De ansatte gir bort 1000 kroner hver i julegave

23.12.2022

Uni Micro har i mange år vært opptatt av at virksomheten skal være bærekraftig, og har derfor gitt bort deler av overskuddet til veldedige formål. Men mens formålet tidligere har blitt plukket ut av bedriften, får de ansatte i år bidra på en helt ny måte. 

– I år må de ansatte dele julegaven sin med et valgfritt veldedig formål. De får 1000 kroner hver å gi bort, og de kan velge mellom 100 veldedige formål. Vi synes det er en meningsfylt og bærekraftig variant av julegaver til de ansatte, sier Jannike Neset, HR-sjef og viseadministrerende direktør i Uni Micro.

Dette kommer i tillegg til et gavekort på lik verdi som de kan velge å beholde selv.

– Vi vurderte om de ansatte skulle gi alt videre, men med økte lånerenter og strømpriser med mer er det ikke gitt at alle ansatte har alt de trenger før jul, så vi landet på en delt ordning, legger Neset til.


Følger FNs bærekraftsmål

Julegavene til de ansatte kommer i form av et gavekort gjennom nettsiden Gi gaven videre. Der kan de ansatte velge blant forskjellige veldedige formål som er i tråd med FNs bærekraftsmål. FNs arbeidsplan er delt inn i 17 områder med mål om å blant annet utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.

– Julegaven går til noen som trenger det mer enn oss. Alle kan velge det formålet som betyr mest for dem. Og bærekraft her betyr mer enn bare klima. Det kan være at man vil støtte noen saker for bedre helse, utrydde fattigdom og sult, bidra til fred og rettferdighet, mangfold og likestilling. Her finner alle noe de brenner for, sier Neset.

– Hva ligger bak dette valget fra Uni Micro?

– Det handler om å ta ansvar, vise nestekjærlighet og å skape håp om en bedre framtid for flere. Vi har lyst til at julegaven skal være på denne måten i år!


God respons

– Hvordan har responsen blant de ansatte vært?

– De fikk en mail om dette nylig, så det er ganske ferskt, men det tas veldig positivt imot. Dette er noe som heldigvis alle brenner for og synes er en viktig sak. De synes det er veldig fint at de fikk være med på å velge formålet selv. Noen har lyst til å støtte Krafttak mot kreft (Kreftforeningens kampanje), noen vil utrydde sult og fattigdom, andre har lyst til å gi mer til klima. Vi har fått veldig positiv tilbakemelding så langt. Dette synes de ansatte var veldig fint, oppsummerer Neset.


Gir til Røde Kors

En av de ansatte som allerede har bestemt seg og sendt gaven videre til et godt formål, er senior systemkonsulent Kjell Strømseng (63 år) fra Sandnessjøen. Han landet i år på å gi sin julegave til Røde Kors.


gigavenvidere_kjell.jpg


– Man kan redde et liv, og det føles veldig godt. Hvorfor ikke gjøre et liv bedre? Jeg trenger ikke pengene selv, vi har det altfor godt i Norge, sier han.

Han synes det er motiverende at de ansatte kan velge mottakeren. Det gjør at engasjementet stiger.

– Det er fint å kunne gi bort en sum via firmaet. Det er nok mange julegaver og ting man ikke har bruk for, og i stedet for at enda en ryggsekk med firmalogoen blir liggende, er det bedre å gjøre det om til en pengesum og gi det til noen som trenger det, oppfordrer Strømseng, som tidligere blant annet har vært fadder for Redd Barna.

I år feirer han jul med rusleturer i fredfylte Oslo-gater og ikke minst dypt inne i noe jazzrock, fusion eller gamle hits.

– Da lukker jeg døren, skrur på det elektroniske trommesettet, setter på meg øreklokkene, finner en sang på Spotify og spiller sammen med verdens beste musikere!


Bærekraft i sentrum i 2023

Årets julegaver er en del av en større bevissthet i Uni Micro om ansvaret for å drive bærekraftig på alle områder, forteller HR-sjef Neset, som selv valgte å tre av som toppsjef i Uni Micro for to år siden for å jobbe enda mer konkret med HR-aktiviteter som bidrar til stort engasjement, høy indre motivasjon og gode organisatoriske resultater.

– Vi har hatt et større fokus på bærekraft i året som har gått, og vi har satt oss mål for hva vi skal jobbe for i 2023.

– Og hva blir viktig i 2023?

– Hele organisasjonen jobber med å sette mål for bærekraft avdelingsvis, så vi har konkrete mål og fokusområder for de forskjellige virksomhetsområdene. Det går blant annet på reduksjon av klima- og miljøavtrykk i eget hus, våre ansattes fysiske og psykiske helse, inkludering og mangfold, kjønnsbalanse og likestilling, og at vi tilrettelegger for bærekraftig omstilling gjennom nyttige produkter innen virksomhetsstyring. Det er veldig spennende ting å jobbe med, og dette blir viktig fremover, sier Neset.

NB. Uni Micro har inkludert bærekraftsmål i strategien og ønsker å bidra til reduksjon av klima- og miljøavtrykk, være en pådriver for reduksjon av utslipp, en pådriver for inkludering og mangfold, samt jobbe for en bærekraftig omstilling gjennom produkter og virksomhetsstyring.Se også

Finn datagullet med visuelle rapporter

Ved å koble Uni Economy opp mot visuelle rapporteringsverktøy kan dataene bli så synlig at det gir bedre beslutninger. – Det er en helt annen og visuell måte å vise data på, sier produktsjef for SoftRig, Jon Terje Aksland.

Feirer 30 år med frieri til regnskapsførere på jobbjakt

Uni-kunde TANO Regnskap AS feirer 30 år i år. Det hadde nok ikke kritikerne tenkt da Tor Anders Nordgård startet opp.

Mobilapp med nytt ansikt

Produkteier Cathrine Esbensen i Uni Economy er glad for å kunne presentere en oppdatert og friskere mobilapp med nye funksjoner.