Bingo på jobb gir bedre arbeidsmiljø

22.02.2023

Da kundekonsulent Lene Johannessen (28) begynte i Uni Micro i januar 2021, var det midt i en pandemi, og det sosiale var nederst på lista over prioriteringer på arbeidsplassen.

– Jeg trives veldig godt. Det har vært en veldig fin første arbeidsplass, men jeg startet jo midt i pandemien. Det var lite som skjedde, men man hørte rykter om hvor bra det sosiale var. Det var en lang periode med mye hjemmekontor, og de kollegaene jeg jobbet tett med, møtte jeg på Teams i et halvt år. Det var en spesiell start, innrømmer siviløkonomen fra Nittedal utenfor Oslo.

Hun jobber til daglig på kontoret i Bergen med support, primært mot de skybaserte systemene Uni Economy og SoftRig.


Workshop i Berlin

Når 2022 bikker over i 2023, er arbeidshverdagen heldigvis mer tilbake til normalen, og i Uni Micro betyr det å ha det gøy på jobb! Lene tar sammen med en gjeng andre et ekstra ansvar for at det sosiale får sin velfortjente plass.


unimerennenarbplass.jpg

Her er gjengen i gang med å planlegge neste års bingo. 

(fra venstre: Lene Johannessen, Natalie Breirem og Aurora Albrigtsen)

– Prosjektet «Uni er mer enn en arbeidsplass» er et initiativ som ledelsen startet. Vi var på en utenlandstur i Berlin i juni og drodlet og snakket om hvordan man kunne få det bedre på jobb, forklarer hun. 

I Berlin hadde de gruppeoppgaver der hver enkelt ansatt selv fikk reflektere rundt hvordan de kunne bidra til en bedre arbeidsplass. En av ideene som ble testet ut i høst, er en aktivitetsbingo, der de forskjellige kontorene konkurrerer om å krysse av for flest sosiale tiltak måned for måned.


Bingo med aktiviteter

– Vi har fått noen av front-end-utviklerne våre til å lage en internt tilgjengelig nettside, der hvert kontor kan krysse av i aktivitetsbingoen, forklarer Johannessen.

Noen av aktivitetene har vært felles trening, lufteturer, stein, saks og papir-turnering, ølsmaking, karaoke og frokost på kontoret. Bingoen falt særlig i smak i Bergen:

– Nå stakk Bergens-kontoret av med sammenlagtseieren for fullt brett i år, mens Haugesund har stukket av med de tre første delpremiene for en, to eller tre rekker, røper Johannessen. 

– Er det noen som fortjener litt ekstra oppmerksomhet for innsatsen?

– Vi har en offisiell bingovertinne på Bergens-kontoret, Hege Haugsdal, som har vært litt ekstra flink til å ta initiativ til ting og dra andre med seg!


Skaper engasjement

Litt av poenget med blant annet bingokonkurransen er å lokke ansatte til å ta grep om det sosiale på arbeidsplassen.

– Det som har vært gøy med bingoene, er at det er forskjellige folk som har tatt initiativ. Det er ikke bare de samme som har bidratt, sier en fornøyd Johannessen.

Og sånn håper hun det fortsetter.

– Målet er jo å styrke arbeidskulturen vi har, at det skal være gøy å komme på jobb, at man skal kunne glede seg til å komme på kontoret. Jeg synes i hvert fall det har fungert veldig bra. Man blir tettere knyttet til dem man jobber med, sier kundekonsulenten.

I tillegg har Uni Micro trivselskomiteer som arrangerer for eksempel julebord og andre sosiale tilstelninger utenfor arbeidstid. De ansatte kan også trene én time i uka i arbeidstiden, så lenge man gjør det sammen med en kollega. 

– Vi har alltid hatt et veldig godt arbeidsmiljø i Uni Micro, og dette med aktivitetsbingoen har vært en bonus som har gjort det enda gøyere. Selv om man har det bra på jobb, er det fint å få motivasjon til å huske å samles litt. Det er greit å vite at det er rom for å ta fem minutter for å samle en gjeng og drikke den kaffen på pauserommet i stedet for å ta den med til pulten, sier Johannessen.

Den sosiale nettsiden med bingobrettet skal etter planen videreutvikles, selv om det skjer på hobbybasis når utviklerne har litt tid til overs. Blant annet skal ansatte kunne komme med forslag til aktiviteter, som så sosialkomiteene og ledelsen kan følge opp.

– Vi vil at de ansatte skal gis litt vinger til å fly med!Se også

Deloitte Advokatfirma og Regnskap Norge klare for byråkonferansen

27. og 28. september er det klart for årets byråkonferanse på Gardermoen. – Vi styrker det faglige opplegget på dag 2, røper Christian Smith (33), CFO i Uni Micro.


Meld deg på Uni Micros påskenøtter i dag!

Nå kan du, ved å følge lenken i videoen, melde deg på Uni Micros påskenøtter.  Du mottar nyhetsbrev fra oss 2. april som er startskuddet for konkurransen. Hver dag gjennom hele påsken kommer det en ny video med en påskenøtt. Ved å sende inn løsningsforslag, er du daglig med i trekningen om flotte premier. Klarer du i tillegg å sende inn løsningsordet på rebusen 10. april, er du med i treningen av hovedpremien. Spre gjerne budskapet videre og lykke til!  

Bergen Marine har fått bedre flyt med Autobank fra Uni Økonomi V3

– Vi hang litt igjen i permhverdagen og ønsket å bli litt mer effektiv, sier regnskapsansvarlig Beate Totland i Bergen Marine AS.