Årsavslutningskursene er endelig klare

20.12.2021

Du får tilgang til kursene du bestiller i 3 måneder, så det skal likevel være tid til å kikke på dem.

I disse kursene tar vi for oss det som vi mener er mest relevant for de fleste av våre kunder, med tanke på å få oversikt over hva som kom av endringer ved forrige nyttår, hva som kommer av endringer nå, og en del tips til avstemmingsarbeidet.  Vi går ikke inn på de mest spesielle reglene, men tar med det vi mener de fleste vil ha nytte av.

Mye vil selvsagt være likt fra år til år. Når det kommer til avstemming spesielt, så vil det alltid være veldig likt. Det er lite nytt rundt rutiner for avstemming.

Den store nyheten for regnskap er vel at det er ny skattemelding for mva fra 1.termin 2022. Mange er spent på det. Det er i det store og hele en teknisk endring for selve leveringsprosessen og oppbyggingen av meldingen inn til skatteetaten. Det er SAF-T-momskodene som er nøkkelen til den nye skattemeldingen. Uni Økonomi V3 gikk over til SAF-T-momskoder fra 2017, og Uni Economy har benyttet SAF-T-koder hele veien, så det er altså leveringen som blir annerledes. Her pågår utviklingsarbeidet helt frem, så skjermbildene når du skal levere vil gjerne ha forandret seg fra det du ser i kurset.

Nyhetene for lønn er som vanlig tett knyttet opp mot a-meldingen. De skjerper inn kravene for rapportering av timelønn. Litt av grunnen til at vi avventet statsbudsjettet er at det var skissert store endringer i arbeidsgiveravgiften. Det ble heldigvis ikke fullt så store endringer, men en del kommuner får nye soner og det skal i enkelte tilfeller benyttes ambulerende arbeidsgiveravgift for fjernarbeid, som f.eks. ved hjemmekontor i sone med høyere sats.

Lykke til med digitalt kurs! Husk at det fine med digitale kurs er at du kan se avsnitt om igjen, og bestemme akkurat når kurset skal ta pause så du får fyllt kaffekoppen opp igjen 😊

Kjøp tilgang til kurs


Vår ekspert:


Magrit Giljarhus er kundekonsulent i Uni Micro. Hun vil med jevne mellomrom komme med gode tips til regnskapsførere og deg som fakturerer. Magrit er en av kursholderne i årsavslutningskurset. 


Se også

Uni Micro søker flere flinke folk – er du den vi er på jakt etter?

Historien om Uni Micro er et ekte eventyr. Fra én manns visjon om å lage et regnskapsprogram som ville forenkle hverdagen til norske bedrifter, til å bli en ledende og anerkjent leverandør av flere nyskapende og skybaserte økonomisystemer – nå kan du bli en del av dette eventyret. 

Jeg ser ingen grunn til å bytte når alt fungerer så bra

En av våre mest trofaste kunder er Vossasylv Jakob Rongve AS, og siden forrige årtusen har de brukt ulike økonomiprogrammer fra Uni Micro. Da behovet for nettbutikk meldte seg, var det derfor naturlig at de tok kontakt med oss. Men er de fornøyd med det de har fått? Og hva sier forhandlere og privatkunder om Uni Nettbutikk?

Er du nyutdannet og søker jobb? Følg @uni.aurora på Instagram!

Som student eller nyutdannet – synes du det er vanskelig å vite hvordan livet er på en arbeidsplass? Føler du at jobbintervjuer og nettsider ikke gir deg svarene du leter etter? Det har Uni Micro gjort noe med, og startet @uni.aurora på Instagram.