en bedre måte for seg selv, sier Smith.

Det er produktleder Marius Andrè Svee Solberg og salgsleder Anja Kleiven Sætre i Uni Micro som leder disse to postene på programmet.


unieconomy.jpg


– Det pågår kontinuerlig utvikling av programvaren, så innen konferansen skal vi ha en runde på huset der ulike ansatte på tvers av fagområdene samler sammen sine beste tips og triks til hvordan man kan jobbe med produktet, og så tar vi en gjennomgang av hva som er utviklet det siste året.

De som deltar på byråsertifiseringen på dag 2, slipper å ta en digital sertifiseringsoppdatering for å beholde sin individuelle sertifisering.

Økonomisjef Smith sier de har lagt opp til at man skal få mye igjen for den ene fagdagen.

– Dette er en sesjon som varer fra klokka ni til halv fire. Det blir en full dag, men likevel kan tilreisende komme og få med seg hele programmet. Det er ikke alle som er med på alt, så det nye grepet er å gjøre dag 2 til en fullverdig pakke. Vi styrker det faglige opplegget og legger vekt på det vi leverer til regnskapsførerne.

Se detaljert program for dag 2 av byråkonferansen.Se også

Finn datagullet med visuelle rapporter

Ved å koble Uni Economy opp mot visuelle rapporteringsverktøy kan dataene bli så synlig at det gir bedre beslutninger. – Det er en helt annen og visuell måte å vise data på, sier produktsjef for SoftRig, Jon Terje Aksland.

Feirer 30 år med frieri til regnskapsførere på jobbjakt

Uni-kunde TANO Regnskap AS feirer 30 år i år. Det hadde nok ikke kritikerne tenkt da Tor Anders Nordgård startet opp.

Mobilapp med nytt ansikt

Produkteier Cathrine Esbensen i Uni Economy er glad for å kunne presentere en oppdatert og friskere mobilapp med nye funksjoner.