Butikkdata V3 er oppdatert i henhold til ny kasseforskrift

Fra 1. januar 2017 må alle kassasystemer som selges på det norske markedet følge kravene i den nye kassaforskriften. 1. januar 2019 var absolutt siste frist for å ta i bruk et kassasystem som følger forskriften for de som driver med kontantsalg.

- En vil komme inn under forskriften selv om alle kundene betaler med kort. For våre brukere innebærer dette en del endringer og det stilles andre krav til maskinvaren, for eksempel kvitteringsskrivere og kasseskuff, sier leder på kompetansesenteret i Uni Micro, Ivar Bergo. 

Les de vanligste spørsmålene med svar her.

Oppdateringen er tilgjengelig via LiveUpdate-rutinen. Kjør "Se etter ny versjon" for å se om det er en ny versjon tilgjengelig for ditt system. I tillegg må du kjøre en kontroll for å sjekke om utstyret ditt innen butikkdata er kompatibelt med kravene i forskriften. Du finner en god oppskrift og veiledning i denne artikkelen på kundesenteret som vi anbefaler alle som bruker butikkdata å lese gjennom.  

Her står hovedtrekkene på hva som er nytt i oppdateringen, og gode sjekklister på hva du bør gå gjennom. Artikkelen inneholder god informasjon om hvilke krav i loven som påvirker utskrift av kvitteringer, nye rapporter og hvordan du kan legge til merknader på kvitteringen. 

Bergo sier det er veldig viktig at brukerene oppdaterer så fort de har anledning.

- Fra og med versjon 3.66 er Uni Økonomi V3 butikkdata i henhold til forskriften. Dersom du kjører på en eldre versjon, er det viktig at du oppdaterer så snart som mulig. Bruk av eldre versjoner er ikke lovlig etter 1. januar 2019, og kan i verste fall bli straffet med bøter.

Loven har som hovedformål å redusere omfanget av svart økonomi i kontantbransjene. 

 

 

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×