Bank+Regnskap gjør det lettere for deg å lykkes med bedriften din

16.06.2021

SpareBank 1-alliansen er et samarbeid mellom 14 banker under den felles merkevaren SpareBank 1. For å styrke sin posisjon som leverandør av regnskapstjenester, har de gjort et strategisk oppkjøp av Uni Micro. Dette innebærer blant annet et teknologisamarbeid om plattformløsningen SoftRig. 

– Hvorfor ønsker SpareBank 1 å gjøre dette?

– SpareBank 1-bankene har alltid vært viktige støttespillere for kundene, og regnskapstjenester er helt sentralt i SpareBank 1s verdiforslag til bedriftskundene våre. SpareBank 1 er samlet sett allerede Norges største tilbyder av regnskapstjenester og nest største tilbyder av banktjenester, sier partneransvarlig i SpareBank 1 Utvikling, Lars Bustgaard.

– Med konseptet Bank+Regnskap i én pakke samles alt rundt bedriftens økonomi på samme sted. Det gjør at det blir lettere for deg å lykkes med bedriften din. I løsningen får du både regnskapsfører og bankrådgiver når du trenger det, og et økonomisystem som er enkelt og fleksibelt med gode integrasjonsmuligheter. 


Lars Bustgaard, partneransvarlig i SpareBank 1 Utvikling.


Bank+Regnskap gjør deg mer effektiv

Lars forteller at SpareBank 1 så behovet for denne typen tjenester fordi kundene deres ønsker seg gode samarbeidspartnere, også på økonomisiden. 

– SpareBank 1 har lenge jobbet for å bidra til at flere bedrifter skal lykkes. Tidligere har vi tilbudt separate tjenester fra regnskapshus og bank. Med nye fleksible økosystemer i skyen etterspør kundene oppdatert regnskap og likviditetsstyring rett på mobilen. Da kan regnskapshus, banker, finansteknologiselskaper og andre tjenestetilbydere levere attraktive konsepter direkte til bedriftskundene.

Tjenesten, som har fått navnet Bank+Regnskap, vil gi mange fordeler både for bedriftskunder og regnskapsbyråer – spesielt når det gjelder effektivitet. 

– Mange av kundene våre opplever at det er vanskelig å ta ut potensialet i virksomheten, samtidig som de har oversikt og kontroll på økonomi og administrative gjøremål. 

For bedriftskundene handler det om at Bank+Regnskap er et støtteapparat av regnskapsførere, rådgivere og partnere, og banksystemer, økonomisystemer og partnersystemer som snakker sammen. 

– Du som er kunde får et enkelt regnskapsprogram og hjelp når du trenger det. Og best av alt – det er nært bedriften din enten fysisk, digitalt eller i en hybridmodell. Det blir rett og slett lettere for deg å lykkes.

Så er spørsmålet – hva med integrasjonspartnerne? Kan utviklingen av regnskapstjenester svekkes ved at bankene får en for sterk posisjon sammen med systemleverandørene? Lars mener utviklingen heller er en styrke. 

– Bank+Regnskap er knallbra for integrasjonspartnere. De kan integrere mot ett integrasjonspunkt og få tilgang til mange kunder på mange plattformer. Dette er veldig effektivt og kostnadsbesparende for integrasjonspartnerne. 

Han legger til at her ligger det et enormt potensial for partnere som vil være med på å digitalisere norsk næringsliv i årene som kommer. 

– Vi er i startgropen på å utnytte moderne teknologi og plattformøkonomi slik at flere norske bedrifter kan lykkes lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt.


– Uni Micro er den riktige samarbeidspartneren

Å velge en samarbeidspartner man i tillegg kjøper en stor andel av, er ikke noe man kan ta lett på – det gjelder også for økonomitjenester og plattformløsninger. I kulissene har dette vært en lang og strategisk prosess. Hvordan landet SpareBank 1 på Uni Micro?

– Det viktigste grunnen for at SpareBank 1 investerer i Uni Micro er for å sikre langsiktig tilgang til plattformen som benyttes for Bank+Regnskap. Når vi nå satser så sterkt på å hjelpe bedriftene med å lykkes på en slik bred plattform, må vi være sikre på at ikke andre tar kontroll på denne infrastrukturen, forklarer Lars.

– Uni Micro er den riktige samarbeidspartneren for SpareBank 1 fordi de har kommet lengst i plattformtankegangen. SoftRig er, etter vårt syn, ikke bare den beste plattformen for å levere Bank+Regnskap, men også den beste og mest kostnadseffektive produksjonsplattformen for regnskapsbyråene.

– Kan du forklare litt om løsningen og hvordan dette samarbeidet skal foregå?

– Løsningen utvikles én gang og er teknisk sett den samme for alle instanser. Den enkelte bank konfigurerer deretter sin versjon av løsningen, slik at den blir best for sine kunder og samarbeidspartnere. 

Denne felles prioriteringen av utviklingsønsker gir en svært kostnadseffektiv systemutvikling, der Uni Micro står for regien. 

– Det at svært mye av kundenes ønsker løses sammen med integrasjonspartnere i økosystemene, gir også et enormt trykk i samarbeidet. 


– Du må tilby kundene dine det beste økosystemet

Hittil har vi snakket om fortiden og nåtiden for SpareBank 1 og Uni Micro. Hva tror så Lars om fremtiden – hvordan tror han regnskaps- og banktjenester vil smelte sammen de nærmeste årene?

– Jeg tror vi bare har sett starten på hvordan bedriftskundene og regnskapsførere kan bryte opp gamle verdikjeder og sette de sammen på nye og mer innovative måter. Bedriftskundene kan benytte enkelte økosystemer for noe og andre for annet. Det betyr at du kan komme til SpareBank 1 og få alt du trenger for å lykkes med bedriften din i én pakke.

– Basert på de endringene som har skjedd bare det siste året, hva tenker dere om dynamikken i markedet fremover? 

– Vi tenker at økt dynamikk i markedet for IT-systemer, regnskaps- og banktjenester er veldig bra både for bedriftskundene og for regnskapsbyråene. At det nå vokser frem flere økosystemer som gjør det enkelt for kundene å bytte leverandører på det meste er bra for konkurransen. Økt konkurranse om kundene er skjerpende både for IT-leverandører, regnskapsbyråer og banker, sier Lars før han kommer med følgende oppfordring:

– Uansett om du er bedriftsleder, IT-leverandør, regnskapsfører eller bank: Du må tilby kundene dine det beste økosystemet – ellers vil noen andre gjøre det uten deg… 
Se også

Uni Micro søker flere flinke folk – er du den vi er på jakt etter?

Historien om Uni Micro er et ekte eventyr. Fra én manns visjon om å lage et regnskapsprogram som ville forenkle hverdagen til norske bedrifter, til å bli en ledende og anerkjent leverandør av flere nyskapende og skybaserte økonomisystemer – nå kan du bli en del av dette eventyret. 

Jeg ser ingen grunn til å bytte når alt fungerer så bra

En av våre mest trofaste kunder er Vossasylv Jakob Rongve AS, og siden forrige årtusen har de brukt ulike økonomiprogrammer fra Uni Micro. Da behovet for nettbutikk meldte seg, var det derfor naturlig at de tok kontakt med oss. Men er de fornøyd med det de har fått? Og hva sier forhandlere og privatkunder om Uni Nettbutikk?

Er du nyutdannet og søker jobb? Følg @uni.aurora på Instagram!

Som student eller nyutdannet – synes du det er vanskelig å vite hvordan livet er på en arbeidsplass? Føler du at jobbintervjuer og nettsider ikke gir deg svarene du leter etter? Det har Uni Micro gjort noe med, og startet @uni.aurora på Instagram.